Mededeling

Collapse
No announcement yet.

‘Lasergun' speurt naar hennepkwekerijen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  ‘Lasergun' speurt naar hennepkwekerijen

  Korting op 420shop
  De politie in Horst kan voortaan sneller hennepkwekerijen in de omgeving opsporen. De eenheid is de eerste in Limburg die over een eigen warmtecamera beschikt.
  Horst Door Eric Seuren

  Het apparaat is qua omvang en vorm vergelijkbaar met een lasergun die de snelheid van automobilisten meet. In plaats van een laser zendt de warmtecamera radiogolven uit. Daarmee meet het apparaat temperaturen van het voorwerp waar het op gericht wordt. Op een beeldscherm is vervolgens door de gebruiker te zien hoe warm het voorwerp is.
  De aanschaf van de camera heeft tot doel dat de Horster politie, die momenteel een experiment uitvoert om de papierberg op het bureau te verkleinen en meer voor de burger te kunnen betekenen, sneller kan reageren op meldingen van burgers over hennep. "Met deze camera kunnen we een uur na een melding over een mogelijke wietkwekerij al discreet bij de woning meten of dat vermoeden klopt”, vertelt politiewoordvoerster Diana van Lieshout.
  Toch is het gebruik van de camera's bij het opsporen van hennep ook weer niet nieuw. De Limburgse politiekorpsen doen beiden al enkele jaren een beroep op de lokale brandweer en/of netbeheerder Enexis. Die hebben beide warmtecamera's in bezit. "Dat heeft echter als nadeel dat je afhankelijk bent. Zij hebben niet altijd meteen tijd om te helpen bij een politie-onderzoek. Een verzoek aan Enexis om te controleren of er gerommeld wordt met meterstanden duurt eveneens langer.”
  Waarom ze zelf niet eerder warmtecamera's hebben aangeschaft is vooral een geldkwestie. "Deze camera's zijn uitzonderlijk duur. We gaan nu in Horst experimenteren. Wie weet leidt dat tot de aanschaf van meer camera's. Daar is nu niets over te zeggen. Andere eenheden in het korps kunnen de camera overigens ook gaan gebruiken”, aldus Van Lieshout.
  De politie Limburg-Zuid heeft vooralsnog geen plannen om camera's aan te schaffen. Volgens Renske Hamming van Limburg-Zuid zijn er nog geen plannen om camera's aan te schaffen. "We blijven gebruik maken van de diensten van Enexis”, laat woordvoerster Renske Hamming weten.

  Gepubliceerd op: 04.02.11 07:00, laatste update: 04.02.11 09:02

  http://www.limburger.nl/article/2011...110209824/1030
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X