Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshops in Bergen zijn weer open

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

  • Timecats
    replied
    Re: Coffeeshops in Bergen zijn weer open

    Ze zouden gewoon hash en wiet moeten verkopen. Triest gemeentebestuur hier, heel kortzichtig.
    Maar ja, goeie zaak dat de shops toch weer even open gaan. Misschien is er toch nog hoop omdat ze hun vergunning willen behouden.

    Leave a comment:


  • Dissi
    replied
    Re: Coffeeshops in Bergen zijn weer open

    Ze zouden niet alleen koffie en thee moeten verkopen, maar ook alle legale wietaangelegenheden: kruidenmixen, bongs, waterpijpen, tipjespapier, blaadjes.
    Op die manier houden ze hun winkel open, behouden ze hun klantenbestand en moet de gemeente inzien dat ze heus hun wiet nog elders kunnen halen.

    Leave a comment:


  • barts
    heeft een topic gestart Coffeeshops in Bergen zijn weer open

    Coffeeshops in Bergen zijn weer open

    Bergen op Zoom - De coffeeshops in Bergen op Zoom zijn weer regelmatig open.

    De eigenaren willen hun vergunning niet kwijtraken zolang er een kans bestaat dat de rechter het nulbeleid van de gemeente terugdraait.

    Neergelaten rolluiken en dichte deuren zijn voor buurtbewoners van de coffeeshops in Bergen op Zoom een vertrouwd beeld geworden. Vorig jaar maakte de gemeente een einde maakte aan het gedoogbeleid, waarna de coffeeshops hun deuren sloten.

    De vier coffeeshops in Bergen op Zoom zijn sinds een week of twee weer geregeld open. Cannabis verkopen zij niet, alleen koffie, thee en fris. De politie ziet daar scherp op toe.

    Advocaat Harry Nieland, die een aantal Bergse en Roosendaalse coffeeshopeigenaren vertegenwoordigt in de rechtszaak tegen beide gemeenten, raadde de eigenaren aan weer open te gaan. "Hun horecavergunning kan volgens de lokale verordering vervallen als zij er langer dan een jaar geen gebruik van maken", verklaart hij. "In afwachting van de uitspraak van de rechter in de bodemprocedure houden de coffeeshophouders zo hun opties open."

    Burgemeester Han Polman vindt het prima dat de coffeeshops in Bergen weer open zijn. "Zo lang ze gewoon koffie schenken en geen drugs verkopen."

    Hij bevestigt dat de politie de opdracht heeft gekregen de coffeeshops scherp in de gaten te houden.

    Eind deze maand staan de coffeeshopeigenaren en de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal weer tegenover elkaar in de rechtszaal. Via de lopende bodemprocedure hopen de coffeeshops het nulbeleid van de gemeenten alsnog terug te draaien.



    Lees morgen meer in BN DeStem
Bezig...
X