Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wietplantages in woningen Zwaag, Medemblik en Hoorn

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wietplantages in woningen Zwaag, Medemblik en Hoorn

  Korting op 420shop
  9 februari 2011
  ZWAAG - De politie deed dinsdag en woensdag vijf maal een onderzoek in woningen. Bij alle vijf de woningen werden hennepkwekerijen aangetroffen. Hier vind je een overzicht.  Medemblik
  In een woning aan de Westersingel werd dinsdagmiddag rond 13.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor doordat er water van de bovenverdieping naar beneden liep. Het water liep ook door naar de buren. Op de zolder bleken 196 planten te staan en in de garage 180 planten. Naar de bewoner van het pand wordt onderzoek gedaan. Er bleek sprake te zijn van het illegaal aftappen van stroom. De elektriciteitsmeter werd door energiebedrijf Liander in beslag genomen. De kwekerij werd ontmanteld. De kosten hiervan worden door de gemeente op de dader verhaald.

  Zwaag
  De politie deed onderzoek in twee woningen aan de Kosterstuin in Zwaag. In een pand werd een kwekerij aangetroffen met 225 planten. De planten stonden in zogenaamde kweektenten, afgesloten tenten die aan de binnenzijde reflecteren. Op deze manier is het kweekproces goed te reguleren en kost de kweek minder energie. Bovendien zijn temperatuur en stankoverlast beter te voorkomen. Bij onderzoek bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De 42-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. De gemeente gaat de kosten van de ontruiming op hem verhalen.

  In een tweede pand op de Kosterstuin werd een kwekerij op de zolder aangetroffen. Hier stonden 240 planten. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. In de woning woonde een gezin waarvan de man (47 jaar) en de vrouw (45 jaar) aan werden gehouden. Voor de kinderen wordt voor onderdak gezorgd. Ook hier worden de kosten van de ontruiming op de bewoners verhaald. In beide gevallen was er reŽel brandgevaar. De politie nam de hennep en de apparatuur in beide gevallen in beslag.

  Op de Krommewoud ontdekte de politie een hennepkwekerij in een woning. Hier stonden 118 planten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De kwekerij werd opgeruimd. De kosten hiervan zullen op de bewoner worden verhaald. De hennep en de apparatuur uit de kwekerij werden in beslag genomen.

  Hoorn
  De politie bracht ook een bezoek aan een woning aan het Duke Ellingtonhof in Hoorn. Ook hier werd een kwekerij aangetroffen. In de kwekerij hadden ongeveer vijfhonderd planten gestaan. Deze waren inmiddels geoogst (geknipt). Op rekken lag ongeveer 7 a 8 kilo hennep te drogen. Ook hier bleek sprake van diefstal van stroom. In de woning werd een 26-jarige man aangetroffen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt nog een onderzoek in naar de eigenaar van de woning. Deze woning was overigens geheel ingericht voor de hennepteelt. Normale bewoning was niet meer mogelijk. De hennep en de in de woning aangetroffen apparatuur werd in beslag genomen.


  http://www.webregio.nl/west-frieslan...en-hoorn-.aspx
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X