Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Schiphol-medewerkers opgepakt voor drugssmokkel

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Schiphol-medewerkers opgepakt voor drugssmokkel

  Korting op 420shop
  Rechercheurs hebben de afgelopen weken op Schiphol acht mensen aangehouden die verdacht worden van de invoer van 83 kilo coca´ne. Zes van de verdachten werken op de luchthaven. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee woensdag laten weten. De aanhoudingen zijn het gevolg van een onderzoek dat in april 2008 begon en tot en met januari 2009 duurde.
  De drugs werden in koffers vanuit Zuid-Amerika naar Nederland vervoerd. De koffers waren herkenbaar gemaakt voor de verdachten, die de drugs onderschepten in de bagagekelder. Daarna werden ze het beveiligde gedeelte van Schiphol, het zogenoemde airside-gedeelte, afgesmokkeld.
  De rechercheurs onderschepten de coca´ne van meerdere zendingen. De aangehouden verdachten, zeven mannen en een vrouw, zijn tussen de 25 en 57 jaar en zijn wonen in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp. De zes die op Schiphol werken zijn medewerkers van luchtvaartmaatschappijen en zogeheten afhandelingsbedrijven. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor onder meer het bijtanken van vliegtuigen en het leeghalen van de toestellen.
  Bij doorzoekingen van de woningen van de verdachten is onder meer 150.000 euro gevonden. Verder zijn er computers, mobiele telefoons en voertuigen in beslag genomen.
  De in beslag genomen coca´ne werd gevonden in de zuiverste vorm, onversneden. ,,Op de markt gaan ze het versnijden. Hoe vaker versneden, hoe meer waard'', aldus de zegsman. De straatwaarde van een gemiddelde kilo versneden coca´ne is volgens hem zo'n 50.000 tot 60.000 euro.
  De verdachten zijn aangehouden in de afgelopen weken. Afgelopen vrijdag werden de twee laatsten aangehouden. De anderen ,,in de weken daarvoor''.

  #2
  ach dat schiphol zo lek als wat is, dat is in de nederlandse media al genoeg aangetoond ondertussen

  Comment


   #3
   psies, als ze willen kunnen ze er elke dag wel 6 oppakken

   dat komt daar elke dag met kilo's binnen,

   groet

   Comment


    #4
    zou de directie van schiphol daar wel een vergunning voor hebben? anders gewoon sluiten die hap, doen ze met de coffeeshops per slot ook grijnzzzzzzz

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X