Mededeling

Collapse
No announcement yet.

‘Gedoogbeleid werkt prima’

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  ‘Gedoogbeleid werkt prima’

  Korting op 420shop
  De opvatting dat het gedoogbeleid failliet is en dat coffeeshops een gevaar vormen, is behoorlijk overdreven. Dat zegt Nicole Maalsté, criminologe aan de Tilburg Law School. Volgens Maalsté overdrijft het kabinet Rutte de situatie in de cannabissector. De vermeende overlast met coffeeshops en het brandgevaar in hennepkwekerijen wordt gebaseerd op foutieve aannames, zegt Maalsté. Door het extreme veiligheidsdenken wordt de situatie in de cannabissector juist alleen maar gevaarlijker voor consumenten.
  Ook de wietpas is volgens Maalsté een loos initiatief omdat het roken van wiet door mensen van alle rangen en standen wordt gedaan. ‘Nederlanders profileren zich niet specifiek als blower, iedereen blowt hier. Daarom is een besloten club geen garantie dat de overheid grip krijgt op de cannabis .’
  Maalsté’s oplossing ligt in een terugkeer van het aloude gedoogbeleid, maar dit keer mét een goede monitoring van de teelt en de aanvoer van wiet.


  http://universonline.nl/2011/08/03/%...rima%E2%80%99/
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: ‘Gedoogbeleid werkt prima’

  Nicole Maalsté is schrijfster van "polderwiet". Haar mening over pasjes en gedogen verbaasd me niks, want het is de mening van iedereen die er iets van af weet.

  Helaas gaat de politieke discussie niet over feiten...

  Comment


   #3
   Re: ‘Gedoogbeleid werkt prima’

   Coffeeshops willen Belgen niet kwijt
   De Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht komt met een opmerkelijk tegenoffensief voor de wietpas die volgens haar wettelijk niet haalbaar is. Ze bezorgde de politici een voorstel om alleen Nederlanders, Duitsers en Belgen toe te laten.Hou de coffeeshops exclusief voor Nederlanders, Duitsers en Belgen. Dat is het plan van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM). Op de website van de Nederlands-Limburgse krant De Limburger staat te lezen dat de VOCM het plan besprak met ambtenaren van de stad Maastricht. De fractievoorzitters van de politieke partijen werden - vertrouwelijk - geïnformeerd.

   Geen offer
   Het spreidingsplan, dat de coffeeshops naar de Belgische grens wil verplaatsen, zet al lang kwaad bloed bij de burgemeesters van de Maaslandse gemeenten en de Voerstreek.Vervolgens was er de idee van de wietpas die buitenlanders de toegang tot de coffeeshops moest ontzeggen en de overlast in het centrum op die manier drastisch zou moeten verminderen.
   Nu komt de VOCM zelf met een alternatief voorstel. Voorzitter Marc Josemans zegt dat het niet bedoeld is als offer om de wietpas, die Nederlands minister van Justitie Ivo Opstelten wil invoeren, voor te zijn. Volgens hem is deze pas onhaalbaar. Het college in Maastricht buigt zich vandaag over de globale inhoud van het VOCM-plan.
   Als alleen Nederlanders, Duitsers en Belgen worden toegelaten, zijn vooral de Fransen het slachtoffer. Uit recente cijfers van het veiligheidsinstituut COT blijkt dat het cliënteel van de coffeeshops voor 41procent uit Nederlanders, voor 41procent Belgen en voor 6procent uit Duitsers bestaat.
   De overige 12procent bestaat voor de helft uit Fransen en voor de helft uit mensen uit andere landen.

   Serieuze domper
   Als de politiek van Maastricht meegaat in dit verhaal betekent dat een serieuze domper voor de Belgische grensgemeenten die de wietpas als een eerste stap zagen in het opblazen van de drugstrafiek en het drugstoerisme dat hen heel wat kopzorgen bezorgt. Maar het liefst van alles willen ze dat de veertien coffeeshops sluiten. Het spreidingsplan - met de drugszaken dichter bij de Belgische grens - blijft de grootste nachtmerrie.
   'Wij zijn altijd al voorstander van de wietpas geweest als eerste stap richting het vernietigen van het gedoogbeleid', liet burgemeester van Lanaken Guido Willen (foto ppn) van Open VLD eerder optekenen toen bekend raakte dat er een wietpas zou worden ingevoerd. We weten vandaag of dit voor de Nederlandse politici nog steeds prioriteit nummer één is.
   Bron: Nieuwsblad.
   ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

   Comment


    #4
    Re: ‘Gedoogbeleid werkt prima’

    Eigenlijk zouden we een wietblad op de vlag moeten hebben staan verdorie. Grenzen sluiten voor economisch verkeer is on-nederlands, we zijn altijd een handelsnatie geweest. Ironisch vind ik het wel hoor > overal coffeeshops die wiet verkopen die daarheen getoverd is, en daar dan ook nog over gaan zeveren met pasjes ..duh!
    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

    Comment


     #5
     Re: ‘Gedoogbeleid werkt prima’

     Werd niet 80% van de nederwiet geexporteerd? Dat zal inderdaad niet in grammetjes via de coffeeshop gaan...

     Comment


      #6
      Re: ‘Gedoogbeleid werkt prima’

      hoe schat je zoiets ? als het verboden is heb je er geen zicht op dus wordt alles nattevingerwerk.

      mooie verschuiving wel hoor, van de geimporteerde hasj in amper 10 jaar tijd volledig omgeturnd naar produkt van eigen bodem als primaire stonedheidsleverancier. En daar dan ook nog een vet deel van over de grenzen kieperen. Da's toch porno ?
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


       #7
       Re: ‘Gedoogbeleid werkt prima’

       Het volledige interview:
       http://www.hetccv.nl/binaries/conten...t_aug_2011.pdf

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X