Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vragen over bloeitijd autoflower

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • DINO7
  replied
  En hoe is het afgelopen..?

  Leave a comment:


 • Wiu
  commented on 's reply
  Ze in de volle grond zetten (of de manier die jij zojuist hebt omschreven), is voor mij helaas niet mogelijk. Maar ik heb uiteindelijk het volgende gedaan: het zeil van mijn plantenkas weer over de kas gedaan, 1 grote wietplant + de kleine auto erin zetten. De andere 3 planten moeten het maar buiten overleven, maar ik ga er vanuit dat dat wel goed komt.

 • LR2
  replied
  Til een paar tegels op, maak een gat: met pot en al in de grond zetten.. En het probleem is praktisch opgelost. Geen waaiende delen, geen tent die je kwijt raakt, geen kosten. De planten kunnen opeens niet meer omwaaien.
  Water loopt automatisch via de pot de aarde in, de wortels kunnen uiteindelijk door de gaten van de pot graven om meer water te vinden als het te lang droog is.
  Watergeven is geen probleem meer, het weer is geen probleem meer.

  Toprot komt voornamelijk door beschadigde plantdelen (late bloei, door schade of verdrukking). Niet per see door water. Mijn planten staan jaarlijks zonder afdekking buiten tot ongeveer halverwege oktober. Ik verlies meestal hooguit 5% aan toprot. Ik reken wel op 15% ofzo, maar meestal blijft het daar wel onder. Dat is vaak nogal veel regen en wind die ze te verduren krijgen. Hagel ook. Nouja, niet van die golfballen-hagel.

  Leave a comment:


 • belladonna
  replied
  Yup die auto kan je bete beschermen

  Leave a comment:


 • Wiu
  commented on 's reply
  Ook voor de auto die in de bloei is? Ik zat er aan te denken om die dan als enige af te dekken, omdat ik had gelezen dat door regen toprot kan ontstaan

 • belladonna
  replied
  Gewoon zo laten staan hoor je heb gaten in de potten overig water loop er zo uit

  Leave a comment:


 • Appleton
  commented on 's reply
  Ik heb zelf maar heel weinig ervaring dus zou ik niet durven zeggen

  Als je iets hebt wat je erover kan spannen, dat er zeker niet kan afwaaien/scheuren.. waardoor het op je planten valt, en de regen tegen houdt (let op dat er geen plas op ontstaat waardoor het inzakt), en de wind niet tegenhoudt aan de zijkanten, Dan denk ik dat het zeker geen kwaad kan, en -misschien- zal helpen

  Succes en een mooie vakantie gewenst

 • Wiu
  commented on 's reply
  Bedankt, maar daar heb ik nu dus geen tijd meer voor om het te halen. Maar volgende keer zal ik gaan kijken naar die platen. Er is geen hagel voorspeld hier. Zou jij persoonlijk dan een doek/laken er overheen spannen? Iets anders dan dat heb ik niet tot mijn beschikking.

 • Appleton
  replied
  Onder andere bij Gamma (BelgiŽ) kan je zoín platen kopen
  Eigenlijk bij alle doe-het-zelf winkels kan je zoiets vinden volgens mij

  Ik heb ze er voornamelijk gezet tegen mogelijk aankomende hagel hier, zou de plantjes geen goed doen
  Of het ook toprot zal tegenhouden weet ik niet maar zo worden de toppen ten minste al niet nat, en kan de wind er toch nog volledig langs, en de zon erdoor

  Leave a comment:


 • Wiu
  commented on 's reply
  Toevallig niet, waar haal ik die? Alhoewel ik denk ik er geen tijd meer voor heb om het te halen voor ik weg ga..

 • Appleton
  replied
  Heb je niet een paar transparante platen liggen ofzo?
  793DD101-2931-49D1-B535-E49B5376E3A0.jpeg

  Leave a comment:


 • Wiu
  replied
  Ik vraag me momenteel af of het uberhaupt wel nut heeft om de planten ergens onder te zetten? Het wordt hoogstwaarschwijnlijk een oud laken als ik het zou doen. De weersverwachting voor nu is; morgen (wanneer ik in weg ben) gaat het onweren, maandag en dinsdag gaat het regenen. Is het dan zinvol?

  Leave a comment:


 • Wiu
  replied
  belladonna hierbij de foto's van 1 van de 4 van de niet-auto's + het frame (deze kan nog opgehoogd worden) en ja de planten moeten nog water krijgen, dat ga ik nu doen.
  Attached Files

  Leave a comment:


 • Wiu
  commented on 's reply
  Ik heb een tuintafel maar daar past ze niet onder en dan zou zij ook geen zon meer krijgen. Ik heb een frame van een kas waar de planten in zaten (nu te groot en breed) maar het frame kan als steun voor het zeil gebruikt worden, voor wanneer het los gaat, dat het zeil dan valt op het frame en niet op de plant. Ik ga nu een foto maken van de niet-auto
  Last edited by Wiu; 9th August 2018, 11:41.

 • belladonna
  commented on 's reply
  normaal gezien moet regen geen probleem zijn voor een plant

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X