Mededeling

Collapse
No announcement yet.

BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

  Korting op 420shop
  BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem !!!
  15.00u Hoofdbureau Politie Haarlem Koudenhorn ! SMOKE-IN !


  Op zaterdag 20 maart zal een groep blowers demonstratief joints roken voor het Haarlemse hoofburo van Politie op de Koudenhorn in Haarlem. De ’smoke-in’ is een reactie op het beleid van de politie om mensen op straat te beboeten wegens blowen of zelfs het bezit van cannabis. Coffeeshophouder Nol van Schaik, initiatiefnemer van de actie: ‘Feitelijks is Haarlem droog gelegd.”

  Voor de actie bij het gemeentehuis heeft van Schaik T-shirts laten drukken met de tekst ‘To blow or not to blow, that is the question’, die hij gisteren bij de VOC-vergadering in Breda kwam laten zien. Met de actie wil hij een proefproces uitlokken over de vraag of de handelswijze van de politie juridisch door de beugel kan. In Haarlem staat namelijk niet in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) dat blowen op straat verboden is. Het beboeten van mensen omdat zij een niet aangestoken joint bij zich hebben (!) lijkt sowieso in strijd met het gedoogbeleid. Van Schaik spreekt in een persbericht over ‘cannabisterreur’ in zijn stad, veroorzaakt door PvdA-burgemeester Schneiders.

  Burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders (PvdA)
  Van Schaik: “Als plaatselijke coffeeshophouders zijn wij met de huidige PvdA burgemeester Bernt Schneiders slechter af dan met CDA burgemeesters. Sinds zijn aanstelling is er geen sprake van overleg geweest, geen verandering in het beleid aangekondigd, wel is het roken van een joint in Haarlem technisch onmogelijk c.q. verboden geworden. (Met de vermelding dat mensen met kinderen niet thuis kunnen/mogen blowen, die komen naar de shop of roken een joint terwijl ze de hond uitlaten) In coffeeshops geldt het landelijke rookverbod, als gevolg daarvan is het niet toegestaan om joints met tabak te roken in de shops, en sinds kort is het roken van een joint op straat in Haarlem ook verboden, zonder dat dit vermeld staat in de APV.”

  “Ook het bezit van kleine hoeveelheden wiet (minder dan 5 gram) op straat wordt door de Haarlems politie, onder leiding van korpschef Schneiders, niet meer toegestaan, inbeslagname volgt. Ik kwam dit pas aan de weet nadat een vijftal van onze klanten zich de afgelopen dagen bij mij hebben gemeld met een bekeuring voor het in bezit hebben/roken van een joint op straat (4) en een bewijs van inbeslagname van 3 gram wiet door de Haarlemse gemeente politie van de vijfde klant. Dit is voor mij onbegrijpelijk, volgend jaar hoop ik mijn 20-jarig bestaan als coffeeshop ondernemer te vieren, en al de voorgaande jaren is dit niet voorgekomen! Ik heb mijn medewerkers direct de opdracht gegeven onze klanten te waarschuwen voor het risico dat zij lopen als zij met hun zojuist aangeschafte cannabis de coffeeshop verlaten.”

  Advocaat Maurice Veldman schrijft een brief aan de Haarlemse hoofdofficier van justitie waarin hij hem sommeert onmiddellijk te stoppen met het uitdelen van boetes en vraagt om een gesprek met de burgemeester. In het Haarlems Dagblad ontkenden de gemeente Haarlem en de plaatselijke politie gisteren dat er sprake is van nieuw beleid. Volgens advocaat Veldman zijn de regels in de Haarlemse APV in strijd met hogere regelgeving. Die regels maken het zelfs in coffeeshops verboden om cannabis voorhanden te hebben. Veldman noemt het beboeten van cannabisconsumenten ‘een grof schandaal’. “Heeft de politie in Haarlem niets anders te doen? Ik snap niet waarom ze niet achter boeven aan gaan. Het is een manier van handhaven waar Wilders trots op zou zijn.”

  De ’smoke-in’ staat gepland op zaterdag 20 maart, vanaf 15.00 uur, pal voor het Hoofdburo van Politie op de Koudenhorn in Haarlem.

  Verzamelen vanaf 14.00u in CoffeeShop Indica op de koudenhorn 58 in Haarlem !

  JE HOEFT NIET MEE TE DOEN !
  WE KUNNEN OOK HEEL GOED FILM EN FOTOBEELD GEBRUIKEN !
  Om onze zaak kracht bij te zetten !

  We gaan ons tenslott bewust laten arresteren om een rechtzaak en eventueel een Kort geding uit te lokken !


  Bronnen:
  VOC & CoffeeshopStaking


  #2
  Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

  Lijkt me een zeer goed initiatief maar met 20 man je laten oppakken gaat misschien wel een beetje aandacht trekken, maar zeker niet genoeg om enige invloed te hebben.

  Om echt gehoord te worden moet je echt grootschalige acties plannen zodat je kan aantonen dat dit niet de wil is van een kleine minderheid.

  Denk aan de witte mars vroeger, die is megagehoord en die herinnerd iedereen zich nog... Zou zalig zijn om ooit es een groene mars te zien verschijnen met een even grote opkomst

  Media aandacht moet je hebben, sterke wetenschappelijke argumenten en feiten over cannabis rondstrooien
  en mensen die hogere functies bekleden, gekend zijn, in de politiek actief zijn en dergelijke die zelf cannabis gebruiken en er durven voor uitkomen zodat ze zien dat het ook uw buurman kan zijn of je baas op het werk die s`avonds rustig een jointje rookt.

  Het is volledig achterhaald dat je anno 2010 je nog steeds een buitenbeentje van de maatschappij moet voelen omdat je rustig een jointje wil roken in plaats van alcohol te benutten en dat het huidige beleid je dwingt in de illegaliteit als je ervoor kiest cannabis te gebruiken...

  ook jammer dat we vandaag al 20maart zijn, zal wss ook wel invloed hebben op de opkomst
  Q. If there are two potheads in the back of a car, then who is driving?

  A. The cop!

  Comment


   #3
   Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

   idd, is best laat geinformeerd al vind ik een groene mars echt geen slecht idee, toch zal daar wel veel volk naartoe moete gaan om echt rezultaat te boeken

   Comment


    #4
    Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

    Volledig verslag Smoke-IN-Actie voor Politiebureau Haarlem


    Ruwe Videos staan hier
    mooie montage vlgt later dit weekend...


    Fotos de eerste set van mij ....

    meer fotos volgen nog en videos ook we verzamelen al het materiaal vandaag en morgen

    Grtz,
    Peter Lunk
    webmaster Coffeeshopstaking.nl

    Comment


     #5
     Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

     Hai all, effe snel wat foto's geupload. T was gezellig ook , ondanks de regen.
     Een arrestatie bleef uit. geen reactie, nix.
     Nol vroeg nog of dit toevallig een gedoogde blow-plek zou zijn, want dan kenne we ook nog verhuizen naar een plek in haarlem waar we niet moge blowen'' Na een aantal uur wachten op oom agent die maar niet ze plicht wou voldoen, werden we door Nol uitgenodigd om onder genot van een bakkie en een blowtje in ze shoppa weer op te warmen.

     Tis, als je der bij stil staat, natuurlijk van de gekke, mensen worden gefoulleerd voor de shop en hun stash afgenomen, shops moeten sluiten mede omdat er jongeren zijn die zich steeds weer tussen de regels wurmen om toch an hun smoke te kunnen komen. Er zijn 'r nu dus alweer drie dicht in Haarlem!! Steun mee op www.coffeeshopstaking.nl. Je ziet de links hierboven in t bericht van de topic starter. Hieronder nog wat foto's van Nol en de smokeout voor t hoofdburo van politie in Haarlem.     Last edited by dokkie; 21 March 2010, 12:55.

     Comment


      #6
      Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

      Nice work Dokkie !

      En prettige kennismaking !
      We spreken elkaar vast snel weer

      Imiddels ook ee n video verslag op onze FP geplaatst !

      grtz,
      Peter Lunk
      Last edited by MrLunk; 21 March 2010, 16:35. Reden: addition

      Comment


       #7
       Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

       ziet er goed uit
       Schutto In tha house

       Comment


        #8
        Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

        presies niet zo veel mensen aanwezig wij spijtig

        Comment


         #9
         Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

         Het ging niet om het aantal...

         1 of 3 of 50 ....

         1 bekeuring of arrestatie voor het vergrijp van blowen op[ straat is voldoende om het tot een kort geding te brengen

         De actie was ook niet groots aangekondigd...
         ...

         Comment


          #10
          Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

          Haarlems Dagblad 22 Maart 2010:


          Click het plaatje vor volledig verslag ... Video rapportage en Vergrootte krantenartikelen          21 Maart 2010.

          Conclusie:


          De Haarlemse Burgemeester en Wethouders schijnen een nieuw beleid te hebben gelanceerd voor wat betreft cannabisgebruik en cannabisbezit op de openbare weg, dat is me duidelijk geworden na het gesprek met de commissaris.
          Tot vandaag heb ik deze beleidsverandering niet onder ogen gekregen, dat schenen de autoriteiten niet nodig te vinden.

          Er is niets over gepubliceerd, er is niets gemeld aan de Haarlemse coffeeshopeigenaren en hun bezoekers, maar sinds Januari 2010 werden wel bekeuringen uitgedeeld voor het bezitten van een joint en een kleine hoeveelheid wiet in beslag genomen.

          Wij hebben samen met onze advocaat bekeken of deze manier van handelen wel wettelijk onderbouwd was. Dit bleek niet zo te zijn, het bleek zelfs tegen de wet te zijn, de Opiumwet. Mr.Veldman kwam na grondig onderzoek tot de conclusie dat het bekeuren voor cannabisbezit op de openbare weg gewoon niet mag.

          Hij stelde voor om de Burgemeester en de Haarlemse Hoofd Officier van Justitie te sommeren te stoppen met bekeuren van mensen voor cannabis bezit op straat. Michel, mijn compagnon, en ik stemden daar in toe.
          Dat bleek echter moeilijker dan gedacht, dit was nog nooit eerder gedaan, met andere woorden, niemand had ooit in Nederland gerechtelijke stappen ondernomen tegen het in beslag nemen van een zakje cannabis met een gewicht onder de landelijk gestelde toegestane hoeveelheid van – 5 gram.

          Mr. Veldman deed er uiteindelijk drie dagen over om de sommatie op te stellen, hij riep zelfs de hulp van een rechter in om er zeker van te zijn dat het document perfect werd opgesteld.

          Uiteindelijk werd deze sommatie Vrijdagmiddag naar de Hoofd Officier van Justitie van Haarlem verstuurd, en konden we dus de volgende Zaterdag de demo houden, beschermd door de in de sommatie gestelde punten tegen het in beslag nemen van joints en cannabis op straat.

          Afgelopen Zaterdag werd er niet tegen ons werd opgetreden, ook niet nadat ik daar twee keer om had gevraagd aan medewerkers van de Politie. We hebben met 46 coffeeshoppers ruim drie kwartier voor het politie bureau staan blowen, zonder dat er ook maar een persoon op werd aangesproken.

          Ik meen nu uiteraard dat blowen op straat in Haarlem gewoon mag, net als de afgelopen 39 jaar, en volgens mij zijn de mensen die wel zijn bekeurd gediscrimineerd door de Haarlemse gemeentepolitie, aangezien wij wel op straat mogen blowen.

          We wachten af wat het Haarlems Dagblad te melden heeft, want ik neem aan dat de verslaggeefster contact opneemt met de Gemeente Haarlem, en om opheldering gaat vragen.

          Ik denk dat er nu snel duidelijkheid komt omtrent het Blowverbod in Haarlem, zo niet, gaan we nog een dag of tien voor het politie bureau staan blowen, aan 1 stuk!

          Nol van Schaik
          http://www.NolvanSchaik.info

          Comment


           #11
           Re: BLOWERS in Actie tegen ‘Cannabis-Terreur’ Haarlem ZAT20 Mrt SMOKE-IN

           Goed gedaan
           Stoners live, stoners die
           F*ck the world, lets get high

           Comment

           Footer Left Ad

           Collapse
           Bezig...
           X