Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een groot probleem met de getuigenissen van een verdachte hennepcrimineel die een groot deel van de Tilburgse onderwereld heeft verlinkt.
Vele uren opnames van de dagenlange verklaringen zijn mislukt waardoor zijn verhaal niet meer is te controleren. Bovendien meent de Tilburger dat hij is misleid en misbruikt door de politie. Hij kreeg spijt en wil dat zijn verklaring niet meer wordt gebruikt.

Tilburger Alain S. (44) stapte ruim een jaar geleden naar de politie nadat hij met een pistool was bedreigd door Ton K. (50), volgens hem de leider van een bende die op veel plekken in Tilburg en omgeving hennep teelt.

Alain S. was bedrijfsleider in de organisatie en 10 jaar actief in de hennepteelt, zegt hij in verklaringen die zijn ingezien door het ANP. Hij vreesde voor zijn leven omdat Ton K. hem verantwoordelijk stelde voor een leeggeroofde kwekerij in Etten-Leur en snel geld van hem eiste.

Billen bloot
Alain S. deed aangifte en vertelde dat hij met de 'billen bloot' wilde. Hij dook onder en sprak met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) die hem een nieuwe start en identiteit in het vooruitzicht stelde maar na 3 dagen vertelde dat zijn verhaal onvoldoende was voor een deal.

Maar omdat de politie aan zijn voormalige handlangers al had verklapt dat Alain S. was gaan praten kon hij geen kant meer op. Er volgden zeker 26 dagen van verhoor op politiebureaus in Middelburg, Eindhoven, Roermond, Venlo en Hengelo.

Alain S. verlinkt zijn vrienden maar beschuldigt ook andere topcriminelen, telers, knippers, opkopers en exporteurs, elektriciens, makelaars, afpersers, kampers, cokedealers en zelfs een bankdirecteur, een politieman, motorclub Satudarah en enkele advocaten.

Hennepfamiliehttp://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederlan...nnepzaak.dhtml