Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Drugs nog nooit zo goedkoop en puur!

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Drugs nog nooit zo goedkoop en puur!

  Korting op 420shop
  Illegale drugs zijn in twintig jaar nog nooit zo goedkoop en puur geweest. Dat stelt een rapport van het International Centre for Science in Drug Policy (ICSDP). De ‘war on drugs’ heeft gefaald, suggereert de studie volgens de organisatie.


  De onderzoekers baseerden hun onderzoek op de gegevens van zeven overheidsdatabanken die de drugsproblematiek opvolgen. Daaruit blijkt dat tussen 1990 en 2010 de straatwaarde van drugs is gedaald, terwijl de puurheid en sterkte is toegenomen.
  In Europa bijvoorbeeld ligt de gemiddelde prijs van cocaïne en opiaten vandaag respectievelijk liefst 74 procent en 51 procent lager dan in 1990. Op de meeste plaatsen is ook de hoeveelheid cocaïne, heroïne en cannabis die in beslag is genomen, toegenomen.
  De onderzoekers besluiten dat het tijd is om druggebruik als een volksgezondheidsprobleem te beschouwen in plaats van een strafrechtelijke kwestie. ‘Deze bevindingen suggereren dat de groeiende inspanningen falen om de globale markt van illegale drugs te controleren’, klinkt het.
  De huidige strategieën zijn volgens de onderzoekers te veel gericht op het terugdringen van het aanbod, ondanks oproepen om de problematiek op een andere manier aan te pakken zoals het decriminaliseren en een striktere wettelijke regeling. Onderzoeker Evan Wood pleit onder meer voor een betere behandeling van verslavingen om de schade die drugs aanrichten aan te pakken.

  Bron: nieuwsblad.be
  Beter veilig 1 top in de hand, dan de tent in brand.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X