Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Knalpot wagen helpt niet als excuus voor drugsplantage

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Knalpot wagen helpt niet als excuus voor drugsplantage

  Korting op 420shop
  vandaag, 12:43


  Een man en vrouw uit Zutendaal zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en 5.500 euro boete voor het exploiteren van een drugsplantage. Het excuus dat het woord "pot" doelde op een knalpot pikte de rechter niet.

  In maart 2009 voerde de politie naar aanleiding van een strafonderzoek wegens diefstal een huiszoeking bij de beklaagden. De speurders merkten een sterke weedgeur op en troffen op de zolderverdieping droogrekken met 178 gram natte cannabis en 723 gram natte restanten aan. Daarnaast was er ook een ventilator om de natte cannabis te drogen.

  De onderzoekers kwamen vervolgens op een verdoken kruipkelder onder de garage uit. Daar lagen restanten van cannabisplanten en lege bussen van voedingsmiddelen voor de planten. Het duo beweerde dat de gevonden voorwerpen in 2006 door de politie werden achtergelaten toen een cannabisplantage in hetzelfde huis werd gevonden.

  Deze stelling bleek niet te kloppen, want de kelder was in 2007 nog in aanbouw. In de gsm van de vrouw werden ook twee berichten met betrekking tot drugs, namelijk 'pot', gevonden. De man zei dat de berichten over een knalpot van een wagen gingen.

  De rechter vond dit uiterst ongeloofwaardig en veroordeelde het duo tot een jaar cel. De vrouw kreeg zowel voor de celstraf als de geldboete drie jaar uitstel.
  Een derde beklaagde, broer van de veroordeelde vrouw, werd vrijgesproken. Hij woonde samen met de twee beklaagden, maar was volgens de rechter niet op de hoogte van het drugsgebeuren.

  http://www.vandaag.be/binnenland/618...splantage.html


  Dit is toch wel overdreven streng . Ik heb het 3 keer moeten lezen om te geloven.
  Zo een strenge straf voor amper 178 NATTE cannabis. Hier moet toch meer achter zitten

  #2
  Re: Knalpot wagen helpt niet als excuus voor drugsplantage

  Mhh volgens mij kan zij voordien voorwaardelijk gekregen hebben. En als je dan veel op je kerfstok heb staan oa diefstal plantage etc... gaan ze die al maar te graag als voorbeeld gebruiken.

  Grtz
  420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
  Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment

  Bezig...
  X