Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

LR2's Garden of Eden 2015

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Re: LR2's Garden of Eden 2015

    mooie planten lr2!

    Comment


      Re: LR2's Garden of Eden 2015

      Zadenkweken, lolly poppin maakt mij niet uit. Vind het allemaal tof om te lezen
      Ga zo door
      2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
      2016 - Greyvol's buitenkweek
      2017 - Santa Maria van Space Cees

      Comment


        Re: LR2's Garden of Eden 2015

        Nouja zeg! Wat een toeval! Gisteren was ik druk aan het studeren, ondertussen had ik mijn USB-microscoop op capture gezet. In de hoop dat ik de vorming van een pollenbuis kon vastleggen in realtime. Het mooie aan zulke buisjes is, dat die dus net zo lang worden als de pistil (soms wel 1.5cm!) uit een apparaatje dat nog geen 10 micrometer is. 10 micrometer is zo ongeveer 0.001cm. Klopt dat? Ik ben slecht in converteren. Waarom denk je dat ik zat te studeren verdomme?!
        Helaas is dat vastleggen niet gelukt. Maar wel spannend om zulke kleine dingen op zulk formaat te zien.

        ZELF zaden maken met LR2

        Allereerst heb je natuurlijk mannen en vrouwen nodig om zaadjes te maken. Hoe die er uit zien, dat weten we inmiddels wel. Het is de basis van wietkweken.
        Maar die mannen, die maken bananen. Dat ziet er van dichtbij zo uit:
        IMG_20150615_215010.jpgIMG_20150615_214953.jpg
        Foto's genomen met een telefoon + microscooplensje van de hema (5 euro). We zien duidelijke de 'bananen'; flubjes die in drie segmenten verdeeld zijn. Onrijp zijn ze geel van kleur, rijp gewoon groen.
        Dat gele komt door het stuifmeel. Dat zie je op de linkerfoto als een beetje poederig spul tussen mijn vingerafdruk.

        Op 3000x vergroting ziet dat er zo uit:
        Wed Oct 22 23-04-19.jpgSun Jun 14 21-23-26.jpg
        Links zie je harsbolletjes, rechts de stuifmeelkorrels. De harsbolletjes zijn dus minstens 10x zo groot als stuifmeelkorrels. Helaas zijn de afbeeldingen op ander formaat; het verschil lijkt niet heel groot. Maar dat is het dus wel. Geloof me nou maar.

        Afijn, je hebt dus een man. En een vrouw. Nu komt het moeilijke gedeelte; What the fuck moet ik met beide?!
        Je kunt ze naast elkaar zetten, en ze zelf het werk laten doen. Au naturel. En naturel? Ma Francais est terrible! Probleem is dan wel, dat je dus niet weet welke tak netjes bevrucht wordt, en welke niet. Je krijgt 'onbekend' zaad. Dat wilt niemand ruilen natuurlijk. Vet balen.. En daarnaast kan je hele plant onrookbaar worden, verbrande zaadjes smaken naar verbrande nagels/pinda's. Heb je dat weleens gedaan? Je nagels geknipt boven een asbak en je peuk er in uitgedrukt? Doe maar eens, buiten. En dan effe goed ruiken, zodat je het af leert!

        Het verstandigst is om de man binnen te zetten. Die bloeit wel door met een beetje kamerlicht, geen zorgen. Trips, spint, maakt allemaal niks uit. Je hoeft er toch niks van te roken. DE VOLGENDE ALINEA ZIT VOL PUBERALITEIT!
        De man in afzondering zal toch zijn *Kuch* zaad willen lozen. In plaats van hevig masturberen op indiase scheetjesporno, of midgets met goudvissen, zal hij een natte droom begaan die tot wel enkele weken duurt. Maar zoals bij mensen, wil je het 't liefst zo snel mogelijk opgeruimd hebben. Anders dan bij mensen, kun je door residu dat ouder dan een paar dagen is, alsnog een mama plantje bevruchten. Het is dus verstandig om er iets onder te hangen, zodat het stuifmeel opgevangen wordt. Afvoeren die hap!
        Dat kan een zilverpapiertje zijn, alufolie, gewoon papier, of een plastic bakje. Plastic raad ik af; dat wordt statisch. Als je echt armoe troef hebt, kun je altijd nog een ziplock zakje pakken, of een sealtje vouwen.
        Zolang de plant onaangeroerd blijft, zal het merendeel van het stuifmeel blijven hangen voor een dag of 2. Je kunt dus ook om de twee dagen 'melken'. *kuch* Dat doe je dus door je hand eens stevig om de stam te vouwen, en er een zwengel aan te geven. Door het schudden valt het stuifmeel, soms met bloem en al, in je opvangreservoir. Pluk die bloemetjes er maar gewoon uit. Daarna ga je je handen wassen.

        Dan heb je stuifmeel. Wat nu?
        - Bewaren lang: DROOG! mengen met meel in een verhouding dat je denkt "Is die meel nog wel goed? Hij kijkt een beetje geel!". Kortom: maakt geen fuck uit. Een grammetje meel is genoeg voor een hele man, of een paar bloempjes. Doe er een paar rijstkorrels bij, dan blijft het vocht op afstand. Zolang je maar niet hele kilo's meel gaat mengen. Met meel en al, doe je het in een zakje in de vriezer. Houdbaarheid: 2-300 weken. Niet ontdooien in de magnetron enzo.
        - Bewaren kort: DROOG! zonder meel op kamertemperatuur. Houdbaarheid: 3 weken. Doe trouwens toch maar een beetje meel, voor het geval dat. Stuifmeel moet super droog blijven (zie pollenbuis).
        - Gebruiken: DROOG! neem een schone penseel, dip die in je stuifmeelmix, en doe alsof je foundation opbrengt aan je top. Gewoon lekker poederen. Je kunt ook die hele zak leegkiepen, maar dan stuift er een boel rond. Herhaal dit een paar dagen achter elkaar (invriezen is niet nodig tussendoor) en hoop op succes. Hang er verdomme een labeltje aan met de datum en de soort! (ik maak die fout elk jaar!) Ook handig: niet doen voor een regenbui.

        Hoe kan ik zien of er wat gebeurt?
        Je ziet na een dag of 3-4 de pistil (die witte sprietjes uit je calyx) bruin kleuren. Maar dat kan ook komen door het meel.
        Het echte resultaat ga je zien na 1-3 weken. Die calyxen gaan opeens onnatuurlijk veel zwellen, de pistil valt er soms af, en soms zie je zelfs al een kontje van het zaadje naar buiten spieken.

        En dan?
        Dan komt het vervelende gedeelte. Je gaat zitten wachten. En wachten. En wachten.
        En wachten. En de rest van je plant een keer oogsten, en wachten.
        Je stuurt LR2 een PM met de vraag; hey joh, hoe lang moet ik nog wachten?
        LR2 zegt niets. Want die weet dat je moet wachten.
        Dan, na een week of 8, valt er opeens een zaadje uit de top. Die is mooi bruin en heeft een tijgerstreep. Een week later vallen er nog meer.
        De calyxen worden geel, en ze sterven bijna. Een paar zijn er al bruin. Ojee! Paniek!
        Dan knip je de top af. Die laat je rustig drogen, op kamertemperatuur. Nee echt. Geen fucking lampen shit, geen droogmethode 2.0, geen verwarming. Kamertemperatuur.

        En dan?
        Dan is je top een keer droog, en rollen er overal zaadjes over de grond. Dan rol je 'n dikke toeter, en dan ga je zitten pulken. Pluis de hele top uit.
        Afijn, dat is monnikkenwerk. Weet je wat ook kan? Die top tussen je twee vette klauwen pakken, en hem eens goed doorrollen. De zaden floepen er dan zo uit.
        Leg er wel wat onder. Een schaaltje ofzo.

        Wat dan?
        - Witte zaadjes: prullenbak
        - lichtbruine zaadjes: prullenbak
        - bruine zaadjes: zijn ze helemaal bruin? Nee he? Prullenbak.
        - bruine zaadjes: zijn ze helemaal bruin? Ja. Mooi. Die kun je houden.
        - Bruine zaadjes: zijn ze helemaal bruin? Nee, ook zwarte streepjes. Dat zijn de mooiste! houden!
        - Zwarte/paarse zaadjes: had je een paarse plant? Ja? Houden! Had je geen paarse plant? Dan zijn ze vochtig geweest he? Ja? Wegdoen en rap je huis ontsmetten. Niet aan je oren zitten. Aspergillus niger. (dat is geen scheldwoord)

        Let op: indeukbare kontjes (de platte kant) betekent ook wegdoen. Als je eenmaal genoeg zaden hebt vastgehad, dan weet je wel hoe dat eruit ziet en hoe dat voelt.
        Let op: zaadjes horen stevig te zijn. Ze knappen met een duidelijk geluid als je een gezonde kapotdrukt. Je voelt het kraken. Bij een ongezond zaadje hoor en voel je meer een zacht vliesje dat *PLOP* doet.
        Let op: gezonde zaadjes wegen veel meer. Een keer zachtjes blazen op je hand vol zaad, zorgt er voor dat de meest lichte zaadjes wegwaaien.

        TIP: Breek een gezond zaadje open, en kijk hoe die er uit ziet. Doe hetzelfde met een ongezonde. Zie je het verschil? Die ongezonde is waarschijnlijk groen of zwart, of bruin. De gezonde is spierwit. Waarschijnlijk vind je wel een groen velletje in de gezonde, dat mag je negeren.

        En dan?
        LABEL! Maak een potje, een zakje, of iets dergelijks. En plak er een label op met MOEDERSOORTNAAM X VADERSOORTNAAM + DATUM. Schrijf in je kweekschriftje de voorouders van de soorten ook, als je die kunt vinden. Stel je komt ooit wat leuks tegen, dan kun je stoere verhalen vertellen over waar het vandaan komt. En als de zaadbank zijn genen verandert, kun jij zeggen: heuj, die WW uit 2015 weet je nog? Die heb ik! Goede ouwe! Dat was een beetje de fout die er vroeger met de 'originele' white widow gemaakt is; niemand wist wat het ook alweer was. Een nobele held heeft een poging gewaagd om hem te herstellen. Dat werd de Dame Blanche, als ik het me goed herinner.
        BEWAREN
        :
        Gooi ze in de vriezer of koelkast. Let op; de vriezer kun je maar 10x herhalen, daarna vallen je zaadjes uit elkaar.
        Houdbaarheid: koeling = 5 jaar. Vriezer = onbeperkt.


        TIP: was je handen, werk met vochtige handen/handschoenen, zodat je niet per ongeluk stuifmeel overbrengt naar je andere planten.
        TIP: stuifmeel moet ALTIJD DROOG BLIJVEN! anders gaat het kapot.
        TIP: werk ver van je dames vandaan. Ze ruiken het als je vreemdgaat. Goed, een man zal niet snel lipstick achterlaten, maar wel zijn pollen.. En dat merken die dames! Zit je lekker een jointje te roken, een half jaar na je oogst, wiet van een takje zonder label natuurlijk. En opeens PETS! vuur en vlammen om je heen! Dat was een verbrand zaadje in je joint. De wraak van je dames. Zo sneaky zijn ze soms.

        Dat was hem!
        Veel succes er mee!
        A3.jpg
        Bewijsstuk 1: droge top met een zaadje. Dicht bij de rijping gaat het er zo uit zien.

        DSCF6903.jpg
        Last edited by LR2; 15 June 2015, 21:52.
        Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
        Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

        Comment


          Re: LR2's Garden of Eden 2015

          Bedankt LR2, het is me nu helemaal duidelijk !
          Stemma doet het forum, stout 2017

          Stemma doet stout (2016)
          Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

          Comment


            Re: LR2's Garden of Eden 2015

            Enorm vermakelijke topic! Zal aanschuiven

            Comment


              Re: LR2's Garden of Eden 2015

              Very nice
              2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
              2016 - Greyvol's buitenkweek
              2017 - Santa Maria van Space Cees

              Comment


                Re: LR2's Garden of Eden 2015

                3000x vergroting vlug naar de plaatselijke Hema morgen
                mooi verslag LR2 en leerzaam ook

                Comment


                  Re: LR2's Garden of Eden 2015

                  Super verslag maak jij altijd Lr2
                  God was never on your side..

                  Comment


                    Re: LR2's Garden of Eden 2015

                    @soulrebel: die 3000x is gemaakt met een usb microscoop van ebay. 15 euro; ook geen rib uit je lijf. Maar helaas wel maar 2MP. Geinig om mee te spelen, maar voor echt goed zicht zit je helaas toch nog vast aan analoog. Een microscoopje op statief van de intertoys is al beter dan dit. Maar daar kun je niet zo makkelijk foto's mee maken.
                    De HEMA units gaan ongeveer tot 50x. Prima om trichomen mee te checken dus!

                    @De rest: leuk dat jullie er wat aan vinden!
                    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
                    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

                    Comment


                      Re: LR2's Garden of Eden 2015

                      Ben benieuwd of de samensmelting van de ppp lukt en als het lukt wat zou dan de volgende stap zijn?? 2 soorten met elkaar samensmelten?? Wel erg leerzame topic heb je.

                      Comment


                        Re: LR2's Garden of Eden 2015

                        Thanks LR2
                        net op tijd gelezen,anders stond ik daar weer uit te leggen,wat ze niet hebben ik ben nl nogal wat verslingerd geraakt aan al die mooie closups,van onze geliefde marijuana plantjes

                        Comment


                          Re: LR2's Garden of Eden 2015

                          Het is een smartphone-opzet-lens. Dus de kwaliteit is erg afhankelijk van je telefooncamera. Maar up en close kun je er zeker mee komen. Het geeft daarnaast een mooi blurry effect rondom, omdat de lens vrij bol staat en alleen scherp stelt in het midden.

                          Als de samensmelting lukt, dan heb ik 1 plant met twee wortelstelsels. Dat is een beetje het doel. Van daaruit zien we wel wat er nog gebeuren mag
                          Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
                          Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

                          Comment


                            Re: LR2's Garden of Eden 2015

                            Alles is beter dan die pruts scoop ik nu heb heb ze al vervloekt dat machien,maar zo kan ik ineens trichomes beter checken op foto's zo,en toevallig koop ik eind van deze maand nieuwe smartphone ,teveel gepruts dat ander,mss zo even te koop zetten op marktplaats hier

                            Comment


                              Re: LR2's Garden of Eden 2015

                              Oorspronkelijk geplaatst door soulrebel View Post
                              Alles is beter dan die pruts scoop ik nu heb heb ze al vervloekt dat machien,maar zo kan ik ineens trichomes beter checken op foto's zo,en toevallig koop ik eind van deze maand nieuwe smartphone ,teveel gepruts dat ander,mss zo even te koop zetten op marktplaats hier
                              Als je zoiets hebt liggen kun je die gewoon voor de lens houden en met voldoende licht zal het resultaat je verbazen
                              Autoflowers 2016

                              Comment


                                Re: LR2's Garden of Eden 2015

                                Klopt, ik heb er ook zo eentje luhoe! Helaas bewegen de scharniertjes niet meer omdat die vastgeplakt zijn door de THC na een aantal keer lang kijken
                                Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
                                Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

                                Comment

                                Bezig...
                                X