Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Raadslid Los Angeles: "Medische wiet redde mijn leven"

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Raadslid Los Angeles: "Medische wiet redde mijn leven"

  Korting op 420shop
  Bill Rosendahl is de eerste zetelende Amerikaanse politicus die openlijk een lans breekt voor medische marihuana. De man wijt het aan de medische wiet dat hij als kankerpatiŽnt vrij is van pijn en een kwalitatieve nachtrust geniet.


  "Het is waar, ik gebruik marihana", zo begint de blog van Rosendahl op The Huffington Post.

  Pijnstiller
  "Aanvankelijk gebruikte ik het om de neuropathie (het niet goed functioneren van een of meer zenuwen, nvdr) in mijn voet te behandelen maar nu gebruik ik het om de pijn te stillen die wordt veroorzaakt door een kanker in een vergevorderd stadium die de zenuwen in mijn onderrug verstikken".

  "Als eerste zetelende politicus in de VS die openlijk medische cannabis gebruikt, wil ik anderen aansporen om hun succesverhalen te delen".

  Stigma
  "Jammer genoeg is het voor veel patiŽnten een probleem om hiermee naar buiten te komen. De gelegaliseerde marihuana-industrie en de duizenden patiŽnten die baat hebben bij het medische gebruik van de plant kampen nog altijd met het stigma van cannabis als een drug. Er zijn nog altijd mensen die het gebruik van medische marihuana zien als een reden om van wiet te genieten onder de dekmantel van de geneeskunde en pijnbehandeling".

  Politiek risico
  "Dat ik mijn keuzes op het vlak van mijn persoonlijke gezondheidszorg deel, hield ook politieke risico's in. Maar ik heb besloten ermee naar buiten te komen nadat ik van andere patiŽnten mails kreeg waarin ze stellen dat hun stem niet gehoord wordt".

  "Mijn gezondheid is enorm verbeterd. Ik kan nu wandelen zonder die stekende pijn in mijn voet. Ik kan sneller stappen, zonder hulp. Ik kan nu langer dan vijf minuten zonder pijn stilzitten. Ik voel me bijna weer de oude Bill Rosendahl".

  "Kom uit de wietkast"
  "Er is een grote nood aan alternatieven voor de zware en verslavende pijnmedicatie die tegenwoordig op de markt is. Medische marihuana is dat alternatief, maar veel steden maken politieke beslissingen die de situatie van patiŽnten erger maken. Elke stemgerechtigde die uit de 'wietkast' komt, zal onze vertegenwoordigers in Washington positief beÔnvloeden".

  "Mensen, vraag aan jullie volksvertegenwoordigers om van marihuana een drug van klasse 2 te maken en de bestraffing van misdaden inzake wiet te versoepelen. We moeten onze verkozenen ook aansporen om universiteiten federale subsidies voor het onderzoek naar medische marihuana toe te kennen".

  "Ik roep iederen die in de cannabiskast leeft naar buiten te komen en te vechten voor onze medische rechten. Het doet goed te horen dat patiŽnten zich goed voelen met deze plantaardige en niet-verslavende pijnremedie".

  Je kan hier een interview met Bill Rosendahl bekijken.

  Bron: HLN.
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X