• Advertentie

 • Cannabis Chat

  Meld je aan voor de Chatbox!
 • Facebook

  Jointjedraaien.nl Facebook
 • Jointje Draaien Merchandise

  Korting voor JD Leden
 • Cannabis Forum Home RSS Feed

  Door Uitgegeven op 8th November 2014 02:24  Aantal Weergaven: 525 
  Article Preview

  De buitenkweek is gedaan, hopelijk heeft iedere buitenkweker een goede voorraad aangelegd om de winter mee te overbruggen.
  Om deze winter extra leuk te maken hebben we een speciale loterij gemaakt waar iedere Member aan mee kan doen!

  Wanneer is de trekking?
  De uitslag wordt op kerst avond bekend gemaakt (24 december 2014).

  Wat zijn de voorwaarden:
  Behoor tot de gebruikersgroep "Members". Ben minimaal 1 maand lid en heb minimaal 30 berichten geplaatst op het forum.

  Hoe werkt het

  Vanaf 15 november kan je elke dag één lot activeren, met hoe meer loten je meespeelt hoe groter de kans is dat je één van de prijzen in ontvangst mag nemen!
  Maximaal 30 loten per member. Diegene die als eerste getrokken wordt wint de eerste prijs en zo verder. In totaal zijn er 5 prijzen te winnen.

  Welke prijzen vallen er te winnen?
  De prijzen worden gesponsord door 420Shop. De zaden zijn beschikbaar gesteld door: Angel777 en K1. Super bedankt hier voor!
  Suggesties voor het verrassingspakket gesponsord door 420shop zijn welkom! Laat je verlanglijstje achter in dit topic.  1e prijs:
  ...
  Door Uitgegeven op 16th January 2014 14:10  Aantal Weergaven: 902 

  Doe mee aan de actie 5 euro voor 5 jaar VOC!

  Vandaag, woensdag 15 januari, bestaat het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod precies vijf jaar. We vragen vandaag iedereen die af wil van het zinloze verbod op cannabis om een donatie van vijf euro, ter ondersteuning van onze activiteiten. €5 voor 5 jaar VOC!

  Het VOC is een onafhankelijke, niet-commerciële stichting. Wij ontvangen geen subsidies van overheden of contributie van leden.
  Daarom is de steun van individuele sympathisanten en groene ondernemers onmisbaar.

  Doneren aan het VOC kan op 3 manieren:
  ...
  Door Uitgegeven op 8th January 2014 17:20  Aantal Weergaven: 1110 
  Article Preview

  Op 1 januari 2014, werd de eerste legale cannabis in Colorado verkocht. In de staat Colorado loopt een proef met volledige legalisering van cannabis.


  In Colorado mogen licentiehouders sinds 1 januari 2014 cannabis verkopen voor recreatief gebruik. Minstens 24 coffeeshops in acht steden openden hun deuren afgelopen woensdag. Voorstanders van de legalisering van cannabis hopen dat de legalisering van cannabis een goed alternatief zal zijn voor de dure “War on Drugs”, maar tegenstanders vrezen dat de legalisatie ervoor zal zorgen dat jongeren meer drugs gaan gebruiken, ook al wordt de cannabis alleen maar verkocht aan klanten ouder dan 21. Klanten mogen per keer en per persoon ongeveer 28 gram cannabis te kopen. Ook met drugstoerisme werd rekening gehouden. Wanneer je jezelf niet kunt identificeren als een inwoner van Colorado, kun je slechts een kwart van deze hoeveelheid kopen.
  ...
  Door Uitgegeven op 14th May 2013 02:39  Aantal Weergaven: 2736 

  Cannabis Thee
  Een lezing over cannabis thee door Arno Hazecamp. Een filmpje van 22 minuten waarin de volgende zaken duidelijk worden.
  - Cannabis oplossen in water.
  - De voordelen van cannabis thee zetten.
  - Het verschil tussen THC en THCA (thc Acid).
  - De dosering het het bewaren van cannabis thee.
  - Het inhaleren van cannabis via een verdamper of het drinken van thee.


  ...
  Door Uitgegeven op 10th December 2012 13:00  Aantal Weergaven: 4798 
  Article Preview

  Benieuwd hoeveel je eigenlijk blowt?
  Ben je goed in het draaien van een jointje? Maar is het effect af en toe wel weg? Of denk je dat het soms wel wat minder kan?
  ...
  Door Uitgegeven op 15th October 2012 18:20  Aantal Weergaven: 3756 
  Jointjedraaien.nl bestaat 5 jaar!

  Jointjedraaien.nl bestaat deze maand al weer 5 jaar!
  Sinds 4 oktober 2007 bestaat het leukste wietforum van de Benelux al weer 5 jaar.
  Deze gelegenheid laten we niet zomaar voorbij gaan. Om dit te vieren is er een extra lotto met maar liefst 10 prijzen!

  Activeer elke dag een lot. Hoe meer loten, hoe meer kans je maakt om uiteindelijk te winnen.
  Maximaal 1 prijs per deelnemer. De winnaars worden 1 januari 2013 bekend gemaakt
  Lees snel verder wat de prijzen zijn en hoe je het eerste lot kan activeren.

  ...
  Door Uitgegeven op 1st June 2012 17:20  Aantal Weergaven: 7619 
  1. Categories:
  2. Cannabis Wetgeving Nederland
  Article Preview

  Dit artikel is in samenwerking met multimediamobsters.nl

  Ik kan mij nog herinneren hoe jonge ventjes van een jaar of 15 mij vroeger op de Binnenweg in Rotterdam aanspraken, terwijl ik in de buurt van een coffeeshop liep. Ze fluisterden op zachte toon tegen mij: “Ey, mattie… kan je een vijfje voor me halen in de shoppa?”. Ik denk met een lach terug aan die tijd, terwijl ik besef dat het goed mogelijk is dat Limburgse en Brabantse coffeeshopgangers sinds 1 mei te maken hebben met het Vlaamse equivalent van de straatschoffies op de straten van Roterdam-West: “Allé, Hollander! Kunt gij voor mij een bietje cannabis halen in de shop om ‘t hoekske?

  De invoering van de wietpas in Limburg, Brabant en Zeeland is de voorbode voor de landelijke uitsluiting van buitenlandse cannabisgebruikers van het aanbod van cannabis in coffeeshops. ‘Eigen gebruikers eerst’, is het motto waarmee overlast van softdrugstoerisme (zie PPT en PDF onderzoek van Rovers & FIjnaut) in de kiem moet worden gesmoord. Inwoners van een bepaalde gemeente kunnen zich laten registreren bij een coffeeshop in dezelfde gemeente. Mensen van buiten de gemeente kunnen dat niet. Niet alleen buitenlanders kunnen dus geen hasj meer halen in Maastricht, maar ook de Rotterdamse eendagstoerist kan in de pitoreske hoofdstad van Limburg geen cannabis meer halen. De Bob Dylan van de lage landen , Zanger Armand, doet het denken aan de gele Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog, de Belgen nemen wraak met de bierpas voor Hollanders en VOC Nederland, de lobbygroep voor de legalisering van cannabis, schreeuwde na vijf dagen moord en brand. Inmiddels weet Peilingenmeester Maurice de Hond ook te melden dat 60% van zijn ondervraagde panelleden de wietpas geen goed idee vindt en eenzelfde percentage wil direct stoppen met de invoering van de pas. 80% van de ondervraagden denkt dat overlast en illegale handel zullen toenemen. Woede en verwarring, de wietpas is vragen om problemen: discriminatie van buitenlanders, weglopende klanten die zich niet willen registreren, opdoemen van illegale straathandel, privacyschedingen, ongelijke interpretatie van de nieuwe handhavingscriteria en verzet tegen de nieuwe regels wat tot waarschuwingen en sluiting van coffeeshops leidt. Vooral de straathandel is onderwerp van gesprek geweest de afgelopen dagen. Als je niet weet wat ik bedoel, dan biedt het relaas van deze Robin Hood misschien wat meer duidelijkheid; HIJ LAAT NIEMAND ZONDER WIET!
  ...