Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

printers zijn verklikkers?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    printers zijn verklikkers?

    Korting op 420shop



    Kristian van Tuil weet op Computerworld te melden dat printers een unieke verborgen code toevoegen aan afdrukken. Vrijwel elke kleurenprinter print een klein stukje code op de achterzijde van een pagina. Deze code, die uit enkele minuscule (gele) puntjes bestaat, geeft aan uit welk type printer de afdruk afkomstig is. Van zowat alle inkjets, all-in-ones en laserprinters is bekend dat ze de 'verborgen' code meeprinten. Zo komen meerdere types van Brother, Canon, Xerox en HP voor op deze lijst van de Electronic Frontier Foundation (EFF). Samsung of Oki eigenaren lijken de dans vooralsnog te ontspringen.
    De markering is in het leven geroepen om bijvoorbeeld vervalsers van bankbiljetten op te kunnen sporen. Doordat printers de laatste jaren steeds beter zijn geworden, is het ook makkelijker geworden om geld te printen dat met de juiste papiersoort bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Met behulp van de printcodes in het papier kunnen opsporingsdiensten verdachten opsporen doordat nagegaan kan worden waar de printer verkocht is. Al in 2004 werd bekend dat ook in Nederland op deze manier criminelen opgepakt konden worden.


    Printers zijn in staat om bij een afdruk honderden puntjes per vierkante centimeter af te drukken. Zo moge bekend zijn dat een printer in staat is om 600, 900 of 1200 puntjes op een oppervlakte van vierkante 2,54 centimeter te printen. Hieronder is een sterk vergrote afbeelding van een vierkante millimeter printcode te zien.

    Met het blote oog zie je die gele puntjes van een halve millimeter niet. Wanneer je met een blauw licht op de pagina schijnt en een vergrootglas of microscoop bij de hand houdt, schijn je volgens de EFF de code het best te kunnen zien. Indien je je een ware Sherlock Holmes voelt kun je met deze handleiding
    420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
    Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    #2
    Re: printers zijn verklikkers?

    Comment


      #3
      Re: printers zijn verklikkers?

      en dan maar nagaan dat we het hier pas over de printer nog alleen hebben. interessant stukje monty thnx

      Comment


        #4
        Re: printers zijn verklikkers?

        Westport plaatste het stuk dus aan hem de eer.

        Grtz

        Comment


          #5
          Re: printers zijn verklikkers?

          zalig laatste filmpje

          Comment

          Bezig...
          X