Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wetgeving en drugsbeleid Nederland

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  #46
  Thanks for sharing this useful information.

  Comment


   #47
   Hoeveel planten mag je nu kweken en hoeveel grammen mag je thuis inmiddels in bezit hebben zonder een geld boete of gevangenis straf?

   Comment


    #48
    Mogen niks nul nada.

    Gedoogd worden 5 planten of 5 gram.    Een dag zonder wiet kent Flip niet.

    Comment


     #49
     je mag tegenwoordig zelf 40 plantjes hebben zolang je de juiste rechter treft..
     gaat nergens meer over volgens mij,ik begrijp er niks van.
     oude generatie had er ook welharder voor mogen "vechten"
     Get to the Choppah!

     Comment


     • QnQ
      QnQ commented
      Editing a comment
      Haha nou sterker nog: Van mij hoeft het niet.
      Al die aandacht is nergens goed voor.
      Tegenwoordig moet je al opletten dat er geen blaadje de straat op waait want dan heb je zo 2 bussen politie op de koffie.

     #50
     burgelijke ongehoorzaamheid is 1 van de grondrechten van onze democratie

     Comment


      #51
      Oorspronkelijk geplaatst door cannabis View Post
      Re: Wetgeving en drugsbeleid Nederland
      daar moet nog bij gezegd worden dat er onderling (politie,justitie,woningbouw) hebben afgesproken dat je ook direct uit je woning gezet kan worden!!
      situatie:
      5 planten, 1 lamp, tent, aanvoer- en afzuiginstallatie
      huurhuis (particulier), standaard huurcontract voor onbepaalde tijd, geen vermelding omtrent kweken in het huurcontract
      hobbymatig, eigen gebruik, geen intentie tot verkoop/handel, onttrekken van geldstroom richting coffeeshop/criminele organisatie(s)
      stroom via de meter en netjes afgerekend
      geen verleden met justitie

      vraag:
      wordt in deze situatie bij ontdekking alsnog het huurcontract opgezegd?
      enige juridische onderbouwing of mediaberichten hieromtrent???

      Last edited by TB303; 23 October 2020, 19:05.
      ...

      Comment


      • Boomvalk
       Boomvalk commented
       Editing a comment
       Binnenkweek met al de benodigdheden die je op noemt mag niet, buiten 5 planten word gedoogd maar bij klachten moet je ze alsnog weg doen.

      • TB303
       TB303 commented
       Editing a comment
       Boomvalk dat van de benodigdheden en planten afstand gedaan moet worden begrijp ik. Tot 5 planten word je niet vervolgd.
       Word ik voor 5 plantjes uit mijn huurhuis gezet? Of wordt de woning voor 3mndn gesloten? Dat zijn de vragen die ik heb.....

      • Flip Hasjkip
       Flip Hasjkip commented
       Editing a comment
       Ja dat kan. Bij ons geldt 1ste overtreding waarschuwing + boete, 2de overtreding sluiting woning voor 3 maanden. Damocles Wet noemen ze dat.

       https://www.burgemeesters.nl/bevoegdheden/opiumwet

      #52
      Ook wordt er ook gekeken of je een voorraad wiet hebt in huis, meer dan 5gr wordt beschouwd als handelswaar, weegschaaltje enz.enz. in huis, dan ben je een "dealer"
      Daarbij val je onder bestuursrecht, justitie hoeft niets te bewijzen, jij wel, en ja er zijn gemeentes die wat minder rigide deze regels toepassen.

      gekopieerd stukje van Maurice Veldman:

      Ook henneptelers krijgen steeds meer te maken met bestuursrechtelijke sanctionering. Het strafrecht speelt in de praktijk regelmatig een minder grote rol dan het bestuursrecht. Als justitie strafrechtelijk geen middelen heeft een hennepteler aan te pakken komt vaak het bestuursrecht om de hoek kijken. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn.

      Bron:
      https://www.vvsadvocaten.nl/advocaten/maurice-veldman/


      Comment


       #53
       thanks voor de links..... beide doorgelezen en daar word je niet vrolijk van....
       ...

       Comment


        #54
        quote:
        "Per 1 januari 2019 is deze wet uitgebreid met "strafbare voorbereidingshandelingen", die duidelijk wijzen op de productie van drugs. Van voorbereidingshandelingen kan volgens artikel 13b Opiumwet sprake zijn bij het voorhanden hebben van bepaalde voorwerpen of stoffen die, vanwege de aard en hoeveelheid of gezien de onderlinge combinatie, geschikt zijn om harddrugs te vervaardigen of voor grootschalige hennepteelt. Op zijn minst moeten de voorwerpen of stoffen het ernstige vermoeden rechtvaardigen dat zij daarvoor bestemd zijn."

        Hier staat toch dat dit niet het geval is @ TB303. Je moet echt grootschalig en dus meer dan 5 planten groeien wil je volgens de Wet Damocles uit je woning gezet worden.

        Zou ook beetje onzin zijn als het hele land letterlijk wiet kan kopen (per 5 gram portie wel te verstaan) zonder probleem en legaal. Je kan wel zeggen het mag niet en is gedoogd maar ik ben hier opgegroeit en het is toch echt normaal om te kopen. Maar het komt uit een magische ruimte die niet lgeaal is en groeit daar ook om dan niet legaal vervoerd te worden naar al die coffeeshops.

        Van de zotte dat mensen straffen accepteren voor paar plantjes te groeien terwijl het HELE LAND ROOKT maar dat is mijn mening.... doe wat je zelf wilt maar ik vecht wel voor mijn rechten

        Comment


        • Flip Hasjkip
         Flip Hasjkip commented
         Editing a comment
         Ik heb het al eens ergens gepost hier, een kopie van de brief waarin vermeld werd dat bij een 2de constatering tot sluiting van de woning wordt overgegaan voor de duur van 3 maanden.

         In dit geval werden 4 planten onder 1 HPS aangetroffen.

         Als ze willen naaien ze je met de broek dicht.

        #55
        6CFA456D-AF6D-4868-A5C8-A462B811FE7A.jpeg
        Een dag zonder wiet kent Flip niet.

        Comment


         #56
         Ja, dus niet bij een eerste groei.

         Kennelijk is 4 planten een kwekerij volgens deze gemeente, ik weet niet of dit in een rechtzaak stand houd, maar zou zelf idd het risico ook niet nemen na zo een waarschuwing.

         Ik vond niet zo snel het beleid voor mijn gemeente maar vond wel dit artikel:

         https://data.amsterdam.nl/artikelen/...-eb2e61a22ab6/

         Comment


          #57
          Oorspronkelijk geplaatst door Jointjedraaien View Post
          Re: Wetgeving en drugsbeleid Nederland          Naar mijn weten moet de politie eerst aanleiding hebben voordat ze je woning mogen doorzoeken, als ze aan je deur staan kan je ze altijd weigeren. Ze kunnen verschillende redenen hebben om een inval te doen: stank / geluidsoverlast bijvoorbeeld.

          Altijd proberen, als ze geen aanleiding hebben waarom zouden ze dan je huis mogen binnentreden?

          Zelfs een aanleiding zoals planten in je tuin hebben staan is niet voldoende aanleiding voor een rechter om een huiszoekingsbevel af te geven....Politie zal je altijd proberen te intimideren (Stoer kijken en kort en bondig praten, proberen over de drempel te komen met beloftes op straffen en zal zelfs onwaarheden vertellen qua wetgeving om jou te overrompelen etc maar op het moment dat jij met zekerheid voor ze staat en hun zonder bevel niet toelaat kan de politie niets doen...Zelfs een afgesloten tuin met schutting mogen zij niet betreden en moeten ze aanbellen voor jouw toestemming...Ook hoef jij de poort niet te openen zonder een huiszoekingsbevel...En een huiszoekingsbevel word voor buiten planten niet afgegeven, De Politie moet meer aanleiding hebben en men moet aantonen dat jij met commerciŽle doeleinden kweekt of er moet stankoverlast door muren heen zijn wat gemeld moet worden door meerdere direct omwonenden.....Hele handige tip! Wat de politie je ook verteld, Laat ze buiten staan en zeg dat je je advocaat even gaat raadplegen en dat je hun naam wilt welke je op schrijft...Moet jij eens kijken hoe snel ze weggaan

          Comment

          Footer Left Ad

          Collapse
          Bezig...
          X