Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Horks Fototopic 2.0

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  De negen Sinaasappeltjes op aarde hebben een flinke opdonder gehad van de pyrethrum, maar ze komen er wel weer bovenop.

  IMG_8023.jpg IMG_8022.jpg IMG_8021.jpg IMG_8018.jpg IMG_8017.jpg
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  En de aanstaande Sinaasappelmoeders staan sinds gisteren onder 150 watt cobs, dat is een van de drie armaturen gedimd.

  IMG_8015.jpg IMG_8016.jpg
  De stekken zijn meerdere keren behandeld tegen spint en zullen als ze groot genoeg zijn nog een of twee keer gedompeld worden. Recent dacht ik nog dat het allemaal niet zo grondig hoeft, waarna ik weer onder de spint zat.
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  Goedemorgen.

  Wat was het heet afgelopen nacht, niet te doen!

  De verpotte plant heeft geen zichtbare schade gehad van de verhuizing. Voorts heb ik de lamp een beetje laten zakken en verder gaat alles z'n gangetje. De Ec blijft steken op 1.3 en de pH is 5.3. Heb al een paar dagen geen hci hoeven toevoegen.

  IMG_8032.jpg IMG_8034.jpg IMG_8036.jpg IMG_8028.jpg IMG_8031.jpg IMG_8030.jpg IMG_8029.jpg IMG_8033.jpg
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  de stekken zien dr met de dag beter uit en die tussen de kratten staan gaan flinke dames worden dat zijn de amnesia denk ik voor je het weet staat alles vol kan snel gaan

  Comment


  • Hork
   Hork commented
   Editing a comment
   Precies, als ik zelf de toppen niet meer uit elkaar kan houden die ik op aarde of op hydro heb geteeld dan is het vermeende verschil verwaarlozen en geen reden tot twist! Want als ik wiet geteeld op aarde lekkerder vond en verschil kon proeven, dan kweekte ik alleen maar op aarde.

  • Takketoelli
   Takketoelli
   Super Grower
   Takketoelli commented
   Editing a comment
   Dit weekend is die thuisdealer jarig, dan is iedereen er. Ik ga het weer eens in de groep gooien, altijd leuk

   Megabarbeque en enorm geblow altijd, teringharde muziek... geweldig

  • Hork
   Hork commented
   Editing a comment
   Ja het is een ideaal onderwerp voor als er een ongemakkelijke stilte valt maar zo te horen zal je daar daar geen last van hebben! Feliciteer die dealer thuis maar zodra hij verjaart namens
   Hork de hydroman. Het cadeautje houdt ie nog even te goed!

  Goedemorgen kweekvrienden en vriendinnen.

  Het vat mocht een beetje bijgevuld en aangezien het reservevat nog fris rook deed ik daar een emmertje van bij. Helaas vertroebelde het voedingswater direct en schoot de pH omhoog. Dit vertrouwde ik niet dus heb ik het hele voedingsvat maar ververst (Ec 1.0 en pH 5.6) voordat het omhoog werd gepompt. Jammer maar liever safe dan sorry. Heb het reservevat leeggepompt en gevuld met kraanwater.

  De grootste is een Amnesia stek. Indien ik met achttien zulke Amnesia haze stekken was begonnen had de klok al op 12/12 gekund. Dit was een oudere stek die ik al in een startblok had te staan.

  IMG_8043.jpg IMG_8040.jpg IMG_8044.jpg IMG_8042.jpg IMG_8041.jpg
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  De aanstaande Sinaasappeltjesmoeders maken het goed. Ik heb de cobs al opgeschroefd naar 250 watt en laten zakken sinds gisteren. Binnenkort doe ik het tweede armatuur er bij aan. Voordat ik de stekken geplant heb, heb ik met een flesje bier de gaten in de big blocks wat dieper gemaakt. Zodoende kunnen de stekken perfect bij het water en drogen niet uit. Bewatering geschiedt enkel langs de onderkant, zodat de toplaag gevrijwaard blijft van groene shit.

  IMG_8045.jpg IMG_8046.jpg

  En de negen Sinaasappeltjes op aarde zijn nog wat aan het bijkomen van de behandeling tegen spint.

  IMG_8047.jpg
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  Goedemiddag.

  Doordat ik het vat heb ververst, stijgt de pH weer een beetje dus moest ik weer een veertigtal milliliters hci toevoegen om op pH 5.6 te komen en de Ec zit op 1.2.

  IMG_8053.jpg

  De achttien stekken waarmee ik deze kweek wil volbrengen zijn bekend. Heb zonet nog een achterblijver uit het middelste krat achter vervangen met de beste reserve. Heel misschien dat de bovenste stek uit het middelste krat voor (zie foto boven) ook nog vervangen wordt maar dat is het dan ook. Ze mogen sowieso nog wel even groeien voordat er geschakeld wordt, dus dat kan nog wel.

  IMG_8050.jpg
  Resumerend vind ik dat het allemaal lang heeft geduurd en of ik me hierna nog eens aan de hydrokorrels waag moet nog blijken. Maar kijk ik dan naar de Amnezen en de Northern Lights, moet ik constateren dat de planten in principe wel groeien willen op deze methode. En de hydrokorrels zijn toch wel erg leuk... Tijd zal het leren!

  IMG_8049.jpg

  IMG_8051.jpg IMG_8052.jpg

  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  • Hork
   Hork commented
   Editing a comment
   Zit nog wat in de fles maar de Karwei heeft wel meer!

  • Tijnie82
   Tijnie82
   Gandhi Ganjamaster
   Tijnie82 commented
   Editing a comment
   nou hork je hebt de meeste besmet met het stekken virus maaken hahaha iedereen maakt ze ineens de stekken die groeien mooi dat gaat wel mooie struiken worden nog even en de kratten zie je snel niet meer in dit tempo fijn dat alles nu op rolletjes loopt mag ook wel tis al een flinke strijd geweest maarja als je dit over wint mag de rest wel flekkeloos gaan hehe

  • Hork
   Hork commented
   Editing a comment
   Ik weet niet of die eer mij te beurt valt
   Tijnie82
   Gandhi Ganjamaster
   Tijnie82 maar het zou leuk zijn als mijn kweekvrienden door het lezen van mijn verslag zien hoe gemakkelijk stekken is en vooral ook hoe je eenvoudig kunt besparen op duur zaad en onze gezamenlijke vijand herman uit je kweekhok en/of tent houdt.

   Ja het heeft even geduurd voordat ik de stekken aan de praat kreeg op de hydrokorrels, mensen hebben in kortere tijd een vreemde taal geleerd en zijn vervolgens naar dat land gereisd en hebben er vakantie gevierd. Maar ze zeggen dat geduld wordt beloond, dus deze ronde móet haast wel een succesverhaal worden nu!

  Goedemorgen.

  Ondanks dat de stekken zijn aangeslagen en ik de lamp al heb laten zakken, vind ik dat de planten erg traag groeien, met name de kleintjes.

  IMG_8061.jpg IMG_8060.jpg Het gaat zo traag dat ik mijn geduld dreig te verliezen. Als er na een week nog weinig tot geen groei is te bespeuren, dan trek ik alles er alsnog uit.
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  • Tijnie82
   Tijnie82
   Gandhi Ganjamaster
   Tijnie82 commented
   Editing a comment
   alleen hier zit niet zoveel.zuurstof in het water als wat je met dwc wel.hebt en de wortels zitten altijd rechtstreeks in het water maar ben wel benieuwd of die in startblokken blokken de andere planten voorbij gaan zo of niet daarom is het mooi dat jij de dingen altijd afzonderlijk van elkaar aanpakt alles uitsluiten das alleen maar goed weet je straks waar het precies miss gaat die borrelnootjs ben dr ook geen fan van de plantjes op aaarde doen het hardstikke mooi vind het altijd mooi om je kweek verslagen te volgen en vooral die op aarde en op steen wol vind ik toch wel de mooiste kweekjes

  • TegridyRandy
   TegridyRandy
   Chronic Stoner
   TegridyRandy commented
   Editing a comment
   zeg
   Hork, hoeveel gaatjes zitten in elk krat? misschien vullen die te weinig/ te traag?

  • Hork
   Hork commented
   Editing a comment
   Dank je
   Tijnie82
   Gandhi Ganjamaster
   Tijnie82 ik ben ook op aarde en steenwol bezig en zal binnenkort wel even foto's posten!
   TegridyRandy
   Chronic Stoner
   TegridyRandy en stuk of twintig gaatjes denk ik, maar denk niet dat het daar aan ligt want de grotere groeien wel.

  Het is me nu duidelijk waar het mis gaat met de hydrokorrels in mijn kweek. De capillaire werking van de nootjes is nagenoeg nihil en dat verklaart ook waarom de grootste Amnees wél goed groeit en de twee Northern Lights in het begin, want die stonden allen namelijk op een groot startblok van 7,5 x 7,5 cm dat wél een hoge capillariteit heeft. Die stekken profiteren domweg van de steenwol waar ze in staan. Zonder de hydrokorrels waren ze net zo mooi geweest.

  Nogmaals resumerend met wat ik nu weet: stekken die je voor groeit op startblokken zullen het prima doen op hydrokorrels, maar dat komt veelmeer door de steenwol dan door de hydrokorrels. En feitelijk kweek je dan ook niet meer op hydrokorrels maar op steenwol. Prima natuurlijk, maar het merendeel van mijn stekken was geworteld op een klein blokje van 4 x 4 cm en/of een nog kleiner blokje oase dus was er onvoldoende steenwol en oase om van te profiteren vandaar de zeer moeizame start.

  Dus wat betekent dat voor mijn kweek? Wel, ik zie het sowieso nog even een paar dagen aan totdat ik big blocks heb. Recent heb ik ontdekt dat hier in de buurt nog een growshop open is waar ik big blocks kan kopen. Als het dan niet drastisch verbeterd is, dan plant ik de mooiste stekken in de big blocks en misschien zet ik die wel in de kratten met die kutkorrels. Dat staat sowieso wel leuk.

  Na dit dure lesje is mijn conclusie als volgt:

  Vanwege het gebrek aan capillariteit zijn hydrokorrels niet ideaal om via de onderkant te bewateren. Want door dat gebrek moet je veel hoger vloeden dan werkbaar is. Natuurlijk kan je er prima steenwol startblokken in zetten en door de hydrokorrels hebben de wortels wat meer medium om in te groeien. Mogelijk is dat zelfs goedkoper dan op big blocks kweken. Maar dat wil ik met mijn huidige stekken niet meer afwachten, dat is iets voor volgende keer.
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  Lekker weertje om even te mijmeren over hoe ik nu verder zal met mijn kweek. Een soort van keerpunt waar ik ben aanbeland en ik vond het dan ook wel heel toepasselijk het volgende gewaar te worden.

  IMG_8070.jpg
  Als beide vliegtuigen tegelijk op het kruispunt waren geweest, dan waren ze op elkaar gebotst. Ergens zit daar een diepere betekenis achter die ik vrijpostig op mijn eb en vloedtafel kweek betrek. De volgende prangende vragen zijn het meer dan waard om even over te mijmeren.

  IMG_8072.jpg
  Deze huidige planten in startblokken verpotten en de grotere planten snoeien?

  IMG_8075.jpg
  Of helemaal overnieuw beginnen met nieuwe stekken in startblokken?

  IMG_8076.jpg
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  • Corleone1933
   Corleone1933
   Senior Grower
   Corleone1933 commented
   Editing a comment
   Zou ze nog een kans geven en de kleine blokjes in startblokken zetten, zo heb ik het ook gedaan en dat ging goed.

  • Hork
   Hork commented
   Editing a comment
   Heb je ze niet eerst laten voor groeien in startblokken en ze er toen ingezet?

  • Corleone1933
   Corleone1933
   Senior Grower
   Corleone1933 commented
   Editing a comment
   Nee eerst in speedgrowpluggen en sommige in root riot pluggen en toen er genoeg wortels waren die in de startblokken gezet en rechtstreeks op de tafel met daaromheen de kleikorrels en in het begin maar 1 x daags gevloed, die startblokken blijven lang zat nat, in het begin hebben de plantjes niet veel nodig, op het laatst 3x daags gevloed.

  Goedemorgen.

  Ik heb twee stekken uit de middelste bak voor in startblokken gezet en de middelste vervangen met een reservestek en die eveneens in een startblok gedaan.

  IMG_8079.jpg
  De planning was om er meer te doen maar die lijken nu toch eindelijk vertrokken dus heb ik het hier eerst maar bij gelaten.

  IMG_8081.jpg IMG_8080.jpg IMG_8078.jpg IMG_8077.jpg
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  Corleone1933
  Senior Grower
  Corleone1933 heb de korrels even opzij geveegd en de laatste reservestekken ook alvast in startblokken geplant.

  IMG_8089.jpg
  De achterste heeft het moeilijk. Heb ze zonet nog maar even goed via de bovenkant bewaterd.

  IMG_8090.jpg IMG_8093.jpg
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  denk dat het zo al een flink stuk beter gaat met de stekblokken

  Comment


  Zonet even vlug gekeken in de tent met de stekken op big blocks, maar als het zo doorgaat zullen die spoedig de kleinste stekjes op de hydrokorrels inhalen en ze staan zowat twee weken korter dan de laatst geplante stekken!
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  • Tijnie82
   Tijnie82
   Gandhi Ganjamaster
   Tijnie82 commented
   Editing a comment
   kan je dat niet aan de growshop vragen k heb ook geen verstand van hydro iedereen zecht het moet makkelijk zijn dacht dat de oude kweekers van vroeger ook altijd eb en vloed steem hadde maar die kweekte altijd met cocos met zoon tafel maarja is niet te vergelijk met de duivis nootjes haha

   ik dacht er net aan die mooie grote plant de amnees stek die staat toch in mandje recht streeks op de tafel miss dat die daarom wat meer krijgt geen idee maar weet wel dr kan baast bijna niks fout zijn ik geloof echt wel dat er iets kleins aan de hand is als je dr achter bent en denkt van shit wat dat zo simpel dag ik moest veranderen allebasis is goed is net zoals met een auto heb je lucht vonk en benzine dan moet die lopen beetje zelfde idee met de planten je hebt bijnaalles al uitgesloten wat dr miss kan zijn blijft niet veel opties over zo
   Tijnie82
   Gandhi Ganjamaster
   Last edited by Tijnie82; 1 week geleden.

  • Rreppellsteeltjam
   Rreppellsteeltjam
   Expert Grower
   Rreppellsteeltjam commented
   Editing a comment
   Steenwol slabs met druppelaars, begin 1 a 2 x per dag, eind bloei zo vaak als de planten willen.

   Heel anders dan eb en vloed, maar met steenwol slabs had je ze nu al verzopen.

  • Hork
   Hork commented
   Editing a comment
   Tijnie82
   Gandhi Ganjamaster
   Tijnie82 die grote Amnees in de bloempot was al wat groter dan de rest en stond op een startblok waar de wortels als onderuit kwamen. Op een ander forum las ik dat je de nootjes van Duyvis moet hebben dus daar ligt het aan!

   @Repp als ik met slabs had gewerkt zou ik niet vierentwintig maal daags gevloed hebben en stonden de planten al een week of twee op bloeien. Maar ja, als een kat een koe was kon je hem melken.

  Ik ben nog wat aan het lezen in oude topics waar ook op hydrokorrels gekweekt wordt en kwam deze tegen waar ik wel even om moest grinniken.

  Verder tref ik twee kampen: het ene zegt drie keer per uur vloeden en het benaderen als dwc anders drogen de nootjes uit en het ander zegt welnee, drie keer daags is beter....
  Corleone1933
  Senior Grower
  Corleone1933 daar heb je gelijk in, maar ze staan niet allemaal in startblokken. De mooiste planten heb ik met rust gelaten. Maar ik denk dat ik gewoon eens drie keer per dag vloeden probeer en zien hoe ze daar op reageren.
  Horks Fototopic 2.0

  Comment


  • Rreppellsteeltjam
   Rreppellsteeltjam
   Expert Grower
   Rreppellsteeltjam commented
   Editing a comment
   Als ze langere wortels hebben en onder de korrels liggen, zou je minder kunnen vloeden, ik denk dat het ook aan de lamphitte lag.

  • Corleone1933
   Corleone1933
   Senior Grower
   Corleone1933 commented
   Editing a comment
   Dat kun je altijd proberen, ik zou de volgende keer alles vanuit de stekblok rechtstreeks in de startblokken zetten en zorgen dat de startblokken tijdens het vloeden ook zeker vochtig worden, dan is 1 x vloeden als ze klein zijn genoeg wat je naarmate ze groter worden gaat opvoeren naar 2x of 3 keer maar max 4 keer, laatste keer in de nacht, alleen wanneer nodig.

  • Hork
   Hork commented
   Editing a comment
   Ja
   Corleone1933
   Senior Grower
   Corleone1933 de volgende keer ga ik zeker niet zonder startblokken van start want je zag het al bij de eerste poging dat die stekken het goed deden.
Bezig...
X