Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

  Korting op 420shop
  AMSTERDAM – Cannabis Consumentenbond We Smoke zat op de tribune bij het Kamerdebat over softdrugs afgelopen 1 Maart. Direct erna klom het in de pen en schreef een brief aan Ard van der Steur, waarin onomwonden gesteld wordt dat een certificaat voor verantwoordelijk ondernemende coffeeshopeigenaars zowel in lijn van de uitspraken van het VVD Kamerlid ligt, als in het belang van de consument is. Consumenten, ouders en burgers voelen zich in de steek gelaten door de politiek, dat spreken zij volmondig uit via de website van We Smoke.

  “Allereerst willen wij u, als Tweede Kamerlid van de Staten Generaal, bedanken voor uw inzet voor de democratie en het behoud van ons nuttige gedoogbeleid. Wij vertrouwen er op dat u dit schrijven enthousiast zult ontvangen.” Zo begint de brief die We Smoke stuurde aan VVD-Kamerlid Ard van der Steur.

  In deze brief schaart de organisatie zich achter bepaalde uitspraken van Van der Steur, en steunt met name de gedachte dat “goede, professionele shops onderscheiden dienen te worden vanwege hun tomeloze inzet voor een gezonde samenleving.” Ze zijn het in dit opzicht volmondig eens met de opmerking om met een certificaat voor deze verantwoordelijk ondernemende coffeeshops te komen en zullen dit vanuit de consument zelf realiseren. We Smoke is al geruime tijd bezig met het organiseren van een dergelijk initiatief.

  Scheiding der markten

  “Wij (de Nederlandse samenleving) zijn afhankelijk geworden van de werkelijke functie van het gedoogbeleid namelijk, de scheiding der markten en voorlichting over verantwoordelijk gebruik van roesmiddelen.” aldus We Smoke. Alle onderzoeken wijzen erop dat wij het uitstekend doen met het Nederlands drugsbeleid en de resultaten spreken boekdelen.

  “Burgers en consumenten maken zich zorgen over de toekomst van de volgende generaties wanneer deze niet meer in coffeeshops terecht kunnen maar op straat! Een dergelijk keurmerk is dus puur om de waardevolle functie van een coffeeshop in onze maatschappij herkenbaar te maken, niet meer en niet minder. Daarom staan wij hier ten volste achter.”

  Als Van der Steur, zoals tijdens het debat door hemzelf uitgesproken, de waardering voor de correct handelende coffeeshops wil tonen, is een dergelijk certificaat het perfecte middel. “Correct ondernemende coffeeshops vervullen een brede en belangrijke rol in de maatschappij. Niet alleen helpen ze softdrugsproblematiek te reguleren, ze lichten hun publiek voor over gezondheidsrisico’s, en bewaken aan de deur al de leeftijd van de consument.”
  Het zijn transparante bedrijven met een duidelijke bijdrage aan volksgezondheid en veiligheid.
  “Het is een stukje opvoeding voor iedereen zeker ook voor de ‘niet blower’ ”

  “Het is voor de consument belangrijk om op een ongedwongen manier een veilige en verantwoorde plek te kunnen bezoeken om cannabis aan te schaffen,” vervolgt We Smoke. “Coffeeshops van het type onderneming waar ook Van der Steur zijn waardering voor uitspreekt, vormen een sociale / medicinale ontmoetingsplek voor al dan niet recreatieve cannabisconsumenten van alle leeftijden.” Een afspiegeling van de gehele maatschappij waar respect en verantwoordelijkheid heerst. Voor al deze verschillende doelgroepen heeft een verantwoorde variëteit van het produkt een cruciale betekenis. Een goede keuzemogelijkheid van wiet en hasj houdt de bezoeker van de straat. Daarom ageert We Smoke onder andere tegen de 15% maatregel of het hasjverbod. Zo dwing je de gemiddelde consument het criminele circuit in te gaan, dat staat vast.

  Het eerste certificaat, waarin Stichting We Smoke als consumentenbond het voortouw in zal nemen wordt op korte termijn uitgereikt. Op deze manier worden coffeeshops die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, beloond voor hun keurige ondernemerschap, en is ook de cannabis consument gediend met het behoud van dit nuttige fenomeen.
  “We hopen dat Van der Steur achter zijn woorden durft te staan en met ons de maatschappelijke waardering wil tonen voor deze belangrijke bedrijven. Wij wachten op de antwoorden op onze vragen.”

  We Smoke reist momenteel het land door om zoveel mogelijk informatie en materiaal in te zamelen en op beeld vast te leggen. Initiatieven van coffeeshops zullen uitgelicht worden waarbij alles samengevat wordt in een realiteitsrapport namens de Nederlandse cannabisconsument. Dit rapport zal We Smoke aanbieden aan de politiek. Dit om hen te overtuigen dat coffeeshops behouden moeten blijven in de huidige vorm. In ons aller
  belang.

  Dus,

  Mss ook open brief opstellen lieve vlamingskes van mij en versturen naar onze minister van volksgezondheid?Zet uw voorbeeld hieronder en laten we democratisch stemmen in een poll ofzo de welke we volgende week dan(16 maart) versturen?

  #2
  Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

  Beste mr de zakkenvuller,

  Wij als cannabisgebruikers willen U er graag op wijzen dat wij momenteel rommel te roken krijgen en zo de volksgezondheid in het gedrang komt. Ook de onophoudelijke politieaandacht zorgt voor extra stress dewelke ook weer voor een slechtere gezondheidstoestand gaat zorgen.
  Wij van cannabis België stellen daarom voor om zo snel mogelijk een geregulariseerde coffeeshop(s) te openen.
  Wij bieden U graag en kosteloos onze diensten aan als controleur! Naar onze berekeningen (kijk topic wetgeving belgie) is het voor de Belgische economie zelfs voordelig om cannabis ofwel te legaliseren, ofwel te regulariseren.

  Er staan momenteel in elke grootstad wel winkelpanden leeg waar mits wat kleine aanpassingen coffeeshops geopend kunnen worden (deze zijn dan volgens een aantal criteria uitgezocht waaronder nabijheid scholen, bereikbaarheid, parkeergelegenheid etc...)
  Voor de aanvoer van de cannabis kan U beroep doen op de talloze landbouwers die in ons land failliet dreigen te gaan!
  Deze zullen maat wat graag een gewas boeren wat hun 300% winst kan opleveren en dit kan mits slechts enkele kleine aanpassingen aan hun bestaande infrastructuur. Voor de controle's kan U een beroep op ons (cannabis belgie) doen, onder leiding van een controleorgaan en een financiële cel om fraude en illegale handel tegen te gaan.

  Wij wensen U wel het voorstel te doen om niet de momenteel toegestane 3 gram te regulariseren maar wel een nuttige dosis van 10gram, dit om extra verplaatsingen van en naar de verkooppunten en extra overlast aldaar in te perken.
  Voor de verkoop van niet geregulariseerde cannabis stellen wij een verhoging van de huidige straf voor, dit om de drempel naar de officiele verkooppunten te verlagen!

  Voor producten zoals hasj en essenties stellen wij voor deze enkel te verkopen aan geregistreerde gebruikers. Dit om ervoor te zorgen dat deze zeker niet in handen komen van onervaren blowers.
  Voor de distributie van medicinale cannabis zou er een tussenkomst van het ziekenfonds moeten worden voorzien zoals deze momenteel al bestaat voor chemische geneesmiddelen.

  In verband met de Europese regelgeving hebben wij U de oplossing al aangereikt, namelijk het regulariseren van cannabis ipv legaliseren. Ofwel cannabis opnemen in de lijst met erkende geneesmiddelen. Ofwel geen onderscheid meer maken tussen hennep en cannabisplanten, en in europa vertel je maar dat wij geen cannabisplanten hebben in belgie, enkel hennep. (want zeg nu eerlijk... wat doet europa ooit voor ons?)

  Wij hopen dat U onze standpunten kan volgen en zich in kan vinden. Voor meer informatie: Mail ons gerust of steek zelf een jointje op

  Met vriendelijke groeten
  nen hoop stoners

  Comment


   #3
   Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

   Geachte Mevrouw de Minister Laurette Onkelinx, Mijnheer de Minister Jo Vandeurzen.

   We leven in onzekere tijden,
   11023 faillissementen in de laatste 13 maanden.
   8,4 van de bevolking is werkloos.

   In het Spaanse Rasquera gaat men cannabis kweken voor de schuldenberg 1.3 miljoen te kunnen af betalen.
   Spanje is Belgie of Vlaanderen niet.Dat beseffen we ook.
   Maar er is wel een zoektocht naar 500 miljoen aan fiscale ontvangsten.

   We zitten nu in een grijze zone.
   Niemand weet eigenlijk ECHT hoe het nu concreet zit.
   Er is geen wet er is een gedoogbeleid, een richtlijn die criminelen aantrekt en belastingbetaler alleen maar geld kost.
   Je "mag" 3 gram op zak hebben naar de omstandigheden als er geen sprake in van overlast.
   En die 3 gram die ik persoonlijk aan 30 euro in de zakken moet steken van iemand waar ik normaal niet graag mee omga.
   Een persoon die niet alleen handel drijft in softdrugs maar ook in harde,gevaarlijke drugs en ook al heeft aangeboden.
   Ik heb er gelukkig een hekel aan zoals het grootste deel van de cannabis consumenten.

   Er moet natuurlijk concreet onderzoek gedaan worden maar als we naar onze noorderburen kijken is er een belastingopbrengst van zo'n 400 miljoen euro.Veel rond te doen nu want het mag verkocht worden maar grootschalige telers worden aangepakt.
   Er vallen veel te veel woorden als bende en organisaties.Maar als er naar een product grote vraag is zal er altijd aanbod zijn.
   We moeten leren uit de geschiedenis en criminelen zullen altijd aanbieden wat door staat verboden is.
   Ik wil van staat ook geen dealer maken maar dat zijn we nu ook al met tabak en alcohol wat wetenschappelijk bewezen is als verslavender dan cannabis.

   Cannabis is al eeuwen een bron geweest van inkomsten,jobs en medicinale doeleinden.
   Het wordt tijd dat de politiek ook zijn ogen opent.Genoeg mensen,organisaties en andere met wel goede bedoelingen die daar bij willen helpen.

   Mijn "persoonlijk" voorstel als gemiddelde recreatieve verbruiker.

   -Medicinale cannabis dat lagere THC waarden heeft verkrijgbaar maken in apothekers voor de mensen met pijn op doktersvoorschrift.

   -Om de horeca te stimuleren verkoop toelaten van max. 5 gram per persoon gecontroleerde cannabis door bevoegde instantie.

   -Aankoop door horecazaken kan verschaft worden door de staat gecontroleerde teler bedrijven met een maximum aantal per provincie naar gelang de vraag.

   -Elk aankoop cannabis duidelijke vermeldingen wat de consument verbruikt met THC,CBD,efecten,smaak,bijwerkingen.

   -Stemming in elk dorp,stad door bewoners of dan wel of niet verkoop in zaak toestaan.

   Namens cannabis consumerend Belgie,Vlaanderen,Antwerpen dank ik u voor uw aandacht en hoop dat u het beste voor heeft met ook dit deel van de bevolking.

   Comment


    #4
    Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

    ook mooi oli
    al zou ik voor 10 gram gaan? anders nog 2x per week de auto in
    misschien die 2 al is samenvoegen?

    Comment


     #5
     Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

     Tja hangt beetje van u smoor gedrag af.
     Ik kom 7 dagen toe met 5 gram ik ben Wiz Khalifa ni é

     Comment


      #6
      Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

      haha nee ma ik kom wel in de buurt van snoop lol
      alleen zal de mijne net ietsje minder van kwaliteit zijn
      Met net spul mooi gekweekt kom ik met 5 gram de week wel door (moest halveren, ik denk altijd aan 2 personen)
      maar het weekend wil wel is wat meer nodig hebben hehe

      Comment


       #7
       Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

       Aj aj aj...gij oek al fwa die vrouwen hebbe het wel gemakkelijk é altijd meesmore

       Comment


        #8
        Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

        mijne kweekt gwn mee in mijn tentje haha
        maar dat ff terzijde joh, eerst zou je eigelijk een soort club of vzw moeten oprichten
        kwestie van je brief te ondertekenen met wat meer dan 1

        Comment


         #9
         Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

         Ja maar is 800 euro om op te richten heb al geinformeerd...

         Comment


          #10
          Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

          zoekt ne voorzitter en penningmeester enzo
          zal wel is rondhore vo sponzor ofzo

          Comment


           #11
           Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

           En gaan we dan heel den dag thee drinken en domino spele fwa...

           Comment


            #12
            Re: Stichting We Smoke gaat coffeeshops certificeren

            voorzitter, penningmeester,ik en gij... wiezen e

            Comment

            Footer Left Ad

            Collapse
            Bezig...
            X