Hoi,

Veranderingen in een reglement... ja, voor het voortbestaan van het forum zijn de regels aangescherpt.
Dat is voor ons niet leuk, net zoals voor jullie ook niet begrijpelijk, maar de huidige Wetgeving dwingt ons bepaalde dingen anders aan te pakken. Zie het debat omtrent de 15% THC,hasj en ga zo door.
Niet alleen om de Regering de stok te ontnemen om ons mee te slaan wegens harddrugs e.d. welke zouden kunnen resulteren in een opheffing van het forum door Hogerhand (Justitie e.d.) maar ook een andere reden: ook om het gezellig te houden.
Bijvoorbeeld... voor newbies en eventuele sporadische voorbijkomende chatters die ff slap willen lullen zonder neergesabeld te worden door opmerkingen die voor vaste chatters een gewoonte zijn, daar men elkaar al een poosje kent en familiair uithaalt met grove uitlatingen, maar voor hun als een reden telt de chat te mijden.... (enige vorm van beleefdheid o.i.d. kan dit probleem verminderen, zodat een nieuweling kan integreren in de chat en mee kan doen op de manier zoals wij als "oudjes" het typsgewijze doen; het is een forum onder invloed van onder andere verdovende middelen, dus een apart slag volk met een aparte manier van reageren als men gewend is . )

De vaste kern die hier al langer verblijft kent de klappen van de zweep. Hier wordt gemodereerd met enige coulance. Strikt naleven van de regels is onmogelijk en maakt het verblijf op een forum er ook niet beter op.
Echter... moedwillig de regels met de voeten treden wordt bestraft met een infractie of berisping, net hoe je het noemen wilt.
Dit resulteert in een aantal strafpunten (zichtbaar only voor de crew) welke geruime tijd op je conto blijven staan.
Deze "bonuspunten", welke altijd in samenspraak gaan btw, heeft bepaalde gevolgen voor je verblijf op het forum. Enige restricties van jouw kant betreffende uitlatingen en gedrag op het forum en de chat zullen je verblijf op het forum verder toelaten.
Simpel maar doeltreffend voor een forum welke bijna 20.000 leden betreft, waarvan een vaste kern openbaar zichtbaar is op het scherm.
Dit laat echter niet toe dat je kunt doen en laten wat je wilt, omdat je bij de zichtbare posters/chatters behoort; je bent lid van een forum.
De regels gelden voor iedereen! Ook als actief deelnemer!
Dus.... denk er ff aan en probeer mee te gaan in de flow van het vooropgestelde pad, zodat we het forum gezellig en gangbaar houden voor ons allen!

vale.