Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Meeldauw

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Gps
  replied
  Mijn ervaring is dat melk wel helpt maar tijdelijk, en hoe ga je dat dat doen als de plant al bloeit ?

  Ik moest het om de 3 dagen herhalen, en toen heb ik het met die planten maar opgegeven.

  Magere melk. De verhouding weet ik niet meer. Misschien toch nog een een poging waard met de verhouding uit de topic start.

  Leave a comment:


 • Winter
  commented on 's reply
  Oke ik heb speciale schimmelspray gehaald en het blad vewijderd dus hoop voor het beste

 • QnQ
  commented on 's reply
  Zou kunnen, maar als het op 1 blad zit kan het ook een ander soort schimmel zijn.

 • Winter
  replied
  Dit gevonden op 1 blad meeldouw ? Heb vwrwijdert en gelijk behandeld maar is het wel meerdouw ? Gr
  Attached Files

  Leave a comment:


 • zegmaarwilly
  commented on 's reply
  Het is misschien ook de moeite waard om het volgende te noemen:

  Bij het bespuiten met dit middel heb ik de planten echt compleet laten druipen van het mengsel, echt extreem veel erover gespoten.
  Sinds het mengsel is opgedroogd zijn er kleine witte vlekjes zwavel achter gebleven, die ik er niet vanaf heb gespoeld omdat ik vreesde dat de meeldauw dan weer terug zou komen.

  Deze witte zwavelvlekjes zitten er nu dus nog steeds op en daarom ik zit er nu aan te denken om de planten met een vernevelaar te besprayen met gewoon water, zodat de zwafel er misschien vanaf kan.

 • zegmaarwilly
  replied
  Deze was het

  Leave a comment:


 • QnQ
  commented on 's reply
  Welke is dat precies ?
  Er zijn meerdere soorten 'bayer garden schimmels".

 • zegmaarwilly
  replied
  Zo.... inmiddels zijn we anderhalve maand verder en sinds het behandelen is de meeldauw niet meer teruggekomen.
  Dus mochten anderen twijfelen over welk middel ze willen gebruiken, Bayer Garden Schimmels heeft bij mij zeer goed gewerkt

  Leave a comment:


 • zegmaarwilly
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door QnQ View Post
  Een top met meeldauw kun je niet roken.
  Beter ga je het ventilatieprobleem ook oplossen anders blijf je er achteraan lopen komende 10 weken.
  Blaadjes verwijderen of zwavel spuiten los je het probleem niet mee op
  Daar heb je natuurlijk volkomen gelijk, voorkomen is beter dan verhelpen.
  Ik zal de ventilatie verbeteren, thanks Q
  Vanavond ga ik ook even spuiten met het middeltje van bayer, hopelijk kan een combinatie van de twee het een beetje onder de duim houden.

  Leave a comment:


 • QnQ
  replied
  Een top met meeldauw kun je niet roken.
  Beter ga je het ventilatieprobleem ook oplossen anders blijf je er achteraan lopen komende 10 weken.
  Blaadjes verwijderen of zwavel spuiten los je het probleem niet mee op

  Leave a comment:


 • zegmaarwilly
  replied
  Tijdens de afgelopen weken heeft de meeldauw mijn plantjes behoorlijk lopen pesten.
  Oorspronkelijk begon ik met heel voorzichtig de meeldauwplekjes van de blaadjes afvegen met een vochtig doekje (per blaadje steeds een schoon doekje).
  Na dit weggeveegd te hebben bespoot ik de plant dan volledig met een mengsel van 10% magere melke en 90% water.
  Op deze wijze heb ik het enkele weken geprobeerd de meeldauw de kop in te drukken maar dit is niet gelukt.
  Eigenlijk had ik de blaadjes per direct op een hygienische manier moeten verwijderen, maar dat heb ik niet gedaan... mijn stomme fout.

  Nu begint de meeldauw alle planten over te nemen en bevatten ongeveer 30% van alle bladeren meerdere plekjes meeldauw.
  Vandaar dat ik nu van plan ben om grover geschut te gaan gebruiken.
  Na het lezen van dit topic lijkt het mij het beste om te kiezen voor ''ECOstyle Silinal'' ůf ''Bayer Garden Schimmels''
  Dus ik ben van plan aan de slag te gaan met ťťn van deze twee middeltjes.
  (in de komende dagen ga ik een middeltje bestellen)

  O wat misschien ook nog nuttig is om te vermelden is dat de planten sinds ongeveer 2 weekjes op 12/12 staan en dus als het goed is ongeveer 2 weken aan het bloeien zijn.
  Binnenkort kan ik wel even een fototje maken om te laten zien hoe erg de planten besmet zijn en dan kan ik na het behandelen nog een fototje maken om zo te kunnen vergelijken of het daadwerkelijk helpt.

  Mocht iemand een goede reden hebben om het ene middel boven de ander te verkiezen dan hoor ik dat natuurlijk ook graag

  Leave a comment:


 • LR2
  replied
  Re: Meeldauw

  Toch even inhaken op dat melk-gebeuren;
  Als ik een petrischaal met agar en 5% melk maak, dan kan meeldauw daar prima op groeien. Melk bevat veel melksuikers, die meeldauw kan benutten. De zon werkt daarbij als katalysator, die UV-straling splitst het lactose op in glucose (algemene voedingsbron voor vrijwel elk organisme) en galactose. Melk is daarentegen ook weer een goede voedingsbron voor trichoderma, die de plant beschermt. Maar zodra de verhouding scheef gaat liggen (de schimmels en bacteriŽn zijn niet meer van de plant afhankelijk voor voeding, de symbiose wordt verbroken) dan kan een 'gezonde schimmel' zomaar parasitair worden.

  Ik ben zelf van mening dat je beter niets kunt spuiten, dan melk.
  Als je dan toch aan de gang wilt, dan is neemolie en kaliwaterglas (kaliumsilicaat) de beste preventie. Naast een zo gezond mogelijke plant natuurlijk. Extra kiezelguhr in de bodem (bron van silicium) zou - volgens de wetenschap- ook zorgen voor minder schimmelvorming.

  Leave a comment:


 • Rob Otrok
  replied
  Re: Meeldauw

  Zoals dat dan gaat: Wat veel informatie, en vaak ook elkaar tegensprekend.
  Ik vermoed zeker te weten dat melk wel helpt, vooral preventief, maar ook als remmer.
  Maar je moet melk alleen spuiten op dagen dat je plant zeker weten zonlicht gaat krijgen. De melk moet door de zon in synthese (?), zonder zon maak je het waarschijnlijk alleen maar erger want dan zit je met natte bladeren. Ik heb verschillende verhoudingen gelezen en ga zelf preventief 70water 30melk spuiten. Het liefst om de week tot de bloei begint. En dus alleen op zonnige dagen.

  De knoflookthee zou ook goed moeten werken. Ik denk dat je deze op je bodem moet sprenkelen, dus niet op de bladeren? De meeldauw kan namelijk met gemak uit al aangetaste grond je plant invreten. Alle looksoorten houden meeldauw tegen. Veel biologische telers zetten ui en knoflook in de buurt van meeldauw gevoelige gewassen (tomaat, pompoen enzo). Ik ga nu de plantjes nog klein zijn een paar keer zo wateren. Voor mijn volgende kweek ga ik de potgrond op voorhand behandelen met knoflookwater. Ik denk wel dat je hier niet te lang mee door moet gaan want dan zit je misschien straks wel een bieslookspliff te paffen.

  Bij kleine plantjes kan je lastig de bladeren al gaan verwijderen indien aangetast, maar bij grotere planten zou ik zeker de bladeren verwijderen en meteen in een dichte zak weggooien. Doe op dat punt niet laks. Meeldauw overwinterd gewoon als compost en komt volgend jaar dan terug om je humeur weer te verzieken.

  Bijna alle schimmels maken kans op donkere en vochtige plekken (leg bijvoorbeeld eens een sinaasappel neer in een groot gebouw op een plak waar de zon dus nooit is geweest) en zie hoe de vrucht daar in drie dagen totaal is weggerot) Die plekken zijn ongezond en worden door liefdevolle werkgevers dan ook af en toe onder lichtkanonnen geplaatst. Hierdoor denk ik dat -zoals iemand eerder in deze draad opperde-: Ja, een lichtkanon zal waarschijnlijk helpen.

  Of huis, tuin, en keukenmiddeltjes beter zijn, of gezonder dan de de middeltjes die de industrie heeft te bieden weet ik niet (zelf vind ik het wel leuker om een knoflookthee te maken dan een groen flesje te kopen), en daar wil ik me ook niet in mengen. Wel weet ik dat ik geen geld verdien met die plantjes, en ik niet rijk ben. Dat een pak melk en 5 bollen chinese knoflook voor 2 euro zijn op te halen.

  En ik vermoed dat geen rechter je knoflook als 'hulpmiddel' zal aanmerken. Waardoor je nu nog 1 hulplijn over hebt, als ik de regels aangaande teelt voor eigen gebruik goed heb begrepen.

  (sorry voor deze late post, maar twee jaar geleden was ik ergens anders)

  Leave a comment:


 • Matsy80
  replied
  Re: Meeldauw

  Ja ik had het gelezen hoor Bella maar er waren zoveel verschillen en je mag natuurlijk niet alles geloven wat ze op het internet zetten e

  Leave a comment:


 • belladonna
  replied
  Re: Meeldauw

  Nogmaals voor de Blinden onder ons

  Een kleine drie jaar geleden ontdekten onderzoekers uit Zuid-Amerika een alternatief voor de preventie van echte meeldauw.
  Wagner Bettiol, een wetenschapper uit BraziliŽ, vond dat wekelijkse bespuitingen met melk de aantasting van echte meeldauw even goed onder controle konden houden als bespuitingen met met synthetische gewasbeschermingsmiddelen.
  Niet alleen was melk een goede gewasbescherming, maar ook een goede bladvoeding die het immuunsysteem van de plant verbeterde.
  Uit de experimenten bleek dat een wekelijkse bespuiting met een concentratie van minstens 10% (1 deel melk, 9 delen water) de sterke van de meeldauwaantasting met 90% verminderde. Je mag de concentratie niet veel hoger nemen, want boven de 30% groeit er een schimmel op de bladeren die zijn voedingsbodem in de melk vindt.

  Leave a comment:

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X