Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Drugs Maastricht veroorzaken overlast in BelgiŽ

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Drugs Maastricht veroorzaken overlast in BelgiŽ

  Korting op 420shop
  (Belga) Het is wel degelijk bewezen dat de softdrugs in Maastricht ook in de Belgische grensgemeenten overlast veroorzaken, zo stelt burgemeester Huub Broers van Voeren donderdag. Hij deed die uitspraak na een grensoverschrijdende controle ter bestrijding van het drugstoerisme in de nacht van woensdag op donderdag.

  Bij die controle in Moelingen (een deelgemeente van Voeren) heeft de politie 34 personen betrapt die in het bezit waren van verdovende middelen. Meestal ging het om kleine hoeveelheden. Een persoon was in het bezit van een redelijke hoeveelheid harddrug. Voeren is een van de gemeenten die sterk gekant is tegen het plan van de Maastrichtse burgemeester Leers om de coffeeshops naar de rand van de stad te verplaatsen, in de richting van BelgiŽ. "Het fabeltje van Maastricht dat er alleen softdrugs in omloop zijn, gaat niet op. We stellen dat vast met hetgeen hier gevonden wordt. Softdrugs gaan samen met harddrugs. Bij de controle is onder meer speed en 97 gram cocaÔne gevonden. De douane vond eerder op de dag 720 gram heroÔne", zegt de burgemeester. "Ze moeten geen zever vertellen", gaat hij voort. "De criminaliteit verplaatst zich naar onze regio." (TIP)

  Grtz

  #2
  Re: Drugs Maastricht veroorzaken overlast in BelgiŽ

  Drugs uit Maastricht zorgen ook over de grens voor problemen

  Het is wel degelijk bewezen dat de softdrugs in Maastricht ook in de Belgische grensgemeenten overlast veroorzaken. Vannacht werd er nog een grensoverschrijdende controle gehouden ter bestrijding van het drugstoerisme.

  Coffeeshops

  Burgemeester Huub Broers van Voeren vindt dat de softdrugs in Maastricht ook over de grens voor problemen zorgen. Voeren is een van de gemeenten die sterk gekant is tegen het plan van de Maastrichtse burgemeester Leers om de coffeeshops naar de rand van de stad te verplaatsen, in de richting van BelgiŽ. "Het fabeltje van Maastricht dat er alleen softdrugs in omloop zijn, gaat niet op. We stellen dat vast met hetgeen hier gevonden wordt. Softdrugs gaan samen met harddrugs. Bij de controle is onder meer speed en 97 gram cocaÔne gevonden. De douane vond eerder op de dag 720 gram heroÔne", zegt de burgemeester.

  Publiciteit

  De burgemeester is ervan overtuigd dat de overlast van Maastricht overwaait naar de grensgemeenten. "Ze moeten geen zever vertellen. De criminaliteit verplaatst zich naar onze regio. Maastricht maakt bijna publiciteit voor zijn softdrugs en ook andere klanten worden aangetrokken. We weten nu duidelijk dat er heel wat ander spul circuleert. Sommige personen vertonen ook zeer gevaarlijk rijgedrag. Enkele bestuurders onder invloed van drugs weten zelfs niet meer waar ze zijn. Dat hebben we allemaal te danken aan Maastricht."

  "Belgen kleine gebruikers"

  Burgemeester Broers benadrukt dat het niet alleen Belgische drugtoeristen zijn, zoals zijn Maastrichtse collega altijd voorhoudt. "Er zitten zeker enkele Belgen tussen, maar het gaat ook om Nederlanders, Fransen, Marokkanen. De Belgen zijn de kleine gebruikers en tussen die Belgen zit zeker niet het groot gespuis", besluit Broers. (belga/gb)

  Grtz

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X