Mededeling

Collapse
No announcement yet.

QnQ's kweekkelder 2017

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

  • ganjagast
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door QnQ View Post
    Fans in de kweekruimte doe ik niet aan.
    Overbodig. Net als luchtbevochtigers, da's ook zoiets.
    En waarom vind je het overbodig?

    Leave a comment:


  • Belgianbudd
    replied
    Heel mooi verslag! Duidelijk iemand met veel verstand van de zaak!
    Ga zo door

    Leave a comment:


  • QnQ
    replied
    Aloha Backyard,
    Nope ik doe niks voor die stam.
    Het geheim zit in de groeitijd denk ik, veel kwekers groeien te kort.
    Een fijne (geen kluiten-takjes) voedzame luchtige aarde helpt ook, daar begint alles mee.

    Fans in de kweekruimte doe ik niet aan.
    Overbodig. Net als luchtbevochtigers, da's ook zoiets.

    Leave a comment:


  • BackYardPlant
    replied
    ziet er fanastisch uit Q!
    Die stam is wel echt mooi dik! Doe je daar nog iets speciaals voor/mee wat daar voor zorgt?
    Op de plaatjes zie ik er geen, maar wellicht kijk ik verkeerd, heb je er een Fan in staan als ik vragen mag?

    Grenzen qua geduld kan ik me goed in herkennen.. Hh

    Leave a comment:


  • QnQ
    replied
    Update 19 april 2017
    Zon op: 6:34
    Zon onder: 20:46

    QNQ201704.245.JPG

    Om even terug te komen op dat zeefwerk ..
    Dat knipafval en buitengroen heeft wel een paar maanden in die emmer gezeten.
    In het donker, in de kelder.

    QNQ201703.242.JPG





    En hoeveel het precies was weet ik niet.
    Zo'n emmertje waar je vogelvoer in koopt bij het tuincentrum



    Ja als je hasj wat groen kleurt heb je te hard geklopt. Ik heb dat ook weleens gedaan.
    Het is zoals in dat filmpje, alleen ga ik die hasj niet helemaal uitwringen als het in de zak zit.
    Heb dat vorige keer gedaan, en dan blijft er toch wat teveel aan de zakken plakken.
    Ik schep die blubber eruit met een eetlepel. Dat gaat prima.
    Even met de plantensproeier de zak naspoelen, laatste beetje scheppen, en naar de volgende zak.


    Allright, hoe staan de drugs ervoor..
    Euuh, toppie ?

    QNQ201703.233.JPG

    White Label White Diesel

    QNQ201703.231.JPGQNQ201703.232.JPG
    Fijn plantje is dat toch.
    Weinig problemen, goeie smaak, potentie, en lekker snel klaar.
    Bloei sinds begin februari en eind maart klaar voor de schaar.
    Trichomen in overvloed. Ik schat een 20% amber. Da's mooi genoeg nu.


    QNQ201703.235.JPGQNQ201703.236.JPG

    Nieuw knipafval.
    Turbo drogen onder de lamp.
    Het schijnt THC af te breken, mjah...broodkwekers drogen de wiet ook vaak zo, en met knipafval doe ik dat dus ook gewoon.
    Ik ga niet al die takjes en rommel op een netje gooien, en ik heb verder niet zoveel plaats om dat te drogen.


    QNQ201704.244.JPG

    -o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

    Dinafem Sweet Deep Grapefruit

    Ik had nog een plaatje van die ongewenste intimidatie in de top.
    QNQ201704.243.JPG












    Duidelijk hoop ik ?
    Da's geen zaadje wat er groeit, het zijn mandingo's.
    Netjes eruit geknipt dus, en verder geen paniek.








    Maarre...nog een kleine opmerking over de Sweet deep grapefruit van Dinafem.

    Ik heb de 2e/3e week van de bloei wel wat fruitige geuren waargenomen.
    Niet direct grapefruit, maar ik ging er vanuit dat dat nog wel kwam.
    Dat is niet gebeurd, qua geur kan ik helaas niets waarnemen waarvan mijn sensoren overeind gaan staan.

    Jammer is zoiets, waarom geef je die plant dan die naam ?
    SWEEEEET DEEEEEEP, dan schep je verwachtingen. De praktijk is heel anders.
    Ik zou 'm Normal Big Weedplant noemen ofzo, want qua geur heeft het niets speciaals, zeker niet zoet, en al helemaal niet diep.

    Door dit soort dingen zakt een breeder erg hard in aanzien bij mij.
    Kwekers oplichten noem ik dat.
    Daarvoor moet je bij mij niet aankomen want ik schrijf en recenseer altijd eerlijk hoe ik erover denk.

    Hopelijk gaat de smaak wat goedmaken straks, maar ik heb er weinig vertrouwen in.
    Geen of weinig geur betekend vaak hetzelfde voor de smaak.


    QNQ201704.238.JPGQNQ201704.247.JPG

    Toppen glinsteren wel lekker.

    En iets verder naar beneden, onder het gaas:


    QNQ201704.241.JPGQNQ201704.240.JPG
    En nog iets verder, de wortelontwikkeling -boven in de pot- door het afdekken van de grond.
    Tensio op 130, bodemtemperatuur net onder de 20 graden.
    Ik zeg; niks meer aan doen.


    QNQ201704.237.JPG

    Masterrr...ik heb geen klagen over de groei en ontwikkeling verder.
    Alles gaat z'n gangetje.
    Voeren doe ik dit keer wat minder. Hooguit 3x in de week, maar meestal twee keer.
    Eerlijk is eerlijk, er zit natuurlijk wel het en en ander extra door de grond.


    QNQ201704.246.JPG










    Een prematuur rokertje.
    Lekker hoor. Te vroeg natuurlijk, maar ik heb ook m'n grenzen qua geduld.







    Voila, nog een paar weekjes wachten op de SDG.
    Hoeveel ? Ik schat dat ze wel een weekje of twee extra nodig heeft.
    Mooi op tijd klaar voor het buitenseizoen begint.
    We gaan het zien.



    Leave a comment:


  • Ronny Rammer
    replied
    Mooie blok hash man!!!

    Leave a comment:


  • AamarantA
    replied
    Die techniek staat het ook in het boek van Philippe Adams. alleen heb ik het nooit geprobeerd. Toch maar eens proberen dan


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

    Leave a comment:


  • MV1977
    replied
    Ziet er netjes uit Q, hoeveel knipafval was dit ongeveer en hoeveel tijd zat er tussen het knippen en het verwerken?

    Ik heb het twee keer gedaan, de eerste keer een paar gram hasj, maar de tweede keer vooral veel "groen". Ik gok inderdaad te hard gemixt (had een mixer gebruikt).

    Leave a comment:


  • Stemma
    commented on 's reply
    Je weet de spanning wel op te voeren

  • BackYardPlant
    replied
    Oeeh das harstikke gaaf ik dacht dat het alleen met droog ijs kon :O

    Weer wat geleerd

    Leave a comment:


  • ganjagast
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door BackYardPlant View Post
    heh wat is dat nou dan, wat je nu gemaakt hebt?

    Hash?

    Maar dan met normale ijsblokjes ipv droog ijs?
    mooi verhaal in ieder geval, goed te lezen
    Het is "water hash" En het ziet er verdomd lekkah uit.

    Zie video BackYard.

    Leave a comment:


  • BackYardPlant
    replied
    heh wat is dat nou dan, wat je nu gemaakt hebt?

    Hash?

    Maar dan met normale ijsblokjes ipv droog ijs?
    mooi verhaal in ieder geval, goed te lezen

    Leave a comment:


  • QnQ
    replied
    marijuana07.jpg

    Dusse...
    Ik zag dat de laatste
    update alweer twee weken geleden was.
    Er is veel gebeurd in de tussentijd, denk ik.
    Daarover meer, de volgende keer, want ik ben er nog niet toe gekomen wat foto's op te zoeken. (of geen zin gehad)
    Een grote teleurstelling, ik begrijp het, maar er is grote kans dat het deze week wel gaat gebeuren.




    Wel had ik nog wat plaatjes klaarstaan van de verwerking van de buitenoogst van 2016, en wat knipafval.

    QNQ201704.219.JPG 2016

    Ok, ik had dus al een tijdje een emmer rommeltjes in de kelder staan.
    Niet in de vriezer, want ik heb maar een klein vriezertje.
    Het was al een heel gedoe om genoeg ijsklontjes te maken. 400 Zijn het er geworden om precies te zijn

    QNQ201704.220.JPGQNQ201704.221.JPG

    4 Zakken gebruik ik, en een grote plastic vuilnisbak. Ja schoon.

    Voila, en verder is het vrij simpel.
    Laag ijs erin, groen gedoe er bovenop, en daar weer ijs op.


    QNQ201704.222.JPGQNQ201704.223.JPGQNQ201704.224.JPG

    En als je denkt dat ziet er goed uit, dan gooi je er nog wat meer ijs bovenop en wat water.

    QNQ201704.225.JPGQNQ201704.226.JPG

    En dan mag je roeren. Rustig. Grote houten lepel.
    Roer je te hard,wordt je ice groen.
    Kwartiertje, bijna zere arm. Half uurtje rust.
    Dan nog een keer roeren en nog even laten rusten.

    Dan zeven.
    Grappig dat het water een beetje rood kleurt, is niet zo best te zien op de foto helaas.
    zal vast door die paarse soortjes zijn eh...

    QNQ201704.227.JPGQNQ201704.218.JPG

    En na het zeven hou je wat stapeltjes blubber over.
    Dat proces herhaal je tot je denkt dat er "niks meer uit komt".

    QNQ201704.228.JPG

    Daarna meteen de zakken goed schoon spoelen.
    Laat je ze eerst opdrogen krijg je de restanten er niet meer zo simpel uit.

    QNQ201704.229.JPG

    Daarna ophangen om te drogen.

    Ik heb alle smurrie bij elkaar gedaan.
    Voorheen hield ik alles apart, maar voor mij voegt dat niet zoveel toe.
    Daarom alles bij elkaar, en in de vriezer.
    Maandje of wat later eruit, en een uurtje in de oven op een graad of 70
    Dan is het meeste vocht eruit, zo niet doe je nog een uurtje oven.

    Het resultaat
    QNQ201704.230.JPG 31.8 gr.

    Ok, ik ga proberen wat tijd en zin te maken om die andere plaatjes uit te zoeken.
    't Is ook zo dat ik die nodig heb om m'n verhaaltje te vertellen, anders weet ik 't niet meer.

    Thanks voor de views, en de likes enzo

    Laterss

    Last edited by QnQ; 8th April 2017, 22:19.

    Leave a comment:


  • Stemma
    commented on 's reply
    Bedankt Q!

  • QnQ
    replied
    Geeft niet eh, dan gebeurt er nog wat.
    Op de site van peperzaden staan wat soorten op de Scovilleschaal.
    Denk dat je daar al wat mee kan Stemma. En dan zijn er zat webshops die ze verkopen.
    De prijzen willen nog wel eens verschillen, er zijn ook veel hobbyisten die een webshopje hebben.

    Ik doe in ieder geval altijd de gewone Spaanse pepers.
    Die vind ik prima, en zijn hier ook meestal de beste opbrengers.
    En dan heb ik nog wat soortjes voor "erbij".

    Leave a comment:

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X