Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Drones en warmtecamera’s in strijd tegen drugs in Limburg

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Drones en warmtecamera’s in strijd tegen drugs in Limburg

  Korting op 420shop
  De raadzaal van Lanaken zat afgelaten vol voor de werkvergadering met alle burgemeester en politiebazen van de grensgemeenten.
  LANAKEN - Het inzetten van drones en warmtecamera’s voor het opsporen van wietplantages, een doorgedreven samenwerking binnen de euregio en mogelijkheden om moraliteitsonderzoeken naar huurders uit te voeren. Dat wil de werkgroep in de strijd tegen drugs.
  ‘De vele cannabisplantages in de Limburgse grensregio zijn een fenomeen’, zegt federaal minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD). Zij trok gisteren naar het gemeentehuis van Lanaken. Daar werd ze ontvangen door bijna alle burgemeester en politiebazen van de grensgemeenten van noord tot zuid. Zelfs de gouverneur en toekomstige procureur van het gefusioneerde gerechtelijke arrondissement Limburg tekenden present. ‘We moeten dringend naar een euregionale aanpak’, zegt Marino Keulen (Open VLD) die als burgemeester van Lanaken de minister flankeerde.
  ‘Dankzij een nieuwe wet kunnen plantages onmiddellijk vernietigd worden bij inbeslagname, in een volgende fase moeten we kijken welke technische hulpmiddelen ons nog kunnen helpen in de strijd tegen de drugsoverlast’, zegt Turtelboom. ‘We gaan de samenwerking met Nederland en Duitsland verbeteren. We willen informatie van bevolkingsregisters uitwisselen, maar ook op het vlak van de verhoor van verdachten op het grondgebied van het buurland moeten we stappen zetten. En een Nederlandse wietteler die bij ons wordt betrapt, moet meteen uitgeleverd worden en in zijn land zijn straf kunnen uitzitten.’
  Een andere noodzaak: meer slagkracht voor de burgemeesters volgens het principe van ‘gewapend bestuur’. ‘Ik ga een wetsontwerp voorbereiden dat tegen de verkiezingen klaar moet zijn en waarin gemeentebesturen de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld een moraliteitsonderzoek te voeren naar een mogelijke huurder. Veel politiezones krijgen vandaag info dat verdachten een leegstaande stalling willen huren, maar de gemeentebesturen kunnen de aanvraag niet tegenhouden. De nieuwe wet moet hier komaf mee maken.’
  De politiekorpsen moeten verder ook moderne technische middelen kunnen inzetten. ‘We denken daarbij aan warmtecamera’s en drones bij het opsporen van plantages. Daarnaast willen we de samenwerking met de elektriciteitsleveranciers zoals Infrax verbeteren om extreem verbruik of ‘verloren’ elektriciteit meteen te detecteren’, aldus Turtelboom.
  ‘De drugsproblematiek teistert onze provincie al jaren. Daarom is het belangrijk om het probleem te bespreken, de betrokken actoren samen te brengen en oplossingen te zoeken. Enkel zo kunnen we de strijd winnen’, *besluit burgemeester Keulen, die eraan toevoegt dat er nood is aan meer mankracht en federale politiesteun.

  #2
  Re: Drones en warmtecamera’s in strijd tegen drugs in Limburg

  Begint meer en meer op de voormalige ussr te lijken.
  ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

  Comment


   #3
   Re: Drones en warmtecamera’s in strijd tegen drugs in Limburg

   War on drugs? Beter vrede sluiten i.p.v. een totalitaire politiestaat te creëren.
   De oorzaak van het probleem kan je niet wegnemen en door het repressiebeleid zal je alleen maar het probleem verplaatsen.
   Daar gaat er weer massa's belastingsgeld allemaal aan verloren, triestig.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X