Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Sterke hasj en wiet geen harddrugs'

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  'Sterke hasj en wiet geen harddrugs'

  Korting op 420shop
  Verslavingszorginstanties hebben grote twijfels bij het plan om sterke hasj en wiet op de harddrugslijst te zetten en dus strafbaar te maken.

  Video's


  'Sterkere joints leiden niet tot verslaving'


  De instanties vragen zich af of het plan te handhaven is en zeggen dat sterkere joints niet tot meer verslaving leiden. In een advies aan het kabinet, dat gisteren al uitlekte bij RTL Nieuws, staat dat cannabis met meer dan 15% van de stimulerende stof THC, niet meer mag worden gedoogd.

  Kabinet enthousiast over plan
  Een te hoog THC-gehalte zou leiden tot verslaving en psychoses. Ook de partydrug GHB zou moeten worden aangemerkt als harddrug, stelt de adviescommissie. Het kabinet reageerde enthousiast op het advies en laat later weten of het wordt overgenomen.

  Whisky ook geen harddrug
  Het Platform Cannabisondernemingen Nederland vindt het advies onzinnig. "Aan wiet en hasj is nog nooit iemand overleden. Het heeft een lage giftigheid, iets wat we niet kunnen zeggen van alcohol. Whisky of andere sterke drank komt toch ook niet op de lijst van harddrugs te staan?", aldus voorzitter Willem Panders.

  Geen einde aan het gedoogbeleid
  Zware wiet en hasj aanmerken als harddrug hoeft niet het einde te betekenen van het Nederlandse gedoogbeleid, zegt Henk Garretsen, voorzitter van de adviescommisie over drugs. Het assortiment van de coffeeshops zal wel moeten veranderen.

  Praktische uitvoerbaarheid
  Garretsen stelt dat zijn commissie niet heeft gekeken naar de praktische uitvoerbaarheid van een ander beleid. Het THC-gehalte is wel te meten, al zal dit in de coffeeshop nu niet snel kunnen gebeuren. Inkopers van wiet zouden grote hoeveelheden door een laboratorium kunnen laten testen.

  OfficiŽle controles
  Het Platform Cannabisondernemingen is al jaren voorstander van officiŽle controle van cannabis, niet alleen op THC, maar ook op bijvoorbeeld meststoffen. "Dan weten mensen ook dat als er meer THC in zit, ze minder moeten roken. Nu krijgen klanten ook al productinformatie in de shop maar die is niet zo precies."

  Coffeeshops in een kwaad daglicht
  Panders heeft het idee dat met het advies een emotionele discussie ontstaat en dat de commissie en de minister de coffeeshops "in een kwaad daglicht proberen te stellen."

  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnie..._harddrugs.xml
  Last edited by ceBep; 7 July 2011, 22:59.
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: 'Sterke hasj en wiet geen harddrugs'

  Oorspronkelijk geplaatst door vale View Post
  Inkopers van wiet zouden grote hoeveelheden door een laboratorium kunnen laten testen.
  okee... ? Koffieshops mogen een handelsvoorraad hebben van een halve kilo toch ? Maar iemand die over straat loopt met meer dan 5 gram op zak is dat kwijt right ? Dus ervan uitgaande dat wij allen oppassende burgers zijn die netjes binnen de lijntjes lopen brengen de kaboutertjes die wiet naar de koffieshop. Het voorstel zoals hierboven aangehaald gaat dus die kabouters in de toekomst verplichten de wiet die zij afleveren bij de koffieshop van te voren even langs de grote plopmachien te halen om te checken of de wiet niet te illegaal is.

  SVP een dagelijkse dopingcontrole voor politici en gerelateerde onderzoekers, PER DIRECT!

  oh, en nog wat. Stel : je werkt in een lab, en er staat ineens zo'n inkoper voor je neus die zijn lading van 50kg even wil laten testen. Niks geen geheimhoudingsplicht of wat dan ook dus als je dat dan niet meldt aan de blauwen ben je medeplichtig.... ik weet alleen niet precies aan wat
  Last edited by moreweed; 8 July 2011, 01:09.
  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

  Comment


   #3
   Re: 'Sterke hasj en wiet geen harddrugs'

   Wat een briljant idee van een aantal studeerkamergeleerden. Natuurlijk wordt zoiets door de politiek omarmd. Wanneer ontstaat er een politieke stroming met een frisse kijk op de werkelijkheid? Zelfs van "slappe" buitenwiet kan een eindproduct gemaakt worden met een hoger thc-percentage dan 15 %. Benodigdheden: een petfles, een bus aanstekergas, een oude panty en wat buitenwiet of knipafval.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X