Mededeling

Collapse
No announcement yet.

LR2's Rommeltopic

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • LR2
  heeft een topic gestart LR2's Rommeltopic

  LR2's Rommeltopic

  Hoi Allemaal,

  Leuk dat jullie hier een kijkje nemen. Neem een bak koffie, of thee en schuif lekker aan. Dit wordt een lange zit.
  Dit topic wordt mijn rommeltopic. Omdat ik het druk heb. Als ik het druk heb, bedenk ik de geniaalste dingen, leukste projecten en raarste rariteiten.
  Als ik me kapot verveel, dan blijft het in mijn hoofd akelig stil. Een soort van ADHD die alleen tot uiting komt wanneer ik het nét niet nodig heb.
  Goed, ik heb een relatief kleine frontaalkwab en ben emotioneel in orde. Dan vallen er spaanders in de 'keuzemaak-gebieden'. You gain some, you lose some!
  Het is voor mij hard knokken om concentratie te behouden, dus af en toe even afblazen hier moet me goed doen. Ik probeer het zo min mogelijk als excuus te gebruiken, zou ook bullshit zijn.

  Anyways, ik heb het druk dus. Maar om mijn rust te vinden kom ik hier, of warm ik mijn handen in de microkooi. Nu het winter is, kan daar de lamp aan.
  Ik ben met vanalles bezig, op het moment met stekjes. Nog nooit gedaan, behalve buiten dan. Maar daar ging het meer per ongeluk dan expres.
  Dit keer heb ik een tiental, of weet ik eigenlijk hoeveel stekjes gesneden van:
  - OG Kush
  - Black Domina
  - PP (met drie-voudig blad in plaats van de standaard 2 per node.)
  - *Bubblegum indica feno x OG Kush -> Paars fenotype
  - *Bubblegum indica feno x OG Kush -> (vooralsnog) groen fenotype
  - Bubblegum indica feno -> Paars Fenotype
  - Gereveggede (Serieus, dat woord mag vertaald worden naar een Neerlandsche term. Waar plaatsen we de klemtoon in reveggen? Hoe in verleden tijd? Spreek "gereveggede" eens zo Hollands mogelijk uit; guh-reh-vegge-duh. Hergroeien? Zullen we dat afspreken?) opnieuw-in-groei-gezette New Dame Blanche x Ierdbei

  Het plan is om:
  1) te controleren of die paarse genen dominant zijn. Vooralsnog lijkt het daar wel op:
  Pp x pp = pp, pp, Pp of pP. Aangezien er één van de twee al paarse tinten heeft, vermoed ik een dominante trek.
  In de bloei weten we meer natuurlijk. *De Bubblegum werd ook pas in de bloei paars, maar vertoonde in de groei dezelfde tinten als de OGKB (OG Kush x Bubblegum, maar dan afgekort)

  2) Zo min mogelijk uitval te hebben (dit is mijn eerste keer binnen stekken jongens!).

  3) Te testen welke invloed temperatuur op de beworteling heeft. Ik kan veilig zeggen dat ze op 31 graden sneller wortelen dan op 24. 5 dagen tegenover 18 dagen. Soort en omstandigheden zijn nagenoeg gelijk: zelfde licht, zelfde afstand, zelfde cocos, zelfde water.

  4) Een kruising te maken zodat de bloeitijd van die bubblegum teruggedrongen kan worden (16 weken is mij te lang). De paarstint wil ik behouden. Die smaak is apart, raar, soms zelfs een beetje vies. Daarom ben ik ook wel blij dat er Kush doorheen komt/zit.

  5) Alle stekjes af te bloeien in een venterbankbak. Hier komen er circa 10 in te staan. De bak is 15x15x64cm. Dus hoewel het aantal planten vrij hoog is, zal de opbrengst rond de 50 gram liggen.

  Misschien 6) wat testjes met Lesbian Dream, zilverwater of iets anders om FEMzaad mee te maken voor eigen gebruik. Ik leg later uit waarom.

  Setup
  :
  stekbak/propagator en moederpot (5 moekes in één 1.5L pot) staan onder 2x55W T-neon.
  De afbloeibak staat onder 95W ( volgens de doos 150W) Plug and Grow. Met zo'n handige reflector.

  "Stomme sukkel LR2, waarom neem je die Tneon niet voor de bloei? Komt veel meer licht vanaf!"
  - Weet ik. Maar ik heb het nu eenmaal zo geïnstalleerd. En daar verander ik niks meer aan. Het heeft ook geen enkele zin om mij daar nog eens op te wijzen.

  Grond is derdehandse potgrond, verrijkt met kokosflakes, wormen, DCM vivaroot en Coniferenmest met mycorrhizae en bacteriën (NPK totaal/opgeteld maakt ongeveer 18-16-16)
  Die ga ik meten zodra ik een fertometer heb. Eens zien of mijn 'gevoel voor voeding' net zo goed is als dat van een apparaat. Ik heb geen elektrodes in mijn vingers, dus het zal erom ..spannen! Ha! Elektriciteitsgrapjes!

  Water komt de ene dag uit de regenton - niet reggeaton - (voor de vanilleplanten, mossen, vleeseters en ander grut; wat over blijft gaat in de wiet) en de andere dag uit de kraan. Laat ik vast vertellen: dat is een slecht idee! De PH wisseling zorgt binnen één dag voor een calciumblokkade. De angst bestond dus dat de moeders de eerste week niet eens zouden overleven. Hebben ze toch gedaan, fijne dames. Krokante blaadjes, dat wel. Beetje zonnebloemolie, zout en paprikapoeder erop en je hebt een light versnapering.

  Stekgel bestaat uit 100% Clonex. Werkt beter dan dat auxine-poeder. Flinke wespentailles in de stammetjes houd ik wel van!

  Het plan 1.2
  Ik heb dit jaar vijf of zes AF kruisingen gemaakt. Allemaal lekker smakelijk en alles. Maar we zoeken allemaal naar de knaller. Ik heb 150 zaden gezaaid zonder te labelen, hier zijn twintig plantjes van blijven staan. Flink gestresst door te knippen, buigen, licht te vergeten, enzovoorts. Alle herma's, twijfelmannen en dragdames eruit geflikkerd en er bleven twee stuks over. Hiervan heb ik de grootste genomen, uit de grond gesleurd en in de kokos geslingerd. Leek wel apenkooien. Poep op de muren, bleek later gewoon potgrond.
  "LR2, Sukkel! Waarom geen labels? Nu weet je de ouders niet meer!"
  - Klopt, maar ik heb zelf mijn favorieten en ik wil niet per ongeluk meer aandacht geven aan de één die opeens ook veel groter lijkt dan de rest. De ouders kennen allemaal dezelfde verwaarlozende vader die er nooit was, dus wat maakt het nou eigenlijk uit? Het gaat toch om wat er uit komt? Als het een prachtbokaal van een AF wordt, geeft niemand erom waar hij vandaan komt!
  "Point taken."
  Afijn, nu had ik dus één relatief flinke AF die goed fris en fruitig ruikt. Limoen met mango op de stam, zoiets. Die heb ik toen ter tijd bestoven met Stinky pete. Stinky omdat het een kerel was die je op 10 meter afstand door de muur heen kon ruiken.
  Backstory: Vroeger, toen ik nog weleens naar de coffeeshop ging of wietjes kocht op de middelbare school, zat ik met een boei van een rood hoofd in de trein/klas omdat ik wist dat mijn buurman kon ruiken wat zich in mijn broekzak bevond; Stinkwiet.
  Die probeer ik nu zelf te vervaardigen.
  Omdat ik het sletje zó mishandeld heb - geen gein, 3 wortelpuntjes op een plant van 35 cm, in een 250ML potje - begint ze nu pas met bloeien; zaadjes zijn al bijna rijp in de oksels! Een tweede bevruchting, met hetzelfde stuifmeel gaat nog volgen. Ik zoek nog een mooie belachelijke naam. Wie wat leuks vindt; plemp het hier ergens neer. De origineelste (en leukste) krijgt wat van die zaden. Extra punten als je een leuke celebrity in de naam gooit. Zoiets als Kanye's Punch ofzo. Maar dat is dus een zijprojectje geworden. Het is een kwestie van afbloeien en een beetje stuiven. En proeven natuurlijk. Als het moedertje vies smaakt, dan krijgt niemand iets! Hamstervoer of het gaat in de vetbollen.

  Nog een backstory in 2013, het lijkt zo lang geleden, had ik een aantal bubblegums gezaaid. Hier zaten ook mannen tussen. Dat stuifmeel heb ik gedoneerd aan een vriend. Die is het helemaal vergeten en na drie weken hebben we toch een poging gemaakt met bijna een volle gram half beschimmeld stuifmeel. Daaruit ontstonden, als de vrucht in maria's schoot, spontaan welgeteld VIER zaden. Twee van die vier zijn dood, door die vriend. Hij is goed in veel dingen, maar niet alles. De andere twee vond ik pas terug onder wat wietzakjes. Dat is dus de Bubblegum x OG Kush. Ik bedankte het spaghettimonster op mijn knietjes toen ik zag dat ik twee verschillende kleuren fenotypes had. What are the odds? Nouja, 50% volgens de berekening. Had de zaadjes bijna meegegeven bij een donatie. De bouw is uniform. Ik hoop deze door te zetten/kruisen op een Black Domina, met behouden van de paarse kleur. Maar daarvoor moet ik uit vinden welke én OF één van de twee een kerel is. Anders zal ik toch aan de STS, Lesbian dream of zilverwater moeten. En daarna: wie wordt de moeder? Domina of OGKB? Zoveel vragen, alle tijd, maar zo weinig antwoorden..

  Pfoe, genoeg getypt voorlopig. Updates komen vanzelf!
  Sorry van de rommel, maar dit blijft het rommeltopic. Ik zal voor de liefhebbers gaan aangeven wanneer alles op 12/12 gaat en het eindresultaat in een vergelijkende foto-reeks. Maar ze staan nog te wortelen hier en daar, dus geduld!

 • LR2
  commented on 's reply
  Op zich is dat niet zo gek alles in een plant wordt bepaald door genen. Het probleem is dat bij elke plant die genen op een ander plekje zitten, wat het heel moeilijk maakt om ze te vinden. Zodra ze gevonden zijn, kunnen ze actief aangepast worden, of is het tenminste makkelijker om bij een zaailing al de bloemkleur te voorspellen. Afgelopen week zag ik dat ze een gen van een bacterie in een plant gestopt hebben, zodat ze nu eindelijk eens blauwe bloemen kunnen gaan maken. Al jaren zie ik in inkt gedoopte orchideen verkocht worden, die later gewoon wit blijken te zijn. Misschien dat het nu eindelijk eens milieuvriendelijker kan.

 • LR2
  commented on 's reply
  Niet verwijderd, ik heb immers een vrouwelijke plant met chemische stoffen herma gemaakt. Dat zou niet kunnen als de mannelijkheid eruit is.

 • kishan007
  replied
  kwam op internets ook een artikeltje tegen waar zij beweerde plant genen verantwoordelijk voor de bloemkleuren. https://www.sciencedaily.com/release...1008183355.htm

  Leave a comment:


 • kishan007
  replied
  maar wil dat zeggen dat je genen voor de man ervan hebt verwijderd, ben echt uiterst geïntrigeerd.

  Leave a comment:


 • Stemma
  commented on 's reply
  Gebruik vaker een lijmpistool?

 • Stemma
  commented on 's reply
  Gefeliciteerd!

 • LR2
  replied
  Mag ik alweer commenten? Want om nog even terug te komen op het feminisatie-verhaal.. Dat is dus gelukt! 100% vrouwelijke planten.

  Leave a comment:


 • LR2
  replied
  Hee mensen,
  Even een hersenkraker hey. Want da's altijd leuk.

  We weten een aantal dingen over wietplanten:
  - Hoe meer licht hoe beter.
  - Hoe meer licht, hoe kleiner de internode-afstand.
  - Als planten net gestekt zijn, dan kan de auxine er voor zorgen dat de scheuten iets langer zijn dan normaal. Dit effect duurt niet zo lang.
  - Goedkope LEDstrips zijn kut en absoluut niet bedoeld om wietplanten onder te zetten.

  Mijn rommelhok is geupdate met goedkope ledstrips. Nouja, goedkoop.. Ik was toch gauw 200 euro kwijt aan alu profielen (6 euro/ meter) en aan LED-drivers (45 euro/stuk, 2 stuks).
  In het rommelhok hangt 3 meter van deze, aan stukken gesneden en opnieuw gesoldeerde strip: LED strip 24V daglicht wit, 5 meter, 300 SMD 5050 LED's, waterdicht IP68
  Fuck yeah lijmpistolen. Dat ik die dingen nooit eerder gebruikt heb zeg!

  Kijk maar:
  DSCF0219.JPG

  De internoden van de plant zijn ongeveer precies zo:

  DSCF0220.JPG


  Nu aan jullie de hersenkraker: Wat wil LR2 hier mee zeggen? Wat is de achterliggende boodschap?

  Leave a comment:


 • Smokey Bob
  replied
  Echt een geweldig topic, het is een hele boterham om in één keer allemaal te lezen maar het is het zeker waard!
  Bedankt voor de overvloed aan info!

  Leave a comment:


 • LR2
  replied
  Die ervaring heb ik niet. Ik weet wel hoe het zou moeten, hoe het zou kunnen en wat daar voor nodig is. Maar de vraag die je jezelf zult moeten stellen in dit geval is de volgende: Waarom?
  Hop groeit niet sneller of mooier dan wiet. Een kruising betekent dat je twee helften van mooie planten moet weggooien, om 1/4e van de originele plant over te houden. Zulke mengels gaan vrij willekeurig.
  Stel je eens voor; een slingerende wietplant.. Dat is super onhandig knippen. Of anders: hop in kerstboomvorm.. Daar kun je ook weinig mee.
  Ik ben groot fan van experimenteren, absoluut. Ik wil je best alle middelen geven om het te doen, maar dan wil ik weten wat het doel is, en dan wil ik ook realistisch zijn: je wint er namelijk niks mee, geen rechtzaken (opiumwet is specifiek in het bevatten van psychoactieve stoffen, ongeacht planttype/soort), geen snellere groei, geen hogere opbrengst, en de kans dat je plant 'er voor kiest' om 90% hop te worden, is nogal aanwezig.
  Het is een non-discussie. De ultieme natte droom die nooit kan uit komen, omdat er niets nats is aan de realiteit. Je gooit in feite twee planten in de blender, en je hoopt dat er wat leuks uit komt. Het niet-leuke zal 99.999999% van je uitkomsten zijn..
  Als je het toch wilt onderzoeken, ga dan voor de embryo rescue (moeilijkheidsgraad level Expert hobbyist) of voor protoplast fusie (moeilijkheidsgraad level Expert Wetenschapper in de orde van de ronde tafel).


  Nog liever zou ik zien dat we andere manieren vinden, epibrassinolide, of tricontanol goed weten toe te passen. Er is nog veel te winnen door (met behulp van hormonen) enkele genen te silencen of zich overmatig laten uitdrukken (overexpression). Dat kan ook zonder hormonen, maar dan zit je op duizenden euro's tegenover een paar tientjes.

  Voordat je vragen gaat stellen of polyploiditeit (en voordat anderen daar uberhaupt over na gaan denken): trust me on this one, it's not going to work. Meer dan diploide, betekent in het plantenrijk dat je nogal onstabiele planten hebt, zonder duidelijke groeivormen die daarnaast ook nog eens voor een gigantisch percentage steriel zijn. In de VS willen ze dat idee niet afschudden, niet loslaten. Ik heb zelf met zulke planten gewerkt in het verleden; we hadden er circa 1000 nodig om 1 goede plant over te houden. Een kostenplaatje van enkele tonnen euro's.

  Leave a comment:


 • Hoppubis
  replied
  Gekke dingen in dit topic
  ik heb hier een account aangemaakt ivm met uw reactie op de post over bloemkolen met cannabis kruisen.
  Dit is wss niet de plaats om te vragen, maar heeft u enige ervaring om cannabis te kruisen met een hoppeplant?
  mvg

  Leave a comment:


 • BackYardPlant
  commented on 's reply
  Nou, Iran strepen we eventjes van het lijstje met mogelijke vakantie landen af.

  Wat een slang is dat zeg... Pfff

 • Greyvol
  commented on 's reply
  Goed bezig

 • Stemma
  commented on 's reply
  ik krijg er de kriebels van en klik dus al helemaal niet op je linkje, sorry!

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X