Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Drugsbeleid kabinet krijgt klappen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Drugsbeleid kabinet krijgt klappen

  Korting op 420shop
  Ouder bericht....maar plaatst wel een kanttekening aan de afgelopen dagen.....  Door: Camil Driessen
  Gepubliceerd: maandag 3 oktober 2011 21:56
  Update: maandag 3 oktober 2011 22:33

  Experts maken in Tweede Kamer korte metten met het drugsbeleid van het kabinet. Er moet geëxperimenteerd worden met legale wietteelt.


  VVD, CDA en PVV hebben een probleem. In het gedoogakkoord werd afgesproken het beleid rond coffeeshops te verscherpen en onder meer de wietpas in te voeren.
  Gisteren maakten experts in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting over het Nederlandse drugsbeleid korte metten met die plannen. De wietpas? Kan hooguit in de grensstreek werken. Nationaal invoeren, zoals Opstelten wil, is onzin. Maatwerk is nodig.
  Het belangrijkste pleidooi van de deskundigen was om experimenten met legale teelt toe te staan, zoals de Utrechtse wethouder Victor Everhardt wil, en waar minister Opstelten van Justitie mordicus tegen is.
  Legaliseer
  Het waren niet de minste experts die ervoor pleitten: hoogleraar Reinout Wiers van de Universiteit van Amsterdam, Tim Boekhout van Solinge van het Willem Pompe Instituut, professor David Nutt van het Imperial College in Londen en Martin Jelsma van het Transnational Institute Drugs Democracy Programme.
  Allemaal spraken ze zich uit voor experimenten met legale wietteelt. ?Ze werden geflankeerd door onverwachte voorstanders zoals Marianne van Ooyen-Houben van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum van het ministerie van Justitie (haar minister is fel tegen) en burgemeester Han Polman van Bergen op Zoom (hij sloot alle coffeeshops in zijn gemeente vanwege overlast).
  Ook werd het argument van Opstelten dat zo’n experiment met legale teelt juridisch niet mag onderuit geveegd. Internationale verdragen geven die mogelijkheid wel degelijk, zeker als het vanuit het oogpunt van de volksgezondheid gebeurt. Landen als Tsjechië en Spanje gaan tegenwoordig zelfs al verder dan Nederland. PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester zei dan ook: ‘We hebben een flink pak slaag van jullie gekregen.’ Daarmee doelde ze toch vooral op de regeringspartijen wier beleid hard onderuit is gehaald.


  http://www.depers.nl/binnenland/6005...t-klappen.html
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Drugsbeleid kabinet krijgt klappen

  tegen argumenten zijn geen argumenten 42 is het antwoord

  Comment


   #3
   Re: Drugsbeleid kabinet krijgt klappen

   Ooit was er de Italiaanse wetenschapper Galileo, die durfde te beweren dat de aarde niet het middelpunt was van het universum: hij kreeg levenslang huisarrest. Principiële standpunten vangen nu eenmaal aan op het moment waar het gezond verstand eindigt. (ik heb geen argumenten meer, maar het is tegen mijn principes)

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X