Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Aanklager eist 17.000 euro van SibculoŽr

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Aanklager eist 17.000 euro van SibculoŽr

  Korting op 420shop
  SIBCULO/ZWOLLE - De aanklager wil dat L.B. (38) uit Sibculo zijn uit drugshandel verkregen winsten inlevert
  Het zou gaan om een bedrag van 17.000 euro.

  Volgens B.'s advocaat was de periode van dealen veel korter dan justitie beweert. Hij benadrukte dat zijn cliŽnt (verslavings)problemen heeft en hulp kan gebruiken. Ook pleitte de raadsman voor elektronisch toezicht in plaats van brommen. B. zegt dat hij zelf ook gebruiker is en dat niet alle aangetroffen drugs voor de handel was.

  "Ach, ik heb een keer 2,50 euro gevraagd", deed de SibculoŽr laconiek tijdens de rechtszitting. Maar uit verklaringen van kopers en uit afgeluisterde telefoongesprekken ontstond een heel ander beeld. Regelmatig werd B. gebeld met de vraag of hij nog 'profielen, banden of gehaktballen' had. Volgens de aanklager werd hier drugs mee bedoeld.

  Voor de drugshandel, bezit van flinke porties drugs en het wapenbezit eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van twee jaar tegen de man. Daarvan zou acht maanden voorwaardelijk moeten zijn, met een proeftijd en reclasseringstoezicht.

  Bovendien wil de aanklager B.'s winsten uit de drugshandel terugzien. Dat is een bedrag van 17.000 euro. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X