Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Cocos

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Cocos

  Korting op 420shop
  De nieuwste bio-sensatie voor kwekers heet Cocos, het luchtige en 100% organische medium dat zorgt voor een maximale kwalitatieve als ook kwantitatieve opbrengst.
  Cocos is het perfecte steriele medium voor alle planten, en is uitermate geschikt voor de teelt in kassen.
  Voor de beste en eerlijkste kwaliteit, de schoonste cocosvezels komen uit Sri Lanka, het mekka van de cocos.
  Cocos heeft een stabiele pH-waarde van -5.5-6 en een EC < 0.5.  Kokosvezel

  Kokosvezel werd een paar jaar geleden ge´ntroduceerd voor de kassenindustrie als een natuurlijke vervanging van steenwol, omdat een efficiŰnte en kostenbesparende vervanging nodig was.
  Het is een bijproduct van het proces van het kappen van kokos, eerst ge´ntroduceerd door tropische landen met grote kokosplantages.
  Het is verkrijgbaar in 2 vormen: de traditionele bestaat uit harde blokken, of snippers in plastic zakken, die met water enorm uitzetten. Dit merk heeft een uitstekend water vasthoudend vermogen en kation uitwisselingscapaciteit, en is stabiel genoeg om niet te snel te verteren. De nieuwste merken komen echter in geweven blokken of matten die bijna geen watervasthoudend vermogen hebben, en kunnen alleen gebruikt worden met een constant circulerend systeem. Daar tegenover staat zijn perfecte drainage en luchtigheid.
  Er zijn verschillende parameters om in gedachte te houden bij het kiezen van een kokossubstraat: zoutgehalte, luchtigheid en drainage en productieproces.
  De meeste kokossubstraten komen van kustgebieden en bevatten zouten in hoeveelheden die schadelijk kunnen zijn voor de planten. Tegenwoordig logen de producenten de zouten eruit om goede resultaten te krijgen. Een andere parameter is de drainagecapaciteit van het substraat. Zo luchtig als het substraat zal zijn, wanneer je versnipperde kokos gebruikt, zal de vezel een keer compact worden, waardoor de luchtige ruimte vermindert. Dit is waarom kwekers soms kleikorrels of perliet mengen door hun kokossnippers.

  Cocos onderscheidt zich van andere mediums door zijn eerste klas uitgangsmateriaal, optimale structuur en zuiverheid. Coco bestaat uit 45% houtstof-cellulose, waardoor de fysische eigenschappen lang behouden blijven. De water/ luchtverhouding is respectievelijk 73% en 23%. Bovendien is het kokosgruis volgens een speciaal procedÚ gespoeld en gebufferd, afgestemd op de behoefte van snel groeiende planten. Dit is nodig om ideale kweekcondities in het medium te krijgen zodat de plant, vanaf de start van de teelt, zich optimaal kan ontwikkelen.

  Cocos, is een meer milieuvriendelijke potgrond. Het hoofdbestanddeel van potgronden is namelijk turf, door turfwinning zijn al heel wat veengebieden afgegraven. Fauna en flora gaat hierdoor een beetje verloren, coco biedt hierdoor een meer milieuvriendelijke mogelijkheid. Deze wordt in Sri Lanka aangemaakt uit gecomposteerde kokosvezel . Oorspronkelijk was dit een afvalproduct totdat de Engelse tuinontwerper, John Lindley, kokosvezel populair maakte. Het is een veelzijdig product dat kan gebruikt worden als zaaigrond, stek-, pot- en anderzijds als bodemverbeteraar en grondbedekking.

  Eigenschappen.

  Coco verzuurt niet zoals turf en heeft een neutrale zuurgraad, dus meer geschikt voor alle toepassingen op planten. Deze heeft dezelfde eigenschappen als een spons, neemt veel water op en staat deze langzaam weer af aan de plant. Dit heeft als groot voordeel dat de plant minder bevochtiging nodig heeft en het snel uitdrogen is hierdoor geringer.
  Turf bestaat meer uit verteerde resten, de kans op onkruidzaden en ziektekiemen is bij dergelijke kleiner.

  Samenstelling.

  Droge stof: 20%
  Organisch materiaal: 17%
  Ph-waarde, zuurgehalte: 5 - 6,5
  Elektrische geleidbaarheid: 315uS/cm.  Algemeen.

  Coco blijkt het eerste jaar veel voedingstoffen op te nemen, te wijten aan het composteringsproces. Concreet betekent dit dat deze nog niet voor 100% gecomposteerd is en hierdoor zelf veel voeding opneemt. Een extra bemesting is sterk aan te bevelen voor een evenwichtige groei en een rijke bloei van uw planten. Deze biedt het voordeel dat in tegenstelling met andere potgronden, deze samenstelling verschillende jaren na elkaar gebruikt kan worden.
  De belangrijkste eigenschap is echter de structuur die veel vocht opneemt en nadien aan de plant afgeeft.
  Cocope een nieuw product, uitermate goed geschikt voor cannabisplanten, de moeite waard om het eens uit te proberen.

  Grtz
  Last edited by bobo; 12 February 2009, 18:46.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X