Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kurk`s eerste indoor ervaring - 3x Autoflower - Ronde 0

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  LED: Kurk`s eerste indoor ervaring - 3x Autoflower - Ronde 0

  Korting op 420shop
  Hi all

  Desondanks mijn vorige uiterst positieve ervaringen met buiten te kweken, blijven we afhankelijk van het weer. Tijd om voor weergod te spelen en de ideale omstandigheden te creŰren. Ik wil ook graag zelfvoorzienend zijn, al die last met illegale figuren in deze tijden hebben met dat weer duidelijk gemaakt.

  Setup:

  - Secret Jardin 60x60x120 Dark Street
  - Canlite afzuiging 450m3 met koolstoffilter en temperatuursensor
  - Mars Hydro SP250 - 250w Max output
  - 2x Secret Garden fan 16w

  Ladies:

  - RQS Royal Gorilla Autoflower
  - RQS Sweet Skunk Autoflower
  - RQS Northern Lights Autoflower

  Voeding

  - Bio Nova

  De dames werden allen op 19 februari ontkiemd en staan nu al enige tijd buiten en achter het raam te groeien. Ik meen de eerste witte haartjes te zien, maar ze zijn nog zeker niet in volle bloei geschoten. Ik kan ze verder buiten afbloeien en nieuwe zaadjes ontkiemen, maar wil niet meer te veel buiten zetten voor de buren (rijhuis) en wil het wat discreter aanpakken. Alles moeten ze 5-7 weken bloeien, met de Northern lights 6-7 weken volgens RQS. Ik ben zeer benieuwd wat ze gaan geven onder de LED, al verwacht ik er niet overdreven veel van en hoop ik op al wat lekkers om te roken tijdens de eerste, volledige ronde.

  Ik heb enkel nog maar goede ervaringen met Bio Nova gehad en ik heb de volledige lijn besteld ( Autoflower supermix en PK 13+14 had ik nog, BN Roots, BN Zym, BN Xcel, The missing link). Ik zal nog niet te veel van alles extra behalve de supermix en pk 13+14 bijgeven, daar dit voor de volgende ronde bestemd is, maar waar nodig zal ik ze bijgeven.

  Tent:  Dames:

  Royal Gorilla - RGA  Sweet Skunk Autoflower - SSA  Northern Lights Autoflower - NLX  Volgende update met lamp en alles ge´nstalleerd!

  Grtz


  Kurk
  Last edited by kurkentrekker; 13th April 2020, 16:26.
  Ignorance is bliss

  #2
  Succes , heb 2 van deze soortjes ook in de koelkast liggen voor later, benieuwd naar het verloop ervan !

  Comment


   #3
   Succes.

   Potje mag alsnog vol aarde.
   AFjes mogen allemaal samen in de tent.

   Comment


   • kurkentrekker
    kurkentrekker commented
    Editing a comment
    Daar maak je een heel goed punt man, bedankt!

   #4
   Kiek eens an wie er terug is
   WB en succes!
   Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

   ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

   Comment


   • Ipie
    Ipie commented
    Editing a comment
    WB?...Waar kan ik die
    goede man/vrouw vinden?

   • QnQ
    QnQ commented
    Editing a comment
    WB = Welcome back

   #5
   Zo, eerste update!


   Even terzijde, deze ronde wordt voornamelijk een testcase om de lamp en kast te leren kennen en de omstandigheden optimaal te krijgen. Het is duidelijk dat ik hier nog heel veel te leren heb, vandaar, alle tips welkom en fijn dat jullie meelezen!

   De setup

   Mars Hydro Emmie

   Ik was aangenaam verrast toen ik de doos open deed en ik zag dat er reeds een verlengstuk van 2m aan de driver hangt, voor moest ik die buiten de tent willen hangen. Ik had al commentaar gelezen dat vorige modellen soms warm werden en dat het verplaatsen van de driver wel een verschil geeft, dus de noodoptie is een standaardkeuze geworden! Geen gedoe met eigen elektriciteitsaanpassingen, oef! De lamp schijnt heel fel, de dames smaken het heel goed.

   De temperatuur schommelt tussen de 18.5 en 26.5 graden. Wanneer de lamp aanstaat lijkt het moeilijk om rond de 25 te blijven, zonder de afzuiging op volle kracht te zetten. Ik merk precies ook een discrepantie tussen de temperatuursensor van de ventilatie en de meting van de hygrometer. Deze staat op 25 graden alvorens dat de ventilator harder begint te zuigen. Even wat spelen met de instellingen, elke dag wat lager zetten en zien wat het geeft.

   De LV is ook heel laag. Dit mag toch iets hoger zijn volgens mij, ik heb wat extra water in de kast gezet, maar het doet niet zo veel. Ik zou een humidifier moeten voorzien, maar wil niet te veel extra in de kast plaatsen. Kan ik de dames besproeien met een vernevelaar om het wat vochtiger te maken, voordat de lamp aanspringt?   De ladies

   Ik heb de dames van een normale cyclus buiten, rond 16u, in de kast gezet en daarna de lamp om 00u00u laten aangaan om vervolgens 18u licht te geven. Misschien wat brutaal, maar de dames lijken het enkel maar goed te vinden. Ik heb het SCROG-net geplaatst om de hoofdtop wat tegen te houden en de zijtoppen meer naar boven te laten komen. Ik zal de hoofdtop nog proberen te binden waar mogelijk en voordat de echte bloei begint, maar de eerste witte haartjes zijn bij alles zichtbaar in de hoofdtoppen dus ik vermoed nog een dikke week voor de start van de echte bloei. Benieuwd wat het allemaal gaat geven.

   Nog wat foto's om het compleet te maken, tot de volgende! Sorry voor de slechte kwaliteit!   NLA:   RGA:   SSA:   Grtz


   Kurk
   Attached Files
   Ignorance is bliss

   Comment


   • Mars Hydro Emmie
    Mars Hydro Emmie commented
    Editing a comment
    Bedankt voor het delen!
    Mooie baby's, gelukkig opgegroeid met SP250 light

   #6
   Als de planten eerst buiten hebben gestaan, is er wel een grote kans dat je ongedierte mee hebt genomen de tent in. Ze hebben nu alleen geen toegang tot de vijanden uit de natuur. Ik zou ze dus wel behandelen met neemolie of iets..

   Voor de rest succes en veel plezier met je kweekje
   - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
   - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

   Comment


   • kurkentrekker
    kurkentrekker commented
    Editing a comment
    Jup, ik heb nog canna cure staan, vnv besproeien, net voor de lamp aangaat. Werkte heel goed buiten, ik hoop op hetzelfde resultaat binnen. Thx for the reminder !

   #7
   Is het niet lastig om LST toe te passen als dat net er al boven hangt?

   Planten zien er goed uit, succes!
   https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...n-tuintje-2020

   Comment


    #8
    Weeral een weekend niets te doen, extra tijd om aan de dames te besteden!

    Ontkiemd: 19 Feb
    Echte bloei: nog niet
    Temp: 18.7░-25.6░
    LV: 28%-41%
    Licht: 18/6


    18u is lang. De fans stonden op de laagste stand, nu naar de hoogste gezet, afzuiging iets harder laten draaien. Maakt toch wel best wat lawaai als ie op overdrive springt en boven de 25░ gaat. Ik denk niet echt de fan maar vooral de luchtverplaatsing. Alles wel deftig aangesloten naar buiten, dus normaal geen zorgen daar. Extra water bij de intake van de tent gezet en wat water op de verwarming in de kamer. Deze staat wel niet aan, temperatuur blijft redelijk stabiel.

    De lamp blijft tot 16u branden, dan uit tot 22u, overdag blijft het werken om de temperatuur onder controle te krijgen als de zon zich laat zien, maar daarvoor hebben we de hele setup. Tips voor extra stille fans altijd welkom

    De dames lijken het wel ok in de kas te vinden. Ik zie de pruikjes mooi vormen. Wel lichte gelige verkleuring in de nieuwe scheuten en een beetje droge, gekrulde bladeren. Waarschijnlijk stonden de wortels te nat en werd het iets te warm naar de dames hun zin in de kast. Ook de LV die laag is lijkt een boosdoener, maar nog niets om me echt zorgen over te maken denk ik. Elke dame kreeg de eerste dag 200ml water, gisteren 150ml meegegeven met wat voeding. Ik heb PH en EC meter, maar nog niet geijkt en operationeel gemaakt.
    NLA    RGA    SSA

    Grtz


    Kurk
    Ignorance is bliss

    Comment


    • Voor het eerst
     Voor het eerst commented
     Editing a comment
     Stel de tijdschakelaar zo in dat de zes warmste uren van de dag het licht uit staat

    • kurkentrekker
     kurkentrekker commented
     Editing a comment
     Thx man, dat is inderdaad een goed idee. Het warmste temperatuur van de dag zou volgens de wetenschap rond 16u liggen. 13u-19u donker lijkt me dan wel goed? ik schuif vanaf vnv een uurtje op voor de volgende 3 dagen! Cheers!

    • Voor het eerst
     Voor het eerst commented
     Editing a comment
     zijn toch autoflowers? Zou ze gewoon ineens omzetten, die paar uurtjes extra licht kunnen dan weinig kwaad lijkt mij vooral omdat er zat zijn die ze onder 24/0 hebben staan.

    #9
    Aan allen een aangename zondag in jullie kot gewenst!

    Ontkiemd: 19 Feb
    Echte bloei: nog niet
    Temp: 18.7░-25.4░
    LV: 39%-49%
    Licht: 18/6

    De temperatuur blijft hetzelfde schommelen. Ik merk wel stabielere temperatuur rond de 24░als ik doorheen de dag was gaan kijken, met hier en daar een uitschieter. De afzuiging wanneer iet niet full power draait iets hoger gezet, we kunnen maar blijven proberen. De luchtvochtigheid wat naar boven gekregen door wat natte handdoeken in de buurt van de tent te hangen, kan deze vochtige lucht mooi naar binnen gezogen worden. Ook binnen in de tent wat extra water gezet. Een mist-systeem is in de maak als men spullen van onze vriend Ali binnenkomen.

    De dames wat gebogen om de onderste toppen wat meer licht te geven en een klein beetje aan LST en scrogvulling te doen. Ze zien er wat flauw uit, precies wat uitgedroogd. Vandaag nog 100ml water gegeven per dame, niet te veel, we laten het rustig zijn gang gaan. Pruikjes beginnen vorm te krijgen, vanaf volgende week de echte bloei tellen waarschijnlijk. Nog wat foto's:

    NLA    RGA    SSA
    Grtz Kurk
    Attached Files
    Ignorance is bliss

    Comment


    • kurkentrekker
     kurkentrekker commented
     Editing a comment
     Thx! Ik heb ze liggen, met ijkingsvloeistoffen, maar ga me niet te vele bezighouden in deze halve kweek. Ze moeten niet zo lang afbloeien en als ik de helft van de kweek het al niet gedaan heb, dan lijkt het me ook niet meer de moeite. LV en temp onder controle krijgen, das een andere zaak Cheers!

    • Wesley pipes
     Wesley pipes commented
     Editing a comment
     Heb voor mijn kweekje 2 luchtbevochtigers gekocht, maar overal lees ik , alles uit zaad moet je niet letten op lv, maakt niet uit , behalve dan te hoog op einde bloei, kan dit? ik denk ook dat het bijna niets van verschil heeft gemaakt op duur of kwaliteit van de groei. En mijn temperatuur krijg ik doorheen de kamer gelijk door een extra ventilator bij te zetten , recht tegen over elkaar , beetje eigen bevindingen weeral hier lol.

    • kurkentrekker
     kurkentrekker commented
     Editing a comment
     Ik weet het ook niet met zekerheid, maar een hoge LV in het begin van de kweek en lage naar het einde toe is toch wel veel voorkomend en lijkt me ook niet onlogisch, hoog tijdens de groei en laag tijdens de bloei, en ja het blijft nog wat zoeken hier en daar. Heb ook twee fans staan, Max temp kwam niet boven de 25 deze nacht en overdag, tijdens de donkere uren 18.7 minimum. Moet toch wat gelijker geraken tijdens de donkere uren. De verwarming laten opspringen in de kamer zou het moeten verhelpen, maar zeker af laten staan tijdens de lichturen. Deze week eens wat spelen met die schema's. Cheers

    #10
    Succes kurk
    Haze kweek #1,Haze kweek #2,Indica/sativa, weske's indoor garden

    Comment


     #11
     Tijd voor een update

     Exact een week ver, een beetje progressie gezien, maar de dames lijken me te kampen met een stikstofoverschot of tekort. Dorre bladeren, van diepgroen naar geel, takjes beginnen langzaam paars te kleuren. Ik dacht eerst te drassige bodem, maar ik heb een minimum aan water gegeven, ze nemen het ook maar amper op. Lamp ook al wat hoger gehangen (60cm) om te zien of het een warmte of licht-gerelateerd probleem was, maar alles wijst in de richting van een stikstofoverschot. De bladprobleemoplosser volledig doorlopen, bladeren krullen naar binnen, ik zie de buitenkant van de bladeren ook al licht groen worden. Lijken me zeker gene ideale omstandigheden. heb natuurlijk wel wat aarde (lightmix) bijgelapt en nog een keer voeding gegeven, het kan een overschot zijn maar ook een tekort. Ik hoor graag jullie mening.

     Ontkiemd: 19 Feb
     Echte bloei: nog niet
     Temp: 20.2░-25.6░
     LV: 21%-49%
     Licht: 18/6

     Ladies:     NLA     RGA     SSA     Grtz


     Kurk
     Ignorance is bliss

     Comment


      #12
      Hallo growers

      De planten blijven wat flauw en triest uitzien. Heb de lamp op 60cm gehangen, ga even een paar dagen geen water meer geven, heb minimaal gegeven de laatste dagen. De bovenste laag is goed droog, als ik mijn vinger in de aarde steek voel ik nog wat vochtigheid, maar niet om te zeggen overdreven vochtige wortelbodem waardoor de planten krullen.

      Dit lichtschema kwam ik tegen van Mars, 60cm voor overgang groei/bloei lijkt me toch ok? Mag misschien toch nog iets lager?      Mars Hydro Emmie Kan je bovenstaand lichtschema bevestigen voor de SP250? Deze heeft maar 1 stand, geen aparte Bloom en veg stand? Op de foto wordt de aangeraden hoogte aangegeven voor maximale lichtsterkte, verdeeld over een oppervlakte e.g. 12" (= 30cm) hoogte over een oppervlakte van 2`x4` (=60cmx120cm) geeft 1133 + 1025 + +1012 umol/m2.s . Begrijp ik de foto goed?
      Thx!

      Grtz Kurk
      Last edited by kurkentrekker; 24th April 2020, 22:47. Reden: Een vraag gesteld aan een forumlid
      Ignorance is bliss

      Comment


       #13
       Ik denk dat die afstanden in dat plaatje overeen komen met de standen van de lamp, niet zozeer met de fase waarin de planten zitten.
       Als je alleen de veg. stand aan hebt 18-24 inch en met de bloom 12 inch. (1 inch = 2.54cm)
       Als de lamp lager hangt heb je ook een kleiner oppervlak wat belicht wordt.
       Ik zou niet veellager gaan dan ze aanraden.
       Ik weet niet hoe het met deze lampen is, maar in het verleden waren de afstanden vaak wat aan de krappe kant met lightbleach als gevolg.

       Ik zou die twee fans wel omdraaien, omhoog laten blazen ofzo, plantjes houden absoluut niet van tocht in een kleine ruimte.
       Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

       ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

       Comment


       • kurkentrekker
        kurkentrekker commented
        Editing a comment
        Thx Q, ik ga eens horen bij Emmie denk ik, misschien dat zij hier verheldering in kan brengen. De lamp heeft namelijk maar 1 stand, je kan niet tussen Veg of Bloom kiezen. Ik dacht dus dat de afstand op die foto overeenkomt met de lichtintensiteit die de planten krijgen op die afstand in de groei en bloei, en dat je in de groei kan kiezen op basis van de noden/eisen/comfort van de plant. Kan inderdaad zijn dat deze foto niet van mijn lamp is, maar ze staat wel duidelijk mee op de foto !

        Bij mij hangt de lamp nu op 60 cm. Ik had deze voordien op 40 hangen, maar omdat er toch iets mis lijkt te zijn met de flauwe blaadjes en vergeling van binnen/onderkant heb ik ze op 60cm gehangen (teveel warmte/licht). Ik reken vanaf vandaag de echte bloei, als ik dit interpreteer zou de lamp vanaf vandaag op 30cm mogen... Lijkt me precies toch wat overdreven op deze moment, hoger dan 60cm zal ik ze niet hangen.

        Onder de hoogte van de lamp staat dan volgens mij wat het bereik van de lamp is ( 12" geeft 2`x4` bereik (60cmx120cm), 18" geeft 3`x6` bereik (90cmx180cm).

        Ik dacht dat het net goed was voor beestjes en de groei/sterkte van de plant om de fans zo te hangen. Wederom bedankt voor de tips!

       #14
       Hi there

       Another day a little further in the process! Ik reken vanaf gisteren 23 april de echte bloei! De Northern Light lijkt zich wat te herpakken, ik begin overal wel gele puntjes te zien aan de uiteindes an aan de kartelingen aan de buitenkant van de bladeren te zien, vooral de nieuwe, het zal wel overvoeding zijn geweest. Wat vers water heeft de Northern Light en de Gorilla goed gedaan, maar ze zijn dit overschot precies nog niet te boven.

       Ik weet niet of het heeft geholpen om de lamp hoger te hangen. Ik zie niet zo veel verschil. Ik heb de Skunk geen water meer geven, daar ze nog steeds voldoende nat voelt. Ze nemen precies ook maar erg weinig op. Ik geef ze nog een tweetal dagen om op rust te komen alvorens ik de hele bende een goede waterbeurt met regenwater geef. Iets warmer in de kas, blijft rond de 7 graden schommelen. Ik was ook tegen de afzuiging gekomen waardoor deze een hele tijd tot 22 graden bleef afzuigen, oeps. Toch beter in de gaten houden! Het zal geen recordopbrengst zijn, maar op dag 2 kunnen we daar nog niet te veel over zeggen.

       Ontkiemd: 19 Feb
       Echte bloei: Dag 2
       Temp: 19.8░-27░
       LV: 24%-35%
       Licht: 18/6


       Northern Lights Automatic

       IMG_3247.JPG IMG_3248.JPG

       Royal Gorilla Automatic

       IMG_3245.JPG IMG_3246.JPG

       Sweet Skunk Automatic

       IMG_3243.JPG IMG_3244.JPG


       Grz Kurk
       Ignorance is bliss

       Comment


        #15

        Ontkiemd: 19 Feb
        Echte bloei: Dag 4
        Temp: 18.6░-26.4░
        LV: 21%-34%
        Licht: 18/6

        2 dames lijken zich tot iet wat te herpakken, de Gorilla. Ik laat het nog even rustig zijn gang gaan, maar ik vermoed overvoeding. De LV is ook extreem laag, ik probeer met vanalles in de kas, maar het lijkt niet veel verschil te maken. Verder niet veel aan de hand, misschien toch nog een ronde in de serre dit jaar... wie weet!

        Nog wat foto's:


        NLA        RGA        SSA

        Grtz Kurk
        Ignorance is bliss

        Comment

        Footer Left Ad

        Collapse
        Bezig...
        X