Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Ede: niet alleen opdraaien voor ruiming hennepplantages

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Ede: niet alleen opdraaien voor ruiming hennepplantages

  Korting op 420shop
  dinsdag 22 februari 2011 12:05
  EDE – Ede wenst niet alle kosten op te hoesten die zijn gemoeid met de ruiming van hennepplantages.

  Om die reden staat er nog geen krabbel van de gemeente onder een nieuw convenant met de politie en woningbouwcorporatie Woonstede.

  Tussen de verschillende partijen was een meningsverschil ontstaan over de verdeling van de kosten. De politie bijvoorbeeld, vond dat die ten laste van de gemeente moesten komen. Juist om die reden weigerde Ede (voorlopig) het convenant te tekenen.

  Burgemeester Cees van der Knaap reageert in soortgelijke bewoordingen op vragen van PvdA-raadslid Marije Eleveld. Die vroeg zich af waarom het convenant zo lang op zich laat wachten. Eleveld maakte zich bezorgd nadat in januari een flat aan de Arnold Koningstraat afbrandde als gevolg van een overbelaste meterkast. In de woning werd hennep geteeld.

  Van der Knaap wijst er verder op dat de politie in de aanpak van hennepplantages een prominente rol hoort te spelen. Eerder was ook daarover verwarring: de politie ging er eerder namelijk van uit dat de gemeente de leiding had bij ruimingen, maar de Raad van Hoofdcommissarissen besliste anders: de ontmanteling van een hennepkwekerij is geen ,,oneigenlijke" politietaak, zoals eerder wel werd verondersteld.

  Momenteel ligt er een landelijk voorstel voor een uniforme aanpak. Daarbij neemt de politie de spullen in een hennepkwekerij in beslag, beslist het Openbaar Ministerie over de goederen en coördineert de gemeente onder meer de ontruiming en de afvoer van hennep en in beslag genomen apparatuur. Ede lijkt die aanpak te steunen, maar onbekend is nog of het politiekorps Gelderland Midden zich hierbij aansluit.

  Zolang het convenant nog niet getekend is, moeten volgens Ede partijen in het opsporen en ontmantelen van kwekerijen pro-actief te werk gaan.

  http://www.edestad.nl/page/Lokaal/Re...ng.667798.news
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Ede: niet alleen opdraaien voor ruiming hennepplantages

  Lekker wapens verschepen naar oorlogsgebieden en dictaturen.
  Hoeveel mensen er aan kapot gaan interesseert banken en de overheid niet.

  Maar owee als je wiet kweekt!!!

  Legaliseer die boel eens stelletje NSB-ers.

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X