Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Belgische cannabiswetgeving

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgische cannabiswetgeving

  Korting op 420shop
  edit op 30 august 2008:
  Dit topic heb ik gemaakt op 16 jun 2008 en hierin kun je onze zoektocht lezen naar de "waarheid" achter de huidige cannabiswetgeving in BelgiŽ. Deze zoektocht blijft natuurlijk verdergaan, aangezien wij nieuwe gegevens kunnen vinden, er nieuwe gegevens kunnen opduiken, of er nieuwe politieke beslissingen genomen kunnen worden. Maar tot op de dag van vandaag zijn dit onze resultaten:

  WAT MAG, de dag van vandaag?
  Volgens de ministriŽle richtlijn van 25 januari 2005 is er een softdrugsbeleid voor meerderjarigen, namelijk:

  - Voor het bezit van een gebruikershoeveelheid,namelijk maximum 3 gram softdrugs
  OF 1 (vrouwlijke) cannabisplant word je niet "gestraft", de feiten worden enkel vastgesteld.
  - U gebruikershoeveelheid softdrugs (max. 3 gram) mag bij politiecontrole niet in beslag genomen worden, behalve als je deze vrijwillig afstaat.

  er zijn natuurlijke enkele voorwaarden:
  - u moet meerderjarig zijn
  - de softdrugs mag alleen voor persoonlijk gebruik bestemd zijn.
  - er mag geen verstoring van de openbare orde zijn (vb. cannabisbezit in de buurt van een school.)
  - er mogen geen verzwarende omstandigheden zijn (vb. in de nabijheid van minderjarigen.)


  Wat houdt "niet gestraft" worden in:
  Cannabisbezit (binnen de voorwaarden van hierboven) wordt gedoogd, maar het blijft nog altijd een misdrijf. Als je bij politiecontrole betrapt word met cannabis (maar je voldoet aan bovenstaande voorwaarden) wordt er alleen een elektronisch vereenvoudigd proces verbaal (=EVPV) opgestelt. Deze EVPV's worden elektronisch door politie van u streek bijgehouden en maandelijks onder de vorm van lijsten naar het parket gestuurt. Daar worden deze NIET ingevoerd in het centrale computersysteem van het parket deze worden namelijk niet als parketzaken beschouwt. Ze mogen dus geen deel uitmaken van de instroom, stock of uitstroom van het parket.
  En hebben dus helemaal geen invloed op wat dan ook.


  Huidig minister van justitie Jo Vandeurzen noemt dit gedoogbeleid liever geen gedoogbeleid, maar eerder een "beleid dat cannabis afkeurd".
  Hij is het ook niet echt eens met dit beleid, maar verandert er niks aan, en wil zich eerst bezighouden met een preventiebeleid en het aanpakken van drugshandel en cannabisplantages.


  In de rest van dit topic kan je nalezen hoe onze "zoektocht naar de waarheid" verliep.
  Let op ! Ge zult merken dat er tegenstrijdigheden staan in wat je hieronder zal lezen, maar dit komt doordat ik eerst enkele feiten over het hoofd had gezien in de jungle van de wetgeving. Ondertussen zijn deze zaken al gecorrigeerd, in latere posts. Ik bied mijn excuses dan ook aan voor de mogelijke verwarring die ik door mijn fout heb gecreŽerd.

  Stel dat gij denkt dat het toch anders zit,dat we toch nog iets over het hoofd heb gezien, als ge enkele bronnen wilt hebben, of gewoon opmerkingen hebt, reageer gerust!

  __________________________________________________ __________________________________________________ _________________________________________________

  edit: OPGELET: IK HEB EEN FOUT GEMAAKT IN DEZE OPENINGSPOST, DE RECHTZETTING VAN DIE FOUT STAAT VERDER IN DIT TOPIC (namelijk reply nummer 20)

  DE BELGISCHE CANNABISWETGEVING volgens Noto.

  Voila, ik heb mij eens beziggehouden vanmiddag met de Belgische cannabiswetgeving uit te pluizen, in de hoop te zorgen voor toch enige duidelijkheid voor ons Belgen.
  Dit is hoe de huidige cannabiswetgeving volgens mij in elkaar zit. Als jullie denken dat ik fouten heb gemaakt, zaken over het hoofd heb gezien of volledig de bal missla, ik zou reacties appreciŽren.
  Het bezitten van cannabis (meer en of minder dan 3 gram) en/of planten (1 of meerdere) is ZOWIEZO een misdrijf in BelgiŽ. (is het altijd al geweest, en is het nog steeds)


  MAAR hoor ik jullie al zeggen, er was toch een omzendbrief. jazeker, deze was er, in 2005 en die hield een GEDOOGBELEID voor.
  Tcheck de fameuze MinisteriŽle omzendbrief : http://www.staatsbladclip.be/wetten/200 ... 09061.html

  het gedoogbeleid volgens de fameuze omzendbrief verduidelijkt:

  Nu dat is een hoop tekst, en jullie hebben vast geen zin die helemaal te lezen + te interpreteren, dus ik heb dat gedaan voor jullie:
  enkele quotes:
  1. De vaststelling van het bezit, door een meerderjarige, van een hoeveelheid cannabis die 3 gram niet overschrijdt of van 1 cannabisplant, bestemd voor persoonlijk gebruik, zonder verzwarende omstandigheid noch verstoring van de openbare orde, zal enkel aanleiding geven tot het opstellen van een vereenvoudigd proces-verbaal (VPV). In alle andere gevallen wordt een gewoon proces-verbaal opgesteld.
  5. De vereenvoudigde processen-verbaal zullen niet in het REA/TPI-systeem worden ingevoerd. Vermits het geen parketzaken zijn, behoren ze niet tot de instroom, stock of uitstroom van de parketten. Zij worden dus niet in de parketstatistieken geteld.
  Dus met andere woorden, het bezitten van max 3 gram of 1 plant is een misdrijf, maar je krijgt enkel een vereenvoudigd proces-verbaal (dus eigenlijk de vaststelling) maar je krijgt geen "straf".

  De vraag is dan, moeten ze het in beslag nemen?
  tcheck de quote:
  6. De inbreuken die, in het kader van onderhavige richtlijn, geregistreerd worden in een VPV, geven geen aanleiding tot een inbeslagname van de aangetroffen verdovende middelen. Deze mogen derhalve in het bezit blijven van de betrokkene. Indien deze laatste er vrijwillig afstand van doet, worden deze stoffen onverwijld vernietigd door de hiertoe aangeduide verantwoordelijke van het betreffende politiekorps.
  Hieruit besluiten we dat het NIET in beslag mag genomen worden. BEHALVE als gij zegt dat ge ze vrijwillig afstaat.


  MAAAAAAAAAAAR: Aangezien Vandeurezen zegt deze omzendbrief geschrapt te hebben, is er dus momenteel een NUL-tolerantie op het bezit en gebruik van softdrugs.  ]TWEEDE MAAAAAAAAAAAAAAAAR: De vraag is nu.. die omzendbrief is nu wel geschrapt.. maar hoe zit dat nu allemaal eigenlijk? iIS DIE OMZENDBRIEF EIGENLIJK WEL ECHT WETTELIJK GESCHRAPT? wat zijn de wetten nu? de ONDUIDELJKHEID omtrent de belgische cannabiswetgeving is VERGROOT!


  NIETS IS DUIDELIJK.. Is die MinisteriŽle omzendbrief nog geldig? Geld er nog steeds bij het bezit van max. 3 gram cannabis of 1 plant de laagste prioriteit wat betreft opsporing en vervolging? Mag ik als volwassen nog een joint roken in mijn huiskamer als er geen minderjarigen in de omgeving zijn en ik geen overlast bezorg?[/size]

  Wat houdt dat nu allemaal in voor ons
  , stel ik word tegengehouden op straat met 2gram cannabis op zak, wat zijn de gevolgen?[/size]


  er zijn 2 mogelijke scenario's.


  Scenario 1
  : De agent die u tegenhoudt houdt zich aan de exacte letter van de wet (volgens Vandeurzen, waarbij de omzendbrief dus geschrapt is) dus een NULTOLERANTIE. Dit houdt in, dat de cannabis in beslag genomen word, er word een proces verbaal opgesteld die doorstroomd naar het parket en u word "gestraft".

  Scenario 2: De agent die u tegenhoudt volgt het gedoogbeleid (volgens de ministriele omzendbrief ) : de cannabis wordt niet in beslag genomen (tenzij u er zelf vrijwillig afstand van doet) en er word enkel een vereenvoudigd proces-verbaal opgestelt dat NIET doorstroomt naar het parket. Verder word er geen gevolg meer aan gegeven. en u wordt niet gestraft.[


  Met andere woorden.. Het volledige cannabisbeleid in BelgiŽ zit hťťl ingewikkeld in elkaar. Of je nu al dan niet bestraft worden bij het bezit van 2 gram hangt eigenlijk af van de willekeur van de politieagent voor je.

  Of die omzendbrief nu al dan niet geschrapt is. ik ben een uur bezig geweest met het opstellen van deze post en informatie te zoeken op het internet en dergelijke, en nergens kon ik zwart op wit vinden dat die brief echt geschrapt was.
  nog eventjes een bron verwijzing naar die fameuze ministriŽle omzendbrief: http://www.staatsbladclip.be/wetten/200 ... 09061.html

  En voila, dat is dat.
  Dit is hoe de huidige cannabiswetgeving volgens mij in elkaar zit. Als jullie denken dat ik fouten heb gemaakt, zaken over het hoofd heb gezien of volledig de bal missla, ik zou reacties appreciŽren.
  En nu kunnen we lekker discuscieren over die wetgeving.
  Last edited by Jointjedraaien; 11 November 2009, 04:51.
  *SmokingggGG* !

  I wanna get high... so high!

  #2
  Re: Belgische cannabiswetgeving

  Zeer mooi Noto
  Dikke duim voor u.
  Ik vraag me eigenlijk af waar je nu terecht kan met de vraag: is de omzendbrief geschrapt?

  Greetzn
  zion

  Comment


   #3
   Re: Belgische cannabiswetgeving

   Ge hebt er u werk van gemaakt man
   Als je bronnen kloppen , vind ik het eigenlijk nogal raar. Het hangt dus eigenlijk van de politieagent af die je tegenhoud :s
   Man dat ze is vlug duidelijke afspraken maken !!


   Grtz
   Skanna

   Comment


    #4
    Re: Belgische cannabiswetgeving

    Oorspronkelijk geplaatst door Noto

    Het bezitten van cannabis (meer en of minder dan 3 gram) en/of planten (1 of meerdere) is ZOWIEZO een misdrijf in BelgiŽ. (is het altijd al geweest, en is het nog steeds)

    Dus je mag geen plant meer voor je eigen gebruik hebben? (het gaat dus om 1 plant)
    Nu snap ik het helemaal niet meer... Hoe moeten we dan in godsnaam legaal aan wiet geraken? Je mag niet naar Nederland rijden, niet op de straat (ver)kopen,...
    Duidelijkheid graag!

    EDIT: Heel puik werk van je met deze thread! ! ! ! Misschien kan je eens aan die politici gaan uitleggen hoe het woord 'duidelijkheid' in z'n werk gaat?

    Comment


     #5
     Re: Belgische cannabiswetgeving

     @ Skannabis: Ik heb er inderdaad even tijd in gestopt. Maar ik vond het een "leerrijke" zoektocht.
     De Belgische cannabiswetgeving zit dus duidelijk niet goed in elkaar.. en is inderdaad "raar"..
     er is dringend nood aan een duidelijkere wetgeving.. (liefst eentje die het roken van cannabis toestaat hehe ) maar zoals we kunnen zien, het is niet allemaal even gemakkelijk..

     Als we in BelgiŽ bijvoorbeeld zouden gaan voor een gedoogbeleid zoals in Nederland gaan we van de regen naar de drup.. dan verplaatsen we het probleem gewoon. want okť, coffeeshops mogen wiet verkopen, maar niet legaal inkopen..
     volgens mij gaat de discussie over de cannabiswetgeving nog een tijd aanslepen..

     @ Zion: ik vraag het mij ook af waar ik nu terecht kan met mijn vraag over het feit of de omzendbrief nu geschrapt is of niet. Sommige zeggen het wel, maar ik wil het zwart op wit, 100% zeker weten. Want in BelgiŽ weet ge nooit zeker Ik blijf alleszins mijn zoektocht verderzetten!     @ Jona:
     Het is altijd al een misdrijf geweest om 1 plant te hebben. maar sinds de omzendbrief van 2005 werd het "gedoogd" dit wil zeggen, dat je er niet voor gestraft werd. Maar Vandeurzen beweert nu dat hij die omzendbrief geschrapt heeft, indien dit echt het geval is wil dit zeggen dat er terug een NULTOLERANTIE is en het dus opieuw compleet VERBODEN is om wiet te roken/hebben/kweken/.. in BelgiŽ.

     De vraag of Vandeurzen nu echt die omzendbrief geschrapt heeft blijft onbeantwoord.. sommige zeggen van wel ( het merendeel) sommige zeggen van niet, ik ben momenteel op zoek naar echt "bewijs" van het al dan niet schrappen ervan.

     Verder heb ik nog een interessant document gevonden op de site van de belgische senaat, het is een Annale van de namiddagvergadering van de Senaat op woensdag 26 maart 2003, het is een discussie over de drugwet. (let op, het is een tweetalig document)
     Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 24 februari 1921 betreffende het verhandelen van de giftstoffen, slaapmiddelen en verdovende middelen, ontsmettingsstoffen en antiseptica, en van artikel 137 van het Wetboek van Strafvordering (Stuk 2-1474)
     Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 24 februari 1921 betreffende het verhandelen van de giftstoffen, slaapmiddelen en verdovende middelen, ontsmettingsstoffen en antiseptica (Stuk 2-1475) (Evocatieprocedure)
     Wetsontwerp houdende instemming met het Samenwerkingsakkoord van 2 september 2002 tussen de Staat, de gemeenschappen, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, de Franse Gemeenschapscommissie en de gewesten voor een globaal en geÔntegreerd drugsbeleid (Stuk 2-1485)
     Het is best interesant om het eens door te lezen, zo kan je eens duidelijk lezen welke politicus(&Partij) welk standpunt inneemt, en voor jezelf de standpunten van toen vergelijken met die van nu, 5 jaar later.

     bronnen:
     het desbetreffende document:http://www.senate.be/www/?MIval=/pub...621632&LANG=nl
     de site van de senaat: http://www.senaat.be


     Verder wil ik nog even kwijt, dat ik ook de "beleidsverklaring van de minister van justitie: jo vandeurzen van april 2008" heb raadgepleegd, maar daar heb ik niet veel bijgeleerd, voor wie hem ook wil raadplegen, check: http://www.jovandeurzen.be/sites/vandeu ... _04_08.pdf
     Last edited by Jointjedraaien; 15 October 2008, 23:39.
     *SmokingggGG* !

     I wanna get high... so high!

     Comment


      #6
      Re: Belgische cannabiswetgeving

      Ik heb al die politiekers dichtbij eigenlijk, namelijk wonende in Brussel tijdens de week.
      Ik vraag me af of het niet verplicht is om van de Belgische Staat uit een site of boek of weetikveelwat te hebben waar je terecht kan om eender welk idee te gaan verifieren.

      @ Noto: Is er hier misschien ergens een 'dienst' (infobureau ofzo) waar je terecht kan met dergelijke vragen? Je kan niets verkeerd doen met het vriendelijk te vragen hť. Anders kan ik daar morgenochtend nog naartoe aangezien ik vrij heb. Help ik ineens heel het forum en jou topic een (flinke) stap vooruit. Geef mij een adres in Brussel en ik probeer voor wat duidelijkheid te zorgen (wat klinkt dat toch idealistisch haha)
      Dat er zo'n onduidelijkheid kan bestaan over zo iets 'serieus' kan ik al helemaal niet meer bij. Dus we houden het op ILLEGAAL bij het hebben van 1 plant... Dat maakt mijn avontuur waarbij ik 'legaal' 4 plantjes (voor elk meerderjarig lid van het gezin eentje) zou houden ineens iets riskanter ...

      Ik maak mij dan de bedenking: 1 gram wiet zou dus getolereerd kunnen worden... Juist? Zoja: Waar haal je die dan? Ja, van een plant dus (aangezien je niet mag importeren vanuit Nederland! Zo ook niet mag kopen van andere particulieren, dealen is namelijk strafbaar...). Waar moet die plant zich dan bevinden? Daar heb je het probleem weer... Wel vanaf volgende week kan ik daarop antwoorden: In mijn tuin

      We moeten wel in Belgie zijn voor dit soort amateuristische zaken... zielig is dat hoor.

      Comment


       #7
       Re: Belgische cannabiswetgeving

       @ Jona: 1 gram wiet.. werd gedoogd volgens de omzendbrief van 2005 aangezien het minder IS dan 3 gram. Waar je die vandaan moest halen.. Tjah van die ene plant die werd gedoogd waarschijnlijk. Maar let op, volgens het gedoogbeleid mag je maximaal 3 gram hebben OF 1 plant, dus op het moment dat je oogst (let op, een maximum oogst van 3 gram ! moet je je plant in de vuilbak kieperen.)

       Maar aangezien Vandeurzen zegt dat die omzendbrief geschrapt is en het gedoogbeleid ook, is ook 1 gram cannabis terug illegaal.


       Ik wil echt ergens vinden of die brief nu geschrapt is of niet.

       En om uitleg te gaan vragen.. het is echt vet dat ge dat wilt gaan doen, maar ik heb geen flauw idee of er zo'n dienst bestaat of niet, of een infobureau of wat dan ook. Waarschijnlijk als je ergens om uitleg kan gaan vragen gaan ze je toch naar ergens anders sturen om het te vragen enzoverder enzovoort.

       Het makkelijkste zou zijn moest 1 van ons in de zevende dag of dergelijke kon komen om het gewoon letterlijk te vragen aan Vandeurzen.

       Ondertussen zet ik mijn zoektocht verder..
       van de site van de "federale overheidsdienst" justitie word ik alleszins niet veel wijzer ( http://www.just.fgov.be/index_nl.htm )
       *SmokingggGG* !

       I wanna get high... so high!

       Comment


        #8
        Re: Belgische cannabiswetgeving

        Ik ben op zoek op de ENIGE officiele site van De Belgische Staat waar we toe behoren.
        http://www.staatsblad.be Ik gebruik de zoekfunctie om het een en ander op te zoeken maar ik weet niet precies wat in te voeren. Ik denk dat indien je de juiste woorden invoert, je al snel resultaat kan hebben. Ik wil gerust de boel even doorlezen als je het niet ziet zitten om nogmaals zo'n nodeloos lange tekst/wet/decreet/... te lezen. Of stuur mij effe door wat ik moet zoeke

        Dat een dergelijke vraag niet binnen de 10 minuten kan beantwoord worden bewijst nogmaals eens hoeveel die politici (waaronder een aanzienlijk aantal 3000-7000eu NETTO per maand opstrijkt trouwens) nog te leren hebben. Begin ik spontaan van te blozen als (belastingbetalende) BELG in hart en nieren. Ik bied je bij deze, mijn hulp aan . Ook al ben ik nieuw hier, dit soort zaken interesseren mij ten zeerste moet ik zeggen.

        Comment


         #9
         Re: Belgische cannabiswetgeving

         Oorspronkelijk geplaatst door Jona
         Ik ben op zoek op de ENIGE officiele site van De Belgische Staat waar we toe behoren.
         http://www.staatsblad.be Ik gebruik de zoekfunctie om het een en ander op te zoeken maar ik weet niet precies wat in te voeren. Ik denk dat indien je de juiste woorden invoert, je al snel resultaat kan hebben. Ik wil gerust de boel even doorlezen als je het niet ziet zitten om nogmaals zo'n nodeloos lange tekst/wet/decreet/... te lezen. Of stuur mij effe door wat ik moet zoeke

         Dat een dergelijke vraag niet binnen de 10 minuten kan beantwoord worden bewijst nogmaals eens hoeveel die politici (waaronder een aanzienlijk aantal 3000-7000eu NETTO per maand opstrijkt trouwens) nog te leren hebben. Begin ik spontaan van te blozen als (belastingbetalende) BELG in hart en nieren. Ik bied je bij deze, mijn hulp aan . Ook al ben ik nieuw hier, dit soort zaken interesseren mij ten zeerste moet ik zeggen.
         das dezelfde site als die waar ik ook op heb zitten zoeken (namelijk http://www.just.fgov.be/index_nl.htm )

         Mja.. die zoekfunctie is niet al te gemakkelijk.. het enigste interessante dat ik op die site vond was de beleidsverklaring van de minister van justitie Jo van deurzen (waar ik het enkele posts terug al over had)

         Ik ben nu van plan de instructie op die site te volgen, namelijk:
         Indien u op de site niet de informatie vindt die u zoekt, aarzel dan niet de informatieambtenaar en haar medewerkers om raad te vragen.
         Zij zullen u graag wegwijs maken binnen onze FOD en indien nodig doorverwijzen naar een andere bevoegde overheidsdienst.
         en dus bijgevolg ga ik een email schrijven naar hen.
         Ik zal hem nu eens effen opstellen, ik zal hem jullie straks laten lezen.
         *SmokingggGG* !

         I wanna get high... so high!

         Comment


          #10
          Re: Belgische cannabiswetgeving

          Oorspronkelijk geplaatst door Noto
          Mja.. die zoekfunctie is niet al te gemakkelijk.. het enigste interessante dat ik op die site vond was de beleidsverklaring van de minister van justitie Jo van deurzen (waar ik het enkele posts terug al over had)

          en dus bijgevolg ga ik een email schrijven naar hen.
          Ik zal hem nu eens effen opstellen, ik zal hem jullie straks laten lezen.
          Heb zonet een mail gezonden aan de Heer J. Vandeurzen zelve.
          Ziet er als volgt uit:

          Geachte Mr. Vandeurzen,

          Ik zou bij deze wat duidelijkheid omtrent uw omzendbrief van 25 Januari 2005 "Gemeenschappelijke richtlijn van de Minister van Justitie en het College van procureurs-generaal omtrent de vaststelling, registratie en vervolging van inbreuken inzake het bezit van cannabis" willen verkrijgen.

          Het probleem zit hem in het feit dat deze omzendingsbrief zou geschrapt zijn. Hierover kan ik immers niets terugvinden. Ik mag er dus van uitgaan dat (En hierbij interpreteer ik uw omzendbrief van 25 Januari 2005 omtrent het cannabisbeleid) het kweken van 1 vrouwelijke cannabisplant voor eigen gebruik, uit de buurt van minderjarigen, zonder overlast voor derden en indien niet problematisch, toegestaan is?

          Mag ik dan ook besluiten dat het op zak hebben van 3 gram cannabis ook toegestaan is onder diezelfde voorwaarden? Er heerst namelijk een importverbod dus zou deze dan moeten afkomstig zijn van 'eigen teelt' aangezien het 'dealen' van dergelijke middelen verboden is?

          Hierover heerst enorme onduidelijkheid bij velen. Mocht U echter niet overtuigd zijn dan verzoek ik U vriendelijk even een kijkje te nemen op de volgende site, waar uw omzendbrief geÔnterpreteerd en toegelicht werd.

          Hopende op een (kort) antwoord of verwijzing naar EXACTE gegevens (want deze laatste is nogal problematisch)

          groet ik U,          Jona


          Ik ben wel niet de eerste de beste op vlak van correcte woordenschat om dergelijke mensen aan te spreken maar ik hoop dat dit deze vlag de lading wel dekt. Nu nog hopen dat ze antwoorden Bij deze stel ik ook vast dat ik de link vergeten ben . Niet dat hij/collega van hem de tijd zou nemen om deze te bezoeken maar toch...
          Thx

          Comment


           #11
           Re: Belgische cannabiswetgeving

           Oorspronkelijk geplaatst door Jona

           Heb zonet een mail gezonden aan de Heer J. Vandeurzen zelve.
           Ziet er als volgt uit:

           Geachte Mr. Vandeurzen,

           Ik zou bij deze wat duidelijkheid omtrent uw omzendbrief van 25 Januari 2005 "Gemeenschappelijke richtlijn van de Minister van Justitie en het College van procureurs-generaal omtrent de vaststelling, registratie en vervolging van inbreuken inzake het bezit van cannabis" willen verkrijgen.

           Het probleem zit hem in het feit dat deze omzendingsbrief zou geschrapt zijn. Hierover kan ik immers niets terugvinden. Ik mag er dus van uitgaan dat (En hierbij interpreteer ik uw omzendbrief van 25 Januari 2005 omtrent het cannabisbeleid) het kweken van 1 vrouwelijke cannabisplant voor eigen gebruik, uit de buurt van minderjarigen, zonder overlast voor derden en indien niet problematisch, toegestaan is?

           Mag ik dan ook besluiten dat het op zak hebben van 3 gram cannabis ook toegestaan is onder diezelfde voorwaarden? Er heerst namelijk een importverbod dus zou deze dan moeten afkomstig zijn van 'eigen teelt' aangezien het 'dealen' van dergelijke middelen verboden is?

           Hierover heerst enorme onduidelijkheid bij velen. Mocht U echter niet overtuigd zijn dan verzoek ik U vriendelijk even een kijkje te nemen op de volgende site, waar uw omzendbrief geÔnterpreteerd en toegelicht werd.

           Hopende op een (kort) antwoord of verwijzing naar EXACTE gegevens (want deze laatste is nogal problematisch)

           groet ik U,           Jona


           Ik ben wel niet de eerste de beste op vlak van correcte woordenschat om dergelijke mensen aan te spreken maar ik hoop dat dit deze vlag de lading wel dekt. Nu nog hopen dat ze antwoorden Bij deze stel ik ook vast dat ik de link vergeten ben . Niet dat hij/collega van hem de tijd zou nemen om deze te bezoeken maar toch...
           Thx
           Nice.. Ik vind het een goede mail,
           ik zie alleen 1 klein foutje, namelijk het is niet zijn omzendbrief ( ge zegt "uw omzendbrief") maar een omzendbrief van in de hoofdzaak van zijn voorgangster Lorette Onkelinx.
           Eigenlijk van:
           De Vice-eerste Minister en Minister van Justitie,
           Mevr. L. ONKELINX
           De procureur-generaal bij het hof van beroep te Brussel, voorzitter van het College van procureurs-generaal,
           A. VAN OUDENHOVE
           De procureur-generaal bij het hof van beroep te Antwerpen,
           Mevr. Ch. DEKKERS
           De procureur-generaal bij het hof van beroep te Bergen,
           G. LADRIERE
           De procureur-generaal bij het hof van beroep te Gent,
           F. SCHINS
           De procureur-generaal bij het hof van beroep te Luik,
           C. VISART de BOCARME.
           *SmokingggGG* !

           I wanna get high... so high!

           Comment


            #12
            Re: Belgische cannabiswetgeving

            Oorspronkelijk geplaatst door Noto
            Nice.. Ik vind het een goede mail,
            ik zie alleen 1 klein foutje, namelijk het is niet zijn omzendbrief ( ge zegt "uw omzendbrief") maar een omzendbrief van in de hoofdzaak van zijn voorgangster Lorette Onkelinx.
            Eigenlijk van:
            De Vice-eerste Minister en Minister van Justitie,
            Mevr. L. ONKELINX
            De procureur-generaal bij het hof van beroep te Brussel, voorzitter van het College van procureurs-generaal,
            A. VAN OUDENHOVE
            De procureur-generaal bij het hof van beroep te Antwerpen,
            Mevr. Ch. DEKKERS
            De procureur-generaal bij het hof van beroep te Bergen,
            G. LADRIERE
            De procureur-generaal bij het hof van beroep te Gent,
            F. SCHINS
            De procureur-generaal bij het hof van beroep te Luik,
            C. VISART de BOCARME.
            Ik bedoelde eigenlijk zijn departement van Justitie. Maar dit verandert niets aan de kern van de zaak want deze is bij mijn inzien toch relatief duidelijk . Dat ze nu maar snel antwoorden (niet dat ik dit verwacht voor deze avond maar toch zeker morgen zou gepast zijn).

            Vanaf nu onthoud ik me even van deze topic aangezien ik hem wat geterroriseerd heb .

            Keep it up!

            Comment


             #13
             Re: Belgische cannabiswetgeving

             Zoals ik al zei heb ik een mail gestuurd naar de cel "informatieambtenaar" van justitie denk ik.

             Ik heb het volgende gemaild:

             Beste,

             Ik ben momenteel een stukje aan het schrijven over de Belgische cannabiswetgeving.
             Daarbij stootte ik op een onduidelijkheid.. graag had ik hierbij een verduidelijking.

             Namelijk:
             In de media werd er melding gemaakt van het feit dat minister van justitie Jo Vandeurzen opnieuw een nultolerantie wou invoeren met betrekking tot het bezit, gebruik en kweken van cannabis. Dit komt overeen met wat Jo Vandeurzen verklaart in zijn beleidsverklaring van april 2008.(te lezen op zijn site.)

             Het gedoogbeleid werd "gereguleerd" door een MinistriŽle omzendbrief namelijk de "Gemeenschappelijke richtlijn van de Minister van Justitie en het College van procureurs-generaal omtrent de vaststelling, registratie en vervolging van inbreuken inzake het bezit van cannabis" die verscheen in het staadsblad. (en na te lezen valt op: http://www.staatsbladclip.be/wetten/200 ... 09061.html )
             Hiermee ging dus op 25 januari 2005 een gedoogbeleid van kracht.

             De media berichtte dus dat Jo Vandeurzen deze omzendbrief ging schrappen, en zodoende zou er opnieuw een nultolerantie gelden met betrekking tot softdrugs.
             Mijn probleem is, dat ik nergens, niet in het staadsblad, niet in de media, niet op jullie site, niet op de site van Vandeurzen, .. zwart op wit het "bewijs" kan vinden dat deze omzendbrief inderdaad geschrapt iss.

             Mijn vraag is nu, waar kan ik die informatie wel vinden? Welke site of dienst van de overheid moet ik raadplegen om te weten of die ministriŽle omzendbrief al dan niet geschrapt is?
             Of is er daar geen officiŽl informatie platform voor de burger voor en moet ik maar vertrouwen op de media?

             Dank bij voorbaat,
             Hoogachtend,
             Bram.


             Ook ik ben niet zo goed in het schrijven van emails naar zo'n instanties en correcte woordenschat en spelling..
             maar ach ik doe mijn best maar..
             En vraag maar aan Jona, eenmaal ge begint te typen is da niet meer zo gemakkelijk als het lijkt hoor


             @ Jona, ge hebt dit topic helemaal niet geterroriseerd, ge geeft mij juist de nodige input om nog verder te zoeken en brengt zelf ook de nodige input, RESPECT
             en big it up for Jona!
             En ge hebt gelijk,dat foutje van "uw omzendbrief" maakt niks uit aan de kern van de zaak natuurlijk
             Ik vraag mij af hoelang het gaat duren eer ge antwoord krijgt. En ook hoelang het gaat duren eer ik antwoord krijg, ik gok in mijn geval op 3a4 werkdagen.
             Bij u is het een privťsite van een politicus, dus gok ik eerder op 1 werkdag.
             Achja we zien wel.
             *SmokingggGG* !

             I wanna get high... so high!

             Comment


              #14
              Re: Belgische cannabiswetgeving

              Wat een topic! knap
              Ik hoop dat meneer Vandeurzen zo vriendelijk is om snel en duidelijk te antwoorden.
              Jullie hebben alletwee erg goed werk geleverd. Mooi zo

              Greetz,
              zion

              Comment


               #15
               Re: Belgische cannabiswetgeving

               Respect. Ik zie dat jullie er echt werk van maken. Echt heel mooi gedaan tot nu toe. Het is te hopen dat we snel antwoord krijgen

               Grtz
               Skanna

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X