Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshops tóch vooral in centrum

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Coffeeshops tóch vooral in centrum

  Korting op 420shop
  APELDOORN - Apeldoorn lijkt toch vast te houden aan de huidige concentratie van coffeeshops in het centrum. Burgemeester John Berends, politiek verantwoordelijk voor dit onderwerp, stelt dat deze week in elk geval voor aan de gemeenteraad.
  Hij komt daarmee opvallend genoeg terug op een eerder voorstel. Dit voorjaar namelijk kwam Berends met een bijstelling van het coffeeshopbeleid. Apeldoorn kent nu de regel dat van de maximaal vijf coffeeshops, er één buiten de binnenstad gevestigd mag zijn. Berends wilde dat loslaten. Concentratie zou overlast in de hand kunnen werken; bijvoorbeeld wat betreft verkeersdruk. Tot een definitief besluit kwam het niet, omdat de burgemeester met de gemeenteraad botste over de vraag wie dat beleid eigenlijk bepaalt. Daardoor werd het thema over de zomer getild. Morgenavond bespreekt de gemeenteraad, die wel degelijk aan zet moest komen, het beleid. Berends legt nu een ander concept dan in juni op tafel wat betreft de binnenstad. Argumenten: 'De tolerantiegrenzen ten aanzien van horeca en coffeeshops liggen in de binnenstad hoger dan daarbuiten waar relatief meer woonfuncties zijn. Daarnaast is er in binnenstad meer regulier toezicht voorhanden.'
  Berends en zijn ambtenaren zagen enkele maanden geleden (geleidelijke) vestiging van coffeeshops buiten het centrum als wenselijk. Nu stellen ze dat er in de overige wijken maar erg weinig locaties zijn waar een coffeeshop zich kan vestigen.
  Hoe dan ook lijkt het nieuwe inzicht beter aan te sluiten bij het politieke gevoel in de gemeenteraad. In de wandelgangen viel in juni al te horen dat diverse partijen moeite hebben met coffeeshops in woonwijken.
  Apeldoorn heeft op dit moment één coffeeshop buiten het centrum; aan de Arnhemseweg.

  BRON : http://www.destentor.nl/regio/apeldo...trum-1.4072694

  #2
  Re: Coffeeshops tóch vooral in centrum

  Effe respect gegeven om de nieuwsfeiten die je zo vaak plaatst! Keep it up!
  ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

  Comment


   #3
   Re: Coffeeshops tóch vooral in centrum

   Oorspronkelijk geplaatst door Ganjax View Post
   Effe respect gegeven om de nieuwsfeiten die je zo vaak plaatst! Keep it up!
   Bedankt! Probeer het hier en daar een beetje up to date te houden

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X