Mededeling

Collapse
No announcement yet.

[Wederom] Handen ineen tegen thuisteelt hennep

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  [Wederom] Handen ineen tegen thuisteelt hennep

  Korting op 420shop
  Kwam weer een artikel tegen in Bndestem het is zowat elke dag raak met artikelen.
  Zulke artikelen verpesten het voor ons de hobbykwekers
  Maar moest toch wel erg lache toen ik de naam van de woordvoerder zag staan
  "Volgens woordvoerder Wiet Kerkoven van de gemeente Breda"


  BREDA - Politie, justitie en woningcorporaties binden gezamenlijk de strijd aan met de thuistelers van hennep.

  Volgens de politie is gekozen voor een harde aanpak, omdat de hennepkwekerijen vaak brandgevaarlijke situaties veroorzaken en de maatschappij veel geld kosten.

  De politie Midden- en West-Brabant heeft met verschillende partners in de regio een convenant ondertekend voor het uitwisselen van informatie over hennepkwekers. Naast justitie en de woningcorporaties gaat het netwerkbedrijf Enexis, het UWV, de Sociale Verzkeringsbank, Meeus Vastgoed en 26 Brabantse gemeenten. Het initiatief voor het convenant is afkomstig van het Openbaar Ministerie, de regionale politie en woningcorporatie De Thuisvester.

  Volgens politiewoordvoerster Inge Rijgersberg is het doel van het convenant om hennepkwekers eenvoudiger te beboeten of te vervolgen als zij betrapt worden op of verdacht zijn van hennpeteelt. "Bij het oprollen van een kwekerij zijn de politie en het Openbaar Ministerie in de eerste plaats verantwoordelijk voor het strafrechtelijk onderzoek tegen de verdachten, maar hennepkwekers duperen veel organisaties. Als een verdachte bijvoorbeeld in een huurhuis een hennepkwekerij heeft ingericht, is er vaak sprake van het illegaal aftappen van stroom. Rijgersberg: „Het Openbaar Ministerie legt een strafeis op, maar de energiemaatschappij kan daar bovenop ook een boete en een navordering opleggen, de uitkering van de verdachte kan worden teruggevorderd en hij kan zijn huurhuis worden uitgezet.”
  Volgens de woordvoerster opereren de partners nu vaak nog ad hoc en zal de uitvoering van het convenant daar verandering in brengen.
  Rijgersberg: „De aanpak van de thuisteelt zal een stuk effectiever worden.”
  De hardere aanpak van de hennepteelt in huurwoningen is geen strijd voor de bühne. Dat betogen verschillende partijen die bij de ‘campagne’ betrokken zijn.
  Volgens woordvoerder Wiet Kerkoven van de gemeente Breda is de thuisteelt een niet te onderschatten probleem. In 2009 werden in Breda (173.000 inwoners) 128 hennepkwekerijen opgerold. Dit jaar waren dat er tot op dit moment rond de tachtig. In kleinere steden als Bergen op Zoom en Roosendaal is het probleem verhoudingsgewijs even groot.
  De autoriteiten gaan ervan uit dat de opgerolde kwekerijen slechts het topje van de ijsberg vormen. „Het gaat eigenlijk niet eens om de aantallen”, zegt Kerkoven. „De ernst is belangrijker dan de aantallen. Er gaat zware criminaliteit schuil achter de thuisteelt. Mensen klagen daarover. Er is sprake van angst. Daarnaast vliegt er nogal eens een zolder in brand. Ook dat geeft onrust.”
  Breda besteedt in de voorlichting veel aandacht aan de risico’s van thuisteelt voor de huurder zelf. De gemeente wijst op het gevaar van huisuitzetting als een teler betrapt wordt. Een dergelijke maatregel is eerder regel dan uitzondering aan het worden.
  Op de website van de gemeente is ook een filmpje te zien waarin voor de gevolgen wordt gewaarschuwd. Uit verschillende politieonderzoeken is gebleken dat de thuisteelt de afgelopen vijftien jaar gestaag gegroeid is.
  Een belangrijke en verontrustende ontwikkeling daarbij is dat thuisteelt de onschuld heeft verloren. Het is niet langer een hobby van vergrijsde hippies of een bijverdienste van bijstandsmoeders.
  De thuisteelt is anno 2010 voor een groot deel in handen van de georganiseerde misdaad. Talloze thuiskwekerijen zijn zo aan elkaar gelinkt. De kwekers zijn meestal nog ‘onschuldige types’, maar anders dan vroeger staan zij tegenwoordig onder zware druk van maffia-achtige afnemers.

  #2
  Re: [Wederom] Handen ineen tegen thuisteelt hennep

  De thuisteelt is anno 2010 voor een groot deel in handen van de georganiseerde misdaad. Talloze thuiskwekerijen zijn zo aan elkaar gelinkt. De kwekers zijn meestal nog ‘onschuldige types’, maar anders dan vroeger staan zij tegenwoordig onder zware druk van maffia-achtige afnemers.
  Wat een bullshit zeg, bedenk maar wat om het nog wat verder in een kwaad daglicht te zetten.
  Het probleem is dat er wel legaal wiet verhandeld kan worden in coffeshops in Nederland, maar dat het niet legaal gekweekt kan worden. Daar zit het probleem en daar kunnen ze beter wat aan doen.
  Dat kost minder moeite en dan kan er ook op veiligheid en dergelijke gecontroleerd worden.
  Daarnaast is dat ook hetgene dat er voor zorgt dat ik lak aan de wet heb wat dit betreft, als het zo krom is kan ik het gewoon niet respecteren.
  Het is een beetje hetzelfde als een bord dat zegt max snelheid 30. Prima, doen we. Maar als er dan een bord onder hangt "slecht wegdek" terwijl het wegdek op het 30 gedeelte exact hetzelfde is als ervoor en erna. Nou, dan doe ik het niet. Met onzin kun je bij mij namelijk niet aankomen als reden of achterliggende gedachte. En grotere onzin dan het gedoogbeleid hier in Nederland is er niet als het op kromme regeltjes aankomt.
  Last edited by mathijs; 22 October 2010, 02:37.

  Comment


   #3
   Re: [Wederom] Handen ineen tegen thuisteelt hennep

   Dus in plaats van te helpen het kweken veiliger te maken, door goede informatie, ondersteuning, voorlichting, weet ik veel wat, gaan we gewoon proberen om nog zwaarder te beboeten. Een hardere aanpak lost het probleem niet op. De meeste stroom wordt illegaal afgetapt omdat de kans anders groot is om opgerold te worden. Dus als het legaal is om thuis te kweken is de noodzaak (behalve kostenoverweging) ook een stuk minder groot. Maar dan heb je de keuze tussen enerzijds kosten van het te worden opgerold en beboet en aan de andere kant de kosten van electriciteit. Dat is tenminste een keuze voor de kwekerijen waar ze hier over spreken.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X