Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Maalsté: drugsaanpak Opstelten helpt niet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Maalsté: drugsaanpak Opstelten helpt niet

  Korting op 420shop
  De plannen van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie op strenger op te treden tegen mensen die zelf geen wiet telen, maar die wel geld verdienen aan hennepteelt, zijn weinig effectief. Dat stelt Nicole Maalsté, onderzoekster bij de Tilburg Law School en auteur van het boek ‘Polderwiet’.

  Opstelten wil vooral de growshops – de winkels waar onder meer zaden en apparatuur voor hennepteelt worden verkocht – harder aan gaan pakken. Ook transportbedrijven, verhuurders van loodsen en installateurs van de apparatuur voor kwekerijen moeten strenger worden aangepakt.
  Maalsté stelt in een interview met NOS dat het nog maar de vraag is in hoeverre dit gaat helpen. “De spullen die wiettelers gebruiken, zijn ook in andere zaken te koop, zoals Boerenbond en tuincentra.” Volgens de onderzoekster moet men zich allereerst realiseren dat er simpelweg een vraag naar softdrugs is. “Deze maatregelen zorgen er vooral voor dat coffeeshops moeilijker bevoorraad kunnen worden. De spullen zullen dan geïmporteerd worden, waar veel grotere criminele organisaties bij betrokken zijn.
  Volgens Maalsté zou het beter zijn als de toelevering aan de coffeeshops op een goede manier wordt gereguleerd. Maar dat lijkt er met het huidige kabinet voorlopig niet in te zitten.


  http://universonline.nl/2011/02/24/m...en-helpt-niet/
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Maalsté: drugsaanpak Opstelten helpt niet

  Die snapt het tenminste.

  Comment


   #3
   Re: Maalsté: drugsaanpak Opstelten helpt niet

   Dat is er een die snapt het tenimiste wat voor domme uitspraken die Opstelten maakt.

   En dt je op die manier half nederland moet vervolgen omdat er overal wat vandaan wordt gehaald voor de hennepteelt.

   Maar ik neem het Opstelten niet kwalijk dat hij zo denk, hij weet niet beter.....

   Grt

   Comment


    #4
    Re: Maalsté: drugsaanpak Opstelten helpt niet

    Ik neem het hem wel kwalijk. Iemand in zijn positie zou beter moeten weten en niet iedere week een domme uitspraak moeten doen enkel ter bangmakerij.
    Er is inderdaad een markt voor softdrugs, ik kan dan ook niet begrijpen dat een liberale regering dat vercriminaliseert. Het valt ook gewoonweg niet uit te roeien, alles dat ze ertegen doen maakt het alleen maar interessanter voor echte criminelen om ermee aan de slag te gaan.
    Waardoor is het eigenlijk ooit gekomen dat ons plantje illegaal is bestempeld? Is het de kerk geweest of de USA?

    Comment


     #5
     Re: Maalsté: drugsaanpak Opstelten helpt niet

     Ook in neem Opstelten zijn opmerking wel kwalijk, ook al weet hij niet beter.
     Voordat dergelijke uitspraken en/of beslissingen worden gemaakt moet het verhaal toch echt van beide kanten bekeken worden.
     En niet enkel van de criminele kant, waartoe onze huidige overheid de koffieshophouders eigenlijk dwingt.

     Konden we maar op Maalsté stemmen...
     Last edited by kroket; 25 February 2011, 13:32.
     - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
     - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

     Comment


      #6
      Re: Maalsté: drugsaanpak Opstelten helpt niet

      USA Mathijs, de bron van veel goeds maar helaas ook ontzettend veel ellende.

      Bangmakerij en proefballonnetjes zijn de twee kenmerken van de hedendaagse politiek helaas. Boterletter Wilders met z'n islamgeneuzel komt fijn hondjes uitlaten in enschede en zegt vervolgens dat democratie en islam niet mogelijk is in het midden oosten > wie zegt dat die lui democratie willen ? Ze willen ETEN en WATER, dat is de reden dat ze de straat op gaan > voedselprijzen stijgen de pan uit sinds speculatie en mislukte oogsten hun tol eisen. De echte klappen moeten trouwens nog komen op dat gebied!
      Ook kenmerkend was de reactie van het vorige kabinet over slinkse maar legale mogelijkheden om onder het rookverbod in kleine kroegjes uit te komen. "Nou dan moeten we daar maar even een wetje voor maken". NEE wetten maken we samen, althans dat is de theorie.

      Ik walg van wat de politiek is geworden, van heikneuters als Maxime die zn neutrale ambtenaren misbruikt voor partijpolitieke doeleinden. Van partijen die van alles beloven en niet thuis geven als het erop aan komt. Van idioterie als dierenpolitie, uitkopen van banken met belastinggeld, onmogelijk maken van langdurig hoger onderwijs volgen, misstanden in zorg die niet worden geadresseerd, commerciele partijen die zich bemoeien met patientenzorg en medicatie.
      Directe democratie is mogelijkheid met de huidige internettechnologie. BV 100.000 vaste en 250.000 variabele personen die meestemmen over wetsvoorstellen, zelf voorstellen kunnen inbrengen etc.
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


       #7
       Re: Maalsté: drugsaanpak Opstelten helpt niet

       Opstelten is een domme man en een slecht bestuurder. Veel meer valt er over hem niet te zeggen.

       Grtz, HJM
       http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X