Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Ontkiemen in Plagron Box

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Ontkiemen in Plagron Box

  Korting op 420shop
  Beste All, ben geen topkweker doch wel in 6j tijd al 2x mooi kweekje opgezet en steeds tot een goed einde gebracht. Goed materiaal (Bonanza 1200 met 2 x 600 Watt), goed ingelezen, tijdens en voor de kweek forum goed gevolgd etc.
  Nu wil ik terug een 20 tal zaadjes ontkiemen in mijn plagron kiemboxen en na 7 dagen heb ik 3 plantjes die omhoogschoten en voor de rest niks meer.
  Ontkiemen deed ik terug gewoon in een warme, klare woonkamer, net zoals de vorige keren. Vroeger toch altijd 80 tot 90% ontkieming. Nu niks die de moeite waard was.
  Als ik een 10 tal mooi ontkiemde zaadjes had, stopte ik steeds en deed hiermee verder. Ik wou gewoon een 8 à 10 tal planten op 2m2.
  In de plagron seed box zit steeds een vloeistof die wordt aangelengd met evenveel water, bij de vloeistof zag ik wel enkele draadjes "algen" zwemmen, die ik er wel uithaalde doch had mij er verder geen vragen bij gesteld.
  Waren zaadjes van Barneys farm, 4 maand oud doch altijd koel bewaard. (10 tangerine dream en 10 red diesel) Ziet iemand een reden die ik niet zie?
  Dank voor de tips.
  Last edited by Ikaros5959; 18th February 2017, 12:59.

 • #2
  Ik ga er voor het gemak vanuit dat dit dus je 3e kweek in 6 jaar is. Dat doet me vermoeden dat de ervaring er nog niet echt hard is ingesleten.
  Veelgemaakte fouten met propagators of ontkiemboxen of hoe ze ook heten, is dat ze te nat gehouden worden. Er kan nauwelijks water verdampen uit zulke plastic doosjes, dus de grond droogt niet zoals normaal rustig uit.
  Graaf een paar zaden op, en kijk of ze zijn gaan rotten. Ze vallen dan uit elkaar en zien er slijmerig uit, vaak zijn ze dat ook.

  Na opwarmen kan het zijn dat het zaad wat later op komt, maar na 7 dagen kun je wel leven verwachten. Als je voorzichtig graaft, zie je vanzelf wel of er wat leeft of niet. Paars, groen, bruin en wit zijn geen kleuren om je zorgen over te maken tenzij(!) de boel er slijmerig uit ziet. Dan is het te nat geweest.

  Seedbooster-vloeistof is de grootste onzin ter wereld, net als een seedbox in mijn optiek. Vaak doet het meer kwaad dan goed. Dat zal een fabrikant niet toegeven, want hoe meer er verprutst wordt, hoe meer er opnieuw aangekocht moet worden.

  Een zaadje in de grond stoppen, water geven en wachten, en dan ook echt niets anders dan dat, dat werkt nog altijd het beste. Als je echt dingen wilt gaan toevoegen, neem dan de vegetable versie van fungi.com om de boel wat meer power en weerstand te geven, of een schepje bosgrond uit een oud bos (werkt net zo goed). Af en toe een schepje honing door het water kan geen kwaad, net als wat voeding na een week of 4. Maar seedbox-setjes.. Het is beter om die te laten liggen.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  Comment


  • #3
   Helemaal mee eens met LR2!
   Zelf heb ik ook voor mijn eerste kweek een propagator-pro gekocht op advies van een zaadleverancier met dezelfde resultaten, maar nadat ik ze op lightmix had gezet kwamen er alsnog 3 van de 5 boven.
   Dus de zaden uit die plagron box en in de lightmix. Let wel op met te veel water, de grond moet licht vochtig zijn en zeker niet nat. Eventueel een deksel van een propagator er over heen voor de hoge lv.
   Wat wellicht de volgende keer helpt is de zaden eerst 24u te laten weken in een mix van 1deel waterstofperoxide en 5 delen water. Van de waterstofperoxide wordt de schil zacht en zullen de meeste na 24u al open staan.
   Daarna in kleine potjes lightmix, een propagator kap erover en een lichtje erboven.
   Deze manier gaf mij 100% ontkieming.
   Succes.
   I like it!!

   Comment


   • #4
    Hartelijk dank voor de info. Het klopt inderdaad dat dit pas mijn 3de kweek is in een 5 à 6 jaar tijd, meer heb ik echt niet nodig.
    Daar ik alles goed bij hou verbaast het me wel dat ik alles identiek hetzelfde deed in mijn plagron seedboxen. Dat er betere methodes bestaan begrijp ik volop, doch dat het opeens NIKS meer wordt met seedboxjes waar ik vroeger zo'n mooie resultaten mee had begrijp ik niet.
    Ik zal zeker de boxjes openplooien en zien wat er met de zaadjes kan gebeurd zijn.
    Zijn hier eventueel nog mensen die met de plagron seedbox opeens minder goeie tot héél slechte resultaten hebben?

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X