Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Aanpak wietteelt faalt

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Aanpak wietteelt faalt

  Korting op 420shop
  Aanpak wietteelt faalt

  Terwijl de overheid al bijna drie jaar geleden de oorlog heeft verklaard aan de georganiseerde wietteelt, falen misdaadbestrijders nog steeds in de belangrijkste manier om telers pijn te doen: hun criminele winsten afpakken.


  Naar het vermogen van opgepakte wietbazen wordt vaak niet eens onderzoek gedaan. Dat staat in een onderzoek van recherchekundige Bart Grobbe van de politie Limburg-Zuid.
  Wanneer een kwekerij wordt opgerold, wordt vaak alleen de hoofdbewoner of hoofdhuurder van een pand nagetrokken door de recherche. Ook wordt onderzocht hoeveel keer al geoogst is in een kwekerij. Maar naar het weggesluisde vermogen van wietcriminelen wordt veel te weinig gespeurd, constateert de politieonderzoeker.


  bron: http://www.spitsnieuws.nl/archives/c...elt_faalt.html

  Dit valt mij nu altijd op:

  Terwijl de overheid al bijna drie jaar geleden de oorlog heeft verklaard aan de georganiseerde wietteelt
  Dat wil dus zeggen dat het gaat om georganiseerde teelt. Wanneer ben je georganiseerd? Als er een heel netwerk is waar je onderdeel van bent lijkt me.
  Voor vrijwel alle thuiskwekertjes geldt dat gewoon niet. Maar toch lijkt het te zijn dat die oorlogsverklaring ook voor hen geldt.
  Last edited by ceBep; 15 April 2011, 18:49. Reden: dubbelpost

  #2
  Re: Aanpak wietteelt faalt

  Heksenjagers aan het werk... Ze cree-eren met hun ' oorlog' zelf de ' heks' . Het geweld en alle ellende die er tegenwoordig hand in hand gaan met de wietteelt hebbe nwe aan de heksenjacht te danken.
  Voorlichten en legaliseren/reguleren. Prijs stort in, wiet kweken wordt dan weer iets voor de hobby-isten, de criminelen gaan weer echte stoute dingen doen.

  Alleen jammer met legale wiet verdient de overheid ook niks meer. Dan hebben ze helemaal niemand meer om te plukken of om belasting over te vangen.
  Achjaa....

  Comment


   #3
   Re: Aanpak wietteelt faalt

   Ze kunnen er altijd nog belachelijk hoge accijnsen over heffen.
   Maar ze zeggen eigenlijk, dat ze de grote commerciele boeren niet te pakken kunnen krijgen, maarja velen kleinen maakt een grote. Terwijl de laatste groep alles behalve commercieel is.
   Het antwoord op dit eeuwig duurende vraagstuk is zeer simpel, gewoon legaliseren!!
   Na een paar jaar is de verkoop van wiet hetzelfde als bij alcohol, terwijl naar mijn idee alcohol nog gevaarlijker is.
   Wanneer komt er nou toch een einde aan dit jaren duurende taboe?

   Comment


    #4
    Re: Aanpak wietteelt faalt

    Alcohol gebruiken ze zelf ook, je gaat toch geen genotsmiddel verbieden dat je zelf graag gebruikt zeker? Ook niet wanneer dat maatschappelijk gezien een groter probleem is dan de blowers veroorzaken.

    Comment


     #5
     Re: Aanpak wietteelt faalt

     Vorig jaar zijn er 1500 serieuze meldingen geweest van kindermishandeling. Wegens tijdgebrek en kostenbesparing -een in te huren deskundige kost nu eenmaal geld- zijn er slechts 150 zaken in behandeling genomen. Het is maar waar je de prioriteiten legt: een vangst van 2 wietplanten en 6 drogende toppen is in ogen van de wetshandhavers kennelijk dringender. Daarvoor kan wel een blik met een stuk of 10 agenten worden open getrokken.
     Maar voor het achterwege laten van nader onderzoek voor de kindermishandeling komen in ieder geval vragen. Het was namelijk een achtergehouden rapport in bezit van Hirsch Ballin, die het kennelijk niet openbaar wilde maken. Ook zo'n Zebedeus, die Ballin: de vroomheid druipt er af.

     Comment


      #6
      Re: Aanpak wietteelt faalt

      en als er dan een "deskundige" op zo'n zaak wordt gezet gebeurd er nog geen F*** want deskundigheid wordt afgelezen aan het al dan niet bezitten van een papiertje, waar wat theoretische kennis voor nodig is om dat te behalen. Daar red je het niet mee in de duistere wereld van misbruik/mishandeling >daar komt mensenkennis bij kijken, inzicht, ervaring. Helaas dun gezaaid...het zou trouwens ook geen goed teken zijn als die lui veel te vinden zijn, maar dat is een ander verhaal.

      Volgens mij falen ze helemaal niet in hun "plukze"beleid, dit lijkt eerder op een opzetje om de zaak nog wat spannender te gaan maken. Hoe zit het bv met dat voorstel om kwekers in een koopwoning middels hun hypotheek aan te pakken ?
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


       #7
       Re: Aanpak wietteelt faalt

       Hoezo beleid?
       "Der Ivo" (geef hem ff de schuld) wil de kwekers oprollen/kaalplukken, maar heeft voor de CS (zolang die gedoogd zijn) en hun bevoorrading e.d . geen idee over hoe je dat probleem moet oplossen.... hoe dom ben je dan? Dweilen met de kraan open of zo... gedoogbeleid afschaffen met een gedoogt randje?
       Maar voor de overige zaken geldt hetzelfde, ff je kop laten zien als er een dolle 6 mensen doodschiet, ff roepen van we gaan ingrijpen, maar ondertussen gaat de malaise gewoon door.
       In mijn ogen moet zo'n kerel opzouten, want hij bakt er geen spacecake van.... op alle fronten faalt dit kabinet!
       Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


       sigpic

       FAQ links over kweken       W.L.S. Churchill       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X