Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat is het verschil tussen Indica en Sativa?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wat is het verschil tussen Indica en Sativa?

  Korting op 420shop
  Wat is het verschil tussen Indica en Sativa? (bron: http://www.sensiseeds.com/shop/faqqa.asp?qid=1&L=3)

  Wetenschappelijk (en wettelijk) is alle Cannabis Cannabis Sativa L.
  In de praktijk zijn Indica en Sativa de namen die worden gebruikt om beide kanten van het cannabis-'spectrum' te onderscheiden. Er is binnen dit spectrum een grote verscheidenheid aan groeipatronen, kwaliteiten en effecten, waarvan de meeste een gevolg zijn van het opmerkelijke vermogen van cannabis om zich aan zijn omgeving aan te passen. Genetisch en wat betreft het onderling kruisen (kweken van hybriden) behoort alle cannabis tot dezelfde familie.

  INDICA:


  De meeste Indicasoorten zijn afkomstig uit Zuid-AziŽ en het Indiase subcontinent (Afghanistan, Pakistan, India, Tibet, Nepal, enz.).

  Indica's zijn compact en gedrongen, met dichte, zware, aromatische toppen. Indicatoppen zijn geneigd in 'clusters' oftewel trossen te groeien, met afwisselende ruimten (bekend als 'internodiŽn') tussen de trossen.

  Indica's zijn de sneller bloeiende soorten, gewoonlijk met een bloeitijd van 6 tot 9 weken.

  Indica's neigen niet snel hun hoogte te bereiken wanneer de bloei eenmaal is begonnen. Men mag verwachten dat een Indica tussen de 50 en 100% van haar groeihoogte tegen het einde van de bloeiperiode bereikt.

  Het effect van Indica wordt over het algemeen aangeduid als een 'stone', hetgeen betekent dat het meer op het lichaam is gericht. Dit kan fysieke gewaarwordingen zoals smaak, gevoel bij aanraking en geluid intensifiŽren. Het heeft een ontspannende uitwerking - mentaal en fysiek - en kan in grotere doses slaapverwekkend zijn.


  SATIVA:

  Sativa's stammen over het algemeen uit equatoriale gebieden - Thailand, Cambodja, Jamaica, Mexico, enz.

  Onder gelijke omstandigheden groeien Sativa's hoger dan Indica's. Sativatoppen worden doorgaans groter dan die van Indica, aangezien ze over de lengte van een tak groeien in plaats van in trossen rond de internodiŽn. Wanneer ze droog zijn, wegen ze vanwege hun geringere dichtheid echter minder dan Indicatoppen. Sativatoppen hebben vaak ook een minder sterke geur, zowel tijdens de groei als in droge toestand.

  Sativa's hebben meer tijd nodig om te bloeien. Zij hebben doorgaans 9 tot 12 weken nodig om de bloei te beŽindigen. Zij hebben echter veel minder groeitijd nodig dan Indica's ALVORENS te bloeien. De totale tijd voor Sativa's is dan ook ongeveer gelijk aan die van Indica's (en soms korter op basis van 'lichturen').

  Sativa's zullen in de regel tijdens de bloei doorgroeien, waarbij dikwijls 200%, 300% of zelfs meer van hun groeihoogte wordt bereikt. Dit komt omdat rond de evenaar het verschil tussen het aantal daglichturen 's winters en 's zomers niet erg groot is. In hun oorspronkelijke omgeving groeien en bloeien Sativa's dan ook gelijktijdig. Daarom moeten binnenkwekers een Sativa reeds in bloei zetten voordat er te veel vegetatieve groei ontstaat. Bij het kweken met klonen kunnen veel SativavariŽteiten in bloei worden gezet zodra de kloon wortels heeft gevormd.

  Ondanks hun lagere gewicht en mogelijk langere bloeitijd worden Sativa's door veel groeiers gewaardeerd vanwege hun 'high'-effect. Deze high kan men kenschetsen als cerebraal, energiek, creatief, lachlustig of zelfs psychedelisch. Deze is minder overweldigend dan de Indica-'stone', terwijl de kans op een slaapverwekkend effect bij de gebruiker minder groot is.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X