Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Paddenstoelen een medische behandeling voor depressie?

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Paddenstoelen een medische behandeling voor depressie?

  Korting op 420shop
  Gepubliceerd op: 2013-05-02 10:18:24

  Als je nog niet van ze gehoord had, magic mushrooms zijn in de natuur groeiende paddenstoelen en een zeer populaire endogene en recreationele drug die door de hele geschiedenis heen door mensen wordt gegeten. Het actieve bestanddeel, psilocybine, wordt nu wereldwijd door medische teams onderzocht op de toepassingmogelijkheden bij de behandeling van ernstige depressie.

  Scheikundigen en doktoren die onderzoek doen naar de effecten vermoeden dat psilocybine, afgezien van het feit dat het een binding aangaat met serotoninereceptoren, een uitwerking heeft op bepaalde delen van het brein die bij depressiepatiŽnten vaak overactief zijn, door namelijk deze delen tot op veilige hoogte te onderdrukken en patiŽnten zo in staat te stellen om Ďplakkerigeí negatieve gedachten en excessieve zelfveroordeling te bestrijden.

  Een medisch team onder leiding van Dr. Dabid Nutt, professor aan het Imperial College in Londen, heeft overtuigend bewijs verzameld dat psilocybine inderdaad de anterieure cingulate cortex, een van de zojuist genoemde bepaalde delen van het brein, onderdrukt. Uit een aantal klinische tests bleek dat fysiek gezonde, emotioneel getroebleerde mensen zich naderhand significant beter voelden. Nutt vond deze resultaten al binnen een week. Hij en zijn team kwamen er ook achter dat het defaultnetwerk, nog een van deze overactieve delen, reageerde op het actieve bestanddeel van de paddenstoelen. Nutt beschreef de symptomen van een overactief defaultnetwerk als extreme zelfveroordeling, gebrek aan zelfwaardering en gevoelens van volslagen mislukking.

  De vreugde over deze bemoedigende uitkomst werd echter enigszins vergald door een moedeloos makend obstakel. Door de bureaucratie, of de strikte wetgeving die in de UK van toepassing is op substanties uit Klasse A, moeten producenten een specifieke en zeer dure licentie verkrijgen. Het onderzoek van zijn team zou voor de controle- en experimentele groepen slechts chemicaliŽn nodig hebben ter waarde van een paar honderd pond. Maar aangezien het zo moeilijk is om een licentie te krijgen, vroegen farmacologische bedrijven bijna 100.000 pond in plaats van slechts een paar honderd. Dat bedrag gaat hun budget ver te boven en daarom besloten Nutt en zijn team te blijven vechten voor het recht om psilocybine omwille van medisch onderzoek te mogen gebruiken.

  Nutt sprak hierover tijdens de recente UK Festival of Neuroscience conferentie en beschreef toen de bespottelijkheid van de bureaucratie met haar achterpoortjes, en de politieke moeilijkheden omtrent de onlogische indeling van Klasse A drugs en de zelfs nog schadelijkere uitvoering van hun wetten. Hij voegde daaraan toe dat de wetten werden aangenomen zonder rekening te houden met legitiem medisch nut en dat zo belangrijke ontdekkingen werden tegengehouden omwille van financiŽle en politieke steun.

  Volgens Nutt is depressie in Europa een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid, en de huidige behandelingen zijn slechts in minder dan een op de drie gevallen effectief. Nutt haalde op de conferentie nogmaals zijn bewijs aan met betrekking tot de anterieure cingulare cortex en het defaultnetwerk en zei dat hij gelooft hij en zijn team in staat zijn om zeer waardevol werk te verrichten, maar dat de huidige bureaucratie in de UK met betrekking tot de drugswetgeving zijn onderzoek en dat van de medische wereld ondermijnt.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X