Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Procureur Sabbe: ‘Onmiddellijke minnelijke schikking uitbreiden naar heel Oost-Vlaanderen’

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Procureur Sabbe: ‘Onmiddellijke minnelijke schikking uitbreiden naar heel Oost-Vlaanderen’

    Korting op 420shop
    De onmiddellijke minnelijke schikking, het systeem waarbij het Gentse parket bij grote evenemenn en politieacties overtreders op de wapen- of drugswet direct laat betalen, zal uitgebreid worden naar de rest van Oost-Vlaanderen. Dat heeft de Oost-Vlaamse procureur Johan Sabbe gezegd bij de voorstelling van zijn beleidsplan voor de komende vijf jaar.

    Door de hertekening van het gerechtelijk landschap vormen de arrondissementen Gent, Dendermonde en Oudenaarde sinds 1 april het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen. Sabbe, voorheen procureur des Konings van Gent, legde maandag de eed af als provinciaal procureur en gaf dinsdag meer uitleg over zijn beleidsplan.
    Aalst carnaval
    De onmiddellijke minnelijke schikking wordt onder meer bij de grootschalige controleacties in de prostitutiebuurt gebruikt om personen, vooral buitenlanders die betrapt worden met wapens of drugs, onmiddellijk te laten betalen.


    Voorstander afkoopwet
    Sabbe verdedigt ook het verruimd verval van de strafvordering tegen betaling van een geldsom (VVSBG), de zogenaamde afkoopwet.



    De nieuwe procureur des Konings wil met zijn 85 Oost-Vlaamse magistraten de huidige samenwerkingsverbanden tussen de vroegere parketten van Gent, Oudenaarde en Dendermonde verder doortrekken.

Bezig...
X