Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Dit kan ook in BelgiŽ dan aangevochten worden

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgie: Dit kan ook in BelgiŽ dan aangevochten worden

  Korting op 420shop
  Als thuistelers met maximaal vijf hennepplanten (veel) meer wiet oogsten dan de gedoogde vijf gram, kan het openbaar ministerie hen eigenlijk niet voor de rechter brengen. In de richtlijnen voor vervolging staat namelijk niet hoeveel wiet een plant mag opbrengen.

  Dat is de visie van de procureur-generaal bij de Hoge Raad. Hij heeft de zaak tegen een thuiskweker beoordeeld die van twee planten in totaal bijna 6,7 kilo ruw hennepmateriaal oogstte. Die oogst leverde 250 gram bruikbare henneptoppen op; de gedooggrens voor het bezit van softdrugs is vijf gram. Zowel de politierechter als het gerechtshof in Den Bosch heeft het OM het recht ontnomen om de teler te vervolgen. Het OM werd niet-ontvankelijk verklaard, omdat niet duidelijk is hoe groot hennepplanten mogen worden. Vijf stekjes in de kamer tellen net zo zwaar als vijf grote planten in de tuin. Advocaat Gitte Stevens, die de niet-ontvankelijkheid van het OM bepleitte: "Als de politie iets eerder bij mijn cliŽnt was verschenen, dan hadden de vijf planten nog in de grond gestaan. Dan zou hij niet zijn vervolgd; nu hij net had geoogst, gebeurde dat wel”. De procureur-generaal deelt haar visie dat als het OM telers niet vervolgd als ze niet meer dan vijf hennepplanten hebben, hen ook niet voor de rechter moet slepen als ze meer dan vijf gram oogsten. De advocaat-generaal van het hof in Den Bosch heeft de uitspraak voorgelegd aan de Hoge Raad. Die doet op 4 januari uitspraak. Rechters passen de uitspraken van de Hoge Raad doorgaans toe in nieuwe zaken.
  http://www.limburger.nl/article/2010...101129737/1001


  Als ik me niet vergis kan dit ook in BE toegepast worden maar dan voor 1 plant... 3gram is ook aanzienlijk belachelijk.Als dit erdoor geraakt zou een mooi kwestie zijn.
  Last edited by ceBep; 2 December 2010, 09:34. Reden: NB.volgende keer links uitschakelen van ander forum graag, dit kan d.m.v. wereldbol met rood kruis. url aangepast

  #2
  Re: Dit kan ook in BelgiŽ dan aangevochten worden

  Mooi voor die ene kweker maar dit gaat waarschijnlijk geen grote gevolgen hebben.
  Alhoewel, misschien komt er dan een limiet op hoeveel je mag oogsten.

  Ze zouden beter het legaliseren en reguleren. Zoals tabak nu.
  Iedereen zou legaal kunnen (beperkt) kweken, professionele kwekers kunnen gecontroleerd worden op vervuiling, niets dan voordelen.
  Coffeeshops zouden in belgie als champignons uit de grond schieten met als gevolg eerlijke concurrentie, leeftijdsgrens, zekerheid over je product en minder criminaliteit.

  ach, ik ben al blij met een gedoog beleid
  If I had a world of my own, everything would be nonsense.

  Comment


   #3
   Re: Dit kan ook in BelgiŽ dan aangevochten worden

   De advocaat-generaal van het hof in Den Bosch heeft de uitspraak voorgelegd aan de Hoge Raad.

   Een gerechtshof heeft geen advocaat-generaal. Er zal worden bedoeld de parket-generaal. Advocaten-generaal zijn assistenten van de procureur-generaal bij de Hoge Raad en zijn niet verbonden aan een Hof.

   Comment


    #4
    Re: Dit kan ook in BelgiŽ dan aangevochten worden

    En dat dit een hypocrisie van de wet is zien ze nu pas? Man toch. Probeer 'eigendom van plant' dan maar eens te definieren.
    Dissi's Outdoor 2012: Olijfgroen en Pimpelpaars: Zaad & Rookkweek

    The plant of today, makes the planet of tomorrow.

    Comment


     #5
     Re: Dit kan ook in BelgiŽ dan aangevochten worden

     Oorspronkelijk geplaatst door Dissi View Post
     En dat dit een hypocrisie van de wet is zien ze nu pas? Man toch. Probeer 'eigendom van plant' dan maar eens te definieren.

     Dat is niet zo moeilijk: art. 5.1, 1e lid B.W. geeft een eenduidige, niet voor meerderlei uitleg vatbare definitie: "Eigendom is het meest omvattende recht dat een persoon op een zaak kan hebben."

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X