Mededeling

Collapse
No announcement yet.

‘Nationaal Veiligheidsplan’ ontoereikend

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  ‘Nationaal Veiligheidsplan’ ontoereikend

  Korting op 420shop
  Zachte aanpak geeft harde criminaliteit

  Het bericht dat een noodregering absoluut noodzakelijk was voor de realisatie van het ‘Nationaal Veiligheidsplan’, blijkt ten zeerste overdreven. Dergelijk ontoereikend werkstuk kan onmogelijk een reden vormen voor het bestaan van Verhofstadt III.

  Twee fundamentele oorzaken van de torenhoge criminaliteit ontbreken volledig in het ‘Nationaal Veiligheidsplan’. Ten eerste rept men met geen woord over de criminogene aspecten van het toegenomen druggebruik, terwijl elke politieman weet dat veel misdrijven juist het gevolg zijn van drugs. De regering zegt pro forma wel dat “een effectief ontradingsbeleid inzake drugs” zal gevoerd worden en dat men wil optreden tegen de cannabiskweek, maar àlle partijen van deze noodregering hebben juist de vraag naar cannabis in de voorbije jaren enorm aangezwengeld door het goedkeuren van de depenalisering van drugbezit voor eigen gebruik. Ook CD&V keurde indertijd, bij monde van huidig Justitieminster Vandeurzen, het desbetreffende rapport van de parlementaire werkgroep goed.


  Tweede fundamentele oorzaak van de schrijnende misdaadcijfers is natuurlijk de aanwezigheid van talloze vreemdelingenbendes. Men heeft het in een politieke correct jargon voortdurend over “rondtrekkende dadergroepen” en over “jongeren”, terwijl iedereen weet dat het gaat om criminele netwerken uit de Balkan, rondtrekkende zigeuners, Marokkaanse jongerenbendes enzovoort. Het is geen toeval dat de verdachten in de moord op politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen alle drie allochtonen zijn. Ook wordt nergens aangegeven hoe men de grenzen beter zal bewaken om te vermijden dat vreemde misdadigers ons land binnenkomen. Integendeel: op blz. 5 van het NVP zegt de regering dat België zich verder moet ontwikkelen tot een “open” samenleving.

  Het Vlaams Belang is van mening dat wanneer men de problemen niet bij naam benoemt en men er nog niet eens in slaagt om in een zogezegd ‘Nationaal Veiligheidsplan’ de twee voornaamste oorzaken van criminaliteit in dit land te analyseren, men bepaald slecht bezig is. Men moet oorzaken aanpakken, niet ‘Kurieren am Symptom’ zoals de traditionele partijen nu al jaren doen.

  Het Vlaams Belang heeft die misplaatste schroom niet en stelt ondermeer dat illegalen actief moeten opgespoord worden, opgesloten en gerepatrieerd; dat allochtone criminelen na hun straf het land moeten uitgezet worden; dat er zware druk moet uitgeoefend worden op landen die repatriëringen tegenhouden; dat druggebruik altijd aanleiding moet geven tot sancties om de jeugd er van af te houden; dat er voldoende cellen moeten voorzien worden. De partij heeft zoals bekend terzake een breed uitgewerkt programma.

  De traditionele partijen daarentegen zitten vast op het oude spoor, net zo min als een tram kunnen zij een andere richting uit.

  Filip De Man Volksvertegenwoordiger

  Ik haat Vlaams belang

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X