Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

QnQ's kweekkelder 2017

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

  • ganjagast
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door BackYardPlant View Post
    heh wat is dat nou dan, wat je nu gemaakt hebt?

    Hash?

    Maar dan met normale ijsblokjes ipv droog ijs?
    mooi verhaal in ieder geval, goed te lezen
    Het is "water hash" En het ziet er verdomd lekkah uit.

    Zie video BackYard.

    Leave a comment:


  • BackYardPlant
    replied
    heh wat is dat nou dan, wat je nu gemaakt hebt?

    Hash?

    Maar dan met normale ijsblokjes ipv droog ijs?
    mooi verhaal in ieder geval, goed te lezen

    Leave a comment:


  • QnQ
    replied
    marijuana07.jpg

    Dusse...
    Ik zag dat de laatste
    update alweer twee weken geleden was.
    Er is veel gebeurd in de tussentijd, denk ik.
    Daarover meer, de volgende keer, want ik ben er nog niet toe gekomen wat foto's op te zoeken. (of geen zin gehad)
    Een grote teleurstelling, ik begrijp het, maar er is grote kans dat het deze week wel gaat gebeuren.




    Wel had ik nog wat plaatjes klaarstaan van de verwerking van de buitenoogst van 2016, en wat knipafval.

    QNQ201704.219.JPG 2016

    Ok, ik had dus al een tijdje een emmer rommeltjes in de kelder staan.
    Niet in de vriezer, want ik heb maar een klein vriezertje.
    Het was al een heel gedoe om genoeg ijsklontjes te maken. 400 Zijn het er geworden om precies te zijn

    QNQ201704.220.JPGQNQ201704.221.JPG

    4 Zakken gebruik ik, en een grote plastic vuilnisbak. Ja schoon.

    Voila, en verder is het vrij simpel.
    Laag ijs erin, groen gedoe er bovenop, en daar weer ijs op.


    QNQ201704.222.JPGQNQ201704.223.JPGQNQ201704.224.JPG

    En als je denkt dat ziet er goed uit, dan gooi je er nog wat meer ijs bovenop en wat water.

    QNQ201704.225.JPGQNQ201704.226.JPG

    En dan mag je roeren. Rustig. Grote houten lepel.
    Roer je te hard,wordt je ice groen.
    Kwartiertje, bijna zere arm. Half uurtje rust.
    Dan nog een keer roeren en nog even laten rusten.

    Dan zeven.
    Grappig dat het water een beetje rood kleurt, is niet zo best te zien op de foto helaas.
    zal vast door die paarse soortjes zijn eh...

    QNQ201704.227.JPGQNQ201704.218.JPG

    En na het zeven hou je wat stapeltjes blubber over.
    Dat proces herhaal je tot je denkt dat er "niks meer uit komt".

    QNQ201704.228.JPG

    Daarna meteen de zakken goed schoon spoelen.
    Laat je ze eerst opdrogen krijg je de restanten er niet meer zo simpel uit.

    QNQ201704.229.JPG

    Daarna ophangen om te drogen.

    Ik heb alle smurrie bij elkaar gedaan.
    Voorheen hield ik alles apart, maar voor mij voegt dat niet zoveel toe.
    Daarom alles bij elkaar, en in de vriezer.
    Maandje of wat later eruit, en een uurtje in de oven op een graad of 70
    Dan is het meeste vocht eruit, zo niet doe je nog een uurtje oven.

    Het resultaat
    QNQ201704.230.JPG 31.8 gr.

    Ok, ik ga proberen wat tijd en zin te maken om die andere plaatjes uit te zoeken.
    't Is ook zo dat ik die nodig heb om m'n verhaaltje te vertellen, anders weet ik 't niet meer.

    Thanks voor de views, en de likes enzo

    Laterss

    Last edited by QnQ; 8 April 2017, 23:19.

    Leave a comment:


  • Stemma
    commented on 's reply
    Bedankt Q!

  • QnQ
    replied
    Geeft niet eh, dan gebeurt er nog wat.
    Op de site van peperzaden staan wat soorten op de Scovilleschaal.
    Denk dat je daar al wat mee kan Stemma. En dan zijn er zat webshops die ze verkopen.
    De prijzen willen nog wel eens verschillen, er zijn ook veel hobbyisten die een webshopje hebben.

    Ik doe in ieder geval altijd de gewone Spaanse pepers.
    Die vind ik prima, en zijn hier ook meestal de beste opbrengers.
    En dan heb ik nog wat soortjes voor "erbij".

    Leave a comment:

Bezig...
X