Mededeling

Collapse
No announcement yet.

// { RookVerslagen } \\

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Rreppellsteeltjam
  commented on 's reply
  Als bijna niemand wat neerpend, hŔ.
  Ik was al gesubd.

 • Nederhigh
  commented on 's reply
  Geen punt

 • Krisdc
  commented on 's reply
  Nederhigh mijn excuses..
  Bloody mondays

 • Nederhigh
  commented on 's reply
  Hij is al vastgepint in cannabis soorten database.
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...rten-database/

 • Krisdc
  replied
  Nederhigh Kan je dit ergens vastpinnen zodat meer mensen dit topic kunnen zien?

  Namelijk de eerste keer dat ik dit topic tegenkom na meer dan een jaar op dit forum te zijn.

  Ben dit tegen gekomen na een zoekopdracht over curen op Google btw.

  Leave a comment:


 • Highrider
  commented on 's reply
  Thanks, word gewaardeerd ging iets meer tijd in zitten dan verwacht. Best lastig om alle foto's netjes en overzichtelijk te krijgen op je mobiel, volgende keer
  doen we dit maar op de flapfop. Misschien is het een idee om een soort standaart lay-out aan dit topic toe te voegen Jointjedraaien?? niet alleen voor de overzichtelijkheid maar ook voor het gemak van ons stoners!!
  QnQ die unieke smaak zal misschien door de chocola'tjes komen ghehe. Ik zou zeggen vooral wel aan toe komen en weer terug nemen als kandidaat. Volgende ronde gaat ze weer mee en hoop ik geen toppen met zaad te kweken. Hopelijk mag ik dan een 10 geven!!

 • QnQ
  commented on 's reply
  Nice, mooi rookverslag.
  Die White Choco heb ik ook weleens als kandidaat gehad maar nog steeds niet aan toegekomen.
  Chocolate Rain is ook zo'n buitengewoon rokertje, als je daar nog aan kan komen.

 • Highrider
  replied


  Good to know vooraf: De klok is voor haar iets te vroeg op 12/12 gegaan, maar gelukkig lullen we in dit topic niet al te veel over kwantiteit (48gram droog) maar vooral over kwaliteit!
  De toppen zijn 6 dagen gedroogd op een droognet in hun vaste onderkomen en vervolgens 13 dagen gecured op het moment van schrijven. Ik verwacht niet al te veel verandering meer en vind de toppen al Boerenjongens (coffeeshop) waardig, daarom wil ik al een start wagen aan dit rookverslag...
  Ojaa en ik heb een uitgedroogd zaadje gevonden tijdens het knippen, zie de rode big aanstekert.
  Hoogst waarschijnlijk heb ik de lamp te laag gehangen en daardoor stress veroorzaakt.
  20210313_145121.jpg
  9 weken bloeien volgens de zaadboer, 11 weken volgens Highrider.
  Screenshot_20210621-010715_Gallery.jpg

  IMG-20210313-WA0032.jpeg
  ​Dit verslag wordt vanuit extra kritisch oogpunt geschreven. Van begin af aan heb ik hoge verwachtingen voor dit soortje!! White choco is de wiet waar ik als Rotterdammert al zo'n 10 jaar voor naar de hoofdstad rijd op ze tijd.
  Komt er toch nog wat goeds uit Amsterdam hehe​​

  M'WKAAY HERE WE GO 20210328_152416.jpg
  Geur&kleur
  Smells Sweet&Spicey​​. Zachte maar overweldigende kruidige geur, doet me aan een open gesprongen rood pepertje denken. Verder is er een heel zacht zoetje te ruiken, niet "fruity" maar meer zoals een chocolade brownie die 3 minuutjes te lang in de oven heeft gestaan.
  ​​​De toppen zijn goed compact, sticky zoals dit topic en bevatten enorm veel bruine bloeiharen die al vroeg in de kweek tot uiting kwamen (misschien door het ontstaan van het zaadje, misschien hoort het. Who knows). Nu het paarse blad weg is geknipt en de toppen goed droog zijn geworden is er een mooie bruine gloed tevoorschijn gekomen.

  Smaak
  Na de eerste pof snap je gelijk waarom dit prinsesje White Choco heet! De smaak is uniek en kan ik met geen enkel ander soortje vergelijken(chocolope nog steeds niet gerookt). De kruidige en zoete accenten van de geurbeleving proef je goed terug. Het mooie is wel dat de licht aangebrande zoete brownie de overhand krijgt in je mond. Geen kriebel in de keel tijdens het roken maar heerlijk zacht. Zelfs na het roken geniet ik nog van de bijzondere smaak, een kwartiertje later proef ik de kruidige smaak nog steeds als ik slik. Kortom subliem​!!
  High
  Tijdens het roken begint me hoofd al snel te zweven. Na verloop van tijd egaliseert dit gevoel uit door heel me lichaam en ervaar ik een heerlijke bodybuzzz. Hoe zen ik ook ben, direct slapen na mama choco is geen optie aangezien heel me lichaam actief aan het zweven is.

  Eindoordeel
  Jeugdsentiment alom, White Choco zoals ze ooit aan me voorgesteld is! 13eurotjes de gram en een halve tank benzine zijn verleden tijd geworden! Ik geef der een 8. Plus een extra bonuspunt voor het waarmaken van mijn jeugdsentiment. Ik maak er daarom maar een 8,5 van!
  __________________________________________________ __________________________________________________
  Lemon Ice (Amsterdam genetics) Screenshot_20210402-130130_DuckDuckGo.jpg
  Good to know vooraf:
  Gratis zaadje. Het sterke nichtje van mama choco, zelfde behandelplan tijdens groei, bloei, drogen en curen dus. Heeft me echter wel een dubbele oogst van 102gram droog opgeleverd.
  20210313_145133.jpgAgain 9 weken bloeien volgens de zaadboer, 11 weken volgens highrider.

  IMG-20210313-WA0035.jpeg
  IMG-20210313-WA0037.jpeg
  IMG-20210313-WA0028.jpeg

  YEAH LETS GO MEN
  20210328_152018.jpg
  Geur en kleur
  Smells like sour peppermints, de typische haze geur is overweldigend sterk en totaal niet zacht te noemen. Toppen zijn fors en mooi groen met bijna felle oranje bloeiharen.

  Smaak
  De smaak van pepermuntjes is duidelijker aanwezig als het zuurtje. Des al niet te min heeft het zuurtje wel de overhand tijdens het uitblazen. Iets sterk in de keel, levert me net geen hoestbui op.
  High
  Bij iedere pof krijg ik het warmer en geeft me keer op keer een kleine tinteling achter de kiezen, ga er een beetje van zweten vrij bijzonder maar helemaal niet vervelend. De high voel ik krachtig door me hele lichaam kloppen met een zwaar achterhoofd gevoel. Als ik ga zitten zak ik in de bank weg, maar levert me een vrij actieve high op als ik een bezigheid heb gevonden. Ook merk ik aan mezelf dat ze een aardige vreetkick veroorzaakt.

  Eindoordeel
  Hazey, hazey, hazey. Door de heftigheid een voorzichtig rokertje zowel qua high als rokertje dus. Eindcijfer een 7+.
  Last edited by Highrider; 21 June 2021, 00:16.

  Leave a comment:


 • WittiW
  commented on 's reply
  highsky , toprot en mugjes. Maar ik heb dan ook in de zomer gegroeid met zeer waarschijnlijk al besmette grond (mugjes) en ik heb weken lang de lamp te laag gehangen met verbranding als gevolg. De verbranding zal een direct verband hebben met toprot. Denk ik wel.

  Te veel water, bij gezuurd waar niet nodig....hehehe eerste keer....

 • WittiW
  commented on 's reply
  Remco , lastig een beoordeling te geven. Ik ben dan zelf wat kritisch en vertaal het maar naar een soort van rapport van de scholen. Op een schaal van belachelijk slecht tot supergoed, is een zeven een ruim voldoende. Dat is naar mijn mening best een goede score.

 • highsky
  commented on 's reply
  Mooi uitgelegd.
  Ik heb nu ook net 2 white widows van zamnesia geplant.
  Leuk om dit al eens op voorhand te lezen.
  Welke problemen ben je tegengekomen?
  grt

 • Remco
  commented on 's reply
  Maar een 7 ?

 • WittiW
  replied


  Op zoek naar nostalgie, uiteindelijk deze zaadjes geleverd gekregen. Zamensia's White Widow (50/50 indica/sativa)

  Als top ziet het er dan zo uit. Netjes gedroogd en gecured, maar tijdens groei/bloei wel wat problemen tegengekomen. Als eerste keer, verwacht ik dat ook. De opbrengst was ongeveer 1,25 gram per Watt. Maar dat kan absoluut beter!

  IMGP3781 (3).JPG

  De geurbeschrijving is als ik de wekpot met wiet open. Ik ruik eigenlijk nooit aan individuele joints. Bij voorkeur draai ik met shag (van Nelle, stevig) en als het niet anders kan met Marlborro. Ik rook eigenlijk verder niet als er geen wiet inzit. Ik gebruik geen vaporizer of waterpijpen of andere manieren.
  Mijn oordeel smaak, reuk, sensatie

  Geur: De geur is zoet, hoe langer ik het bewaar hoe zoeter het wordt. Bijna zoals je bij het openmaken van een zak snoep (bijvoorbeeld van die zure dingen, die eigenlijk superzoet zijn), loopt het water direct door mijn mond. Mijn lichaam vindt het dus een lustopwekkende geur.
  Geurmotief: Ga je dan iets beter ruiken, dan ruik je veel dennebos, een klein vleugje citrusvruchten en nog iets minder grond/noten.
  Smaak en smaaksensatie: De dennegeur kom ik niet tegen in de smaak. Een heel klein beetje vrucht wel. Bij vrijwel elke wiet krijg ik een droge mond, maar bij deze valt het wel mee.
  Gevoel: Een redelijk lichte stoned. Ik kan ermee opstaan en naar bed gaan. Ik word er niet extra creatief van of ge´nspireerd, maar dat heb ik ook niet met wiet. Energiek? Ik ben denk ik van nature wat lui. Een prima wietje om redelijk veel te consumeren.
  Groei, bloei en vormfactor

  Groei en Bloei: Met een eerste oogst waar ik bijna alles heb proberen fout te doen wat kan, een succesvolle oogst! Een prima plant om neer te pleuren en bijna niet naar hoeven om te kijken. Ik had wel toprot in de laatste fase van bloei en dat wijt ik 100% aan mezelf. Desondanks dus een prima oogst. Met investering en opbrengst, ben ik 2x uit de kosten. Prima!
  Soort top: De bovenste toppen (zie plaatje, ongeveer 3 gram) zijn compact, rood van de haartjes en hebben weinig blad. Dat je nog wat blad ziet komt omdat ik ook knippen van de planten nog wel beter mag leren

  Algemeen oordeel?
  Dat is een lastige, omdat mijn emoties meespelen. Ik wilde andere wiet, had die ook al besteld en de zamnesia ging moeilijk doen. Voordat ik al mijn geld kwijt was, heb ik dus een deal gesloten die ik nooit wilde (restitueren doen ze met vouchers, ik heb een pokkehekel aan vouchers). Ik vind het ook in smaak, sensatie en plant geen absolute topper. Als mijn emoties meespelen (ik bestel nooit meer bij Zamnesia), dan wordt het dus geen voldoende. Maar dat is onzin.
  Een 7

  Leave a comment:


 • highsky
  commented on 's reply
  Hey Rietslang,
  Nee ze zijn niet echt heel breed en stomp. Heb er ook LST op toegepast misschien daarom.
  grt

 • Rietslang
  commented on 's reply
  Ze lijken wel niet echt op de kenmerkende brede en stompe Mazar toppen maar zal vd zaadboer afhangen wss of ze krimpen en veranderen bij het drogen, ziet er wel goed uit anders

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X