Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Niet Ontkiemde Zaadjes en andere blunders met zaad.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Ess
  commented on 's reply
  Volgens mij houden af'jes niet zo van bijvoeden. Correct me if i'm wrong. Ik heb niet veel autoflower ervaring maar ben dit wel een paar keer tekstueel tegen gekomen.

 • Slome Joop
  commented on 's reply
  Je hebt gelijk en toch laat ik het zo. Ik wil geen voeding geven. Ik wil dat de plant alle voeding uit de grond haalt waar ze in staat. In dit geval is dat geen rijke grond in een veel te kleine pot, dus ga ik idd een lage opbrengst krijgen. Het zal voor mij hoe dan ook genoeg zijn, want ik gebruik heel weinig.

 • OnlineAlien
  commented on 's reply
  waarom zou je er niets aandoen? een flesje voeding kost niet veel geld en je laat de plant nu verhongeren. Probleem is dat dit redelijk sterk in je opbrengst snijdt.
  Je kunt natuurlijk ook een grotere pot nemen en goede aarde insteken zoals batmix, dat zal ook helpen hehe. Maar een plantje kweken en geen voeding geven is redelijk dom, sinds veel tijd wachten om dunnen topjes te kweken...

 • Slome Joop
  commented on 's reply
  Ik had haar ook al opgegeven, gewoon een nieuw zaadje ernaast. Maar toen er heeeeel langzaam toch nieuwe blaadjes begonnen te vormen heb ik haar in een ander veel te klein potje gezet. Het punt is dat het een gratis zaadje was en ik er maar één van had. Ondertussen was ik toch wel nieuwsgierig geworden naar deze soort, dus ik was erg blij toen die het toch ging doen. Ze zal natuurlijk nooit zoveel opbrengen als een gezonde plant, maar voor mij maakt dat in dit geval niet zoveel uit.

 • Meglow
  commented on 's reply
  wist niet dat dat kon, Joop... ik had hem zeker weten weggedonderd.

 • Slome Joop
  replied
  Net begonnen, 4/4
  Wel leuk om op te merken is dat 1 van mijn zaadjes problemen had na het ontkiemen. Het hoesje van het zaadje kwam niet los en ik heb het iets geforceerd. Hierbij zijn de kiemblaadjes afgebroken en stond er alleen nog maar een steeltje. Ik heb het steeltje niet opgegeven en toch nog in een (te kleine) pot gezet. Het steeltje is uitgegroeid tot een plant en ziet er helemaal niet slecht uit. Alleen een beetje bleek, maar dat is waarschijnlijk gebrek aan voeding en daar ga ik niets aan doen.
  IMG_4380.JPG IMG_4792.JPG

  Leave a comment:


 • Silas
  replied
  Dat zijn hele mooie planten/bomen/coniferen lijst waarvan ik zou willen dat ik zulke zaden had.

  Al met al ben ik niet de enige die zaden verliest die mooie moederplanten hadden kunnen worden.

  De manier van verpakking is ook ter sprake gekomen. Die gratis zaden Auto Mazar kreeg ik in een theezakje geleverd per pakje. Nu heb ik ze verstuurd in een buisje verstuurd.

  Ik heb zaden besteld van Dinafem en die weten van aanpakken. Een gesealed doosje, afgesloten doosje en liggend in een zacht bed. De zaden zitten in een buisje en daarvoor zit iets van schuim voor de zaden. Beter kan bijna niet als het gaat om verpakking, was trouwens de original amnesia. Waar ik wel wat van verwacht...

  Leave a comment:


 • Jointjedraaien
  commented on 's reply
  Inmiddels heeft DP hun verpakking verbeterd. Ze zitten nu in stevige metalen doosjes. Ik snap ook niet waarom je als breeder de keuze maakt om je product zo onbeschermd te verpakken.

 • Ongeldig
  commented on 's reply
  De verpakkingen lijken op theezakjes met plaatjes van wiet erop.
  Bij deze Jointjedraaien op de hoogte gebracht.

 • Stemma
  commented on 's reply
  Meglow, daar heb je gelijk in. Maar toch kun je JD aanspreken op wat hij verkoopt, voor hem is het belangrijk om feedback te krijgen daar kan hij wat mee naar zijn leverancier. Hij ziet zijn klanten graag tevreden.

  Female Seeds heeft ook van die lullige papieren zakjes, Nirvana enkele jaren geleden ook.

 • LR2
  replied
  Moeten we eigenlijk fuckups apart rekenen?

  Zodra een zaadje kiemt, is het prima zaad geweest. Als het daarna dood gaat, is dat onze schuld.. Met een klein aantal uitzonderingetjes die op een enkele hand te tellen zijn natuurlijk. Maar eigenlijk.. Zelfs dan is het onze schuld. We laten ze te lang te nat, we hebben het verkeerde klimaat, we zaaien te diep of te ondiep, we introduceren virussen of schimmels of bacterien..

  Hoe dan ook, ik verkloot het regelmatig. Ik hanteer ongeveer 7-12 uur per dag planten, elke dag. In de weekenden veel minder. Dan lopen de aantallen nogal flink op!
  Afgelopen jaar, los van de wiet:
  25 ginkgo biloba
  30 jeneverbessen
  150 citrus
  40 Erythroxylum Coca
  Verscheidene dennensoorten, stuk of 5 verschillende. x150 zaden.
  Libanese Ceder 45x
  Perzische slaapboom 10x
  400 magnolia
  Curcuma longa x20
  Tientallen stekken en marcots (air layers) x15
  15 schimmels
  2 kamerplanten
  200 pseudoacacia

  Allemaal verloren.

  Alsnog zit ik op een succespercentage van rond de 80-90%. Geteld in de zin van "gehaald vs. mislukt". Als ik zou rekenen met enkel zaaien, en daar tenminste 1 plant uit overhouden, dan zit het op 99%.

  De truc zit hem in het 'drievoud' van dingen. Alles zaai ik in minstens 3-voud, soms met 3 substraten, 3 behandelingen, etc. Bij wiet niet, daar is de formule simpel: potgrond, zaad en water. Dat gaat inmiddels niet meer fout, tenzij ik witte zaden gebruik (die al dood waren toen ze nog aan de plant zaten).
  Als alles aanslaat, dan heb ik 2 planten om mee te kutten, 1 om met rust te laten.
  Maar veel vaker zit ik richting het tienvoud, of veertigvoud. Of honderdvoud. Ebay, goedkoop zaad. Dikke prima om een paar cent te verliezen als ik dan 20 planten over kan houden. Zolang je daadwerkelijk krijgt waarvoor je betaald hebt tenminste..

  Als getraind plantenprofessional, heb ik geleerd dat je daar gewoon op moet rekenen. Voordat je begint al. Dus schaf alles in een veelvoud aan. En dan nog kan het tegenvallen, zoals die smerige kut Taiga#2 van Dutch Passion die absoluut geen enkele belofte heeft kunnen waar maken. Daar betaalde ik toen 10 euro per zaadje voor. Als ik naar de shop was gegaan, had ik er meer van kunnen roken. Hun reactie? Welke reactie? Ze hebben de review niet eens op hun site durven zetten.

  Op m'n werk maak ik ook menselijke fouten, dat heeft in sommige gevallen ook honderden planten gekost.

  Leave a comment:


 • Meglow
  commented on 's reply
  420shop is een leverancier, geen breeder. Dat ze de zaden van DP niet herinpakken lijkt me op zich logisch.
  Ik heb in het verleden zaden gekocht van Dinafem, CBDCrew en Sensi Seeds (kiemsucces > 90%!), allemaal mooi verpakt in buisjes of degelijke doordrukkartonnetjes die in een stevig doosje zitten. Alleen bij Dutch Passion heb ik dit gezien, wat ik gewoonweg een bizarre keuze vindt gezien de kosten per zaadje... doen ze dit nog steeds of hebben ze hun leven gebeterd inmiddels??

 • ganjagast
  replied
  Amnesia Reg 3/3
  Diesel Dinafem 3/3
  Fast Bud AF Sweet Seeds 3/3
  White Widow Greenhouse Seeds 3/5
  Kera White Thunder 1/1
  Purple Haze wietzaadjes.nl 1/1
  Northern Lights wietzaadjes.nl 8/8
  Kera Critical 4/5
  Skywalker Kush 1/1
  Amnesia Lemonator wietzaadjes.nl 6/6

  Tomaten
  Paprika
  Avocado
  Last edited by ganjagast; 19 July 2018, 14:29.

  Leave a comment:


 • Stemma
  commented on 's reply
  Daar kan je best feedback over geven aan JD, hij verkoopt deze zaden toch ook? Ik heb via 420shop altijd goede zaden gehad, zowel gewonnen als gekocht.

 • Ongeldig
  commented on 's reply
  Bij die gedachte verbleekt mijn schaamte enigszins LR2. Ik deel dit schaamzaad graag met jou, ik ben niet de enige.
  Had ik je verslag van vijf jaar gelee maar moeten lezen. Dan had ik het kunnen weten. Dan had ik een andere prijs aangeklikt. Maar hee, misschien gaat dat laatste zaadje het nog doen. Hahahahaha

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X