Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #61
    Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

    Yo peeps,

    Na enkele drukke weken van seizoensarbeid ben ik er weer helemaal terug om dit verslagje af te werken. Met de plantjes gaat alles meer dan uitstekend en ze zijn bijna klaar om te worden geslachtofferd.

    ● Bloeiboosters :

    Een klein hoofdstukje waarvan ik vind dat ze niet mag ontbreken wegens de verwarring die deze producten soms veroorzaken.
    Een bloeibooster dient gebruikt te worden naast de bestaande basisbloeivoeding, als extra dus. Omdat deze boosters vooral kalium en in mindere mate fosfor bevatten, beiden onontbeerlijk voor een degelijke bloemvorming, en het aan andere voedingsstoffen ontbreekt kunnen deze onmogelijk aangewend worden als basisvoeding.

    Persoonlijk vergelijk ik een booster steeds met vitamientjes die kinderen van hun ouders in de winter moeten oplossen in water. Op deze vitamientjes alleen kun je niet overleven, je hebt nog steeds steak met frietjes of pizza nodig (basisbloeivoeding). Iemand die ze neemt zal daarom de 100m sprint niet sneller afleggen, maar heeft altijd meer reserves.

    Omdat ik verwacht dat de plantjes een 10tal weekjes zullen staan werd gestart met green sensation in week 6. Eerlijkheidshalve vermeld ik erbij dat ik reeds op 5 en een halve week ben gestart met rustig de dosis op te bouwen, 2 dagjes 25% en 2 dagjes 50%. Bij aanvang zat ik op 75% van de voorgeschreven concentratie (0,75ml / liter dus) en deze werd nog verder opgebouwd gedurende de 6e week van de bloei.



    * Plagron Green Sensation: bloeiversterker:
    dit product heeft mijn oogstopbrengst drastisch veranderd. Sterke vaste toppen met veel kristallen en planten die blaken van gezondheid. De planten evolueren zienderogen en de vastheid van de weedtopjes is verbluffend. Daarbij maakt het me mogelijk drastisch te gaan besparen op bloeivoeding.

    Een complexe samengestelde bloeistimulator van biologische en bio-minerale voedingselementen speciaal voor de laatste 4-6 weken van de bloeifase. Door de uitgekiende samenstelling wordt de plant voorzien van alle voedingsstoffen welke nodig zijn voor een uitbundige bloei en vruchtzetting. De belangrijkste eigenschap van green sensation is een directe verhoging van het suikergehalte in de vrucht waardoor een maximale hoeveelheid aan werkzame/actieve stof en een hardere celstructuur gegarandeerd worden.
    Green Sensation maakt alle andere toevoegingen zoals bvb PK 13-14 en enzymen + alle andere bloeistimulatoren overbodig. Ook is er, afhankelijk van het substraat een besparing mogelijk tot maar liefst 50% van de basis bloeivoeding.
    - Gebruiksaanwijzing: Eerst een gedeelte green sensation in lauw water oplossen en daarna toevoegen aan bemestingssysteem. Green Sensation kan toegediend worden via injectie-, druppel en vloeisystemen. Altijd gebruiken samen met een gereduceerde basisvoeding.
    - Werking: Vermeerdering van de bloei; Verhoging van vruchtopbrengst; Verhoging suikergehalte; Stressvermindering
    - Gebruik: 1 ml Green Sensation verdunnen met 1 liter water. Deze oplossing in combinatie met de basisvoeding bij iedere watergift meegeven. Start met Green Sensation meegeven 4 weken voor je denkt te oogsten. Green Sensation is te gebruiken op alle substraten: aarde, kokos, steenwol, mapito & NFT.
    Voorbeelden van bloeilengte van soorten:
    - 8 weken soort: vanaf 4e week Green Sensation meegeven
    - 10 weken soort: vanaf 6e week Green Sensation meegeven
    - 12 weken soort: vanaf 8e week Green Sensation meegeven

    * aandachtspunt:
    Zoals altijd geldt: beter te weinig dan te veel. Volg in het geval van een booster altijd mooi de bijsluiter. Boosters bevatten een hoge concentratie aan kalium, een element die erom bekend staat bij overdosis andere elementen uit te sluiten. Indien men te vroeg start, gaat men (vaak in combi met pH-) overdoseren van het element K wat ongetwijfeld zal leiden tot een tekort van sporenelementen.





    Grtz $iR
    Last edited by SirSmokeAllot; 6 August 2010, 00:55.
    sigpic

    Comment


      #62
      Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

      15.07.2010: 46e dag bloei:

      “Reeds een goeie week bezig met de Green Sensation en de gevolgen laten zich vlug merken. De toppen zwellen serieus op en hier en daar zie je uit de top de eerste uitpuilende skunkwratten. Plekjes waar vorige week nog geen trichomes aanwezig waren lijken nu bedekt te zijn met blinkende witte hars, bladstelen tot zelf de hoofdstam toe. De sterke nostalgische geur vult al snel de gang na het nemen van een kijkje in het hok.
      Spijtig genoeg heb ik geconstateerd dat ik vorige week lichtjes overvoed heb. Ik nam een staal regenwater mee naar een maat die wel meters heeft en kwam tot de conclusie dat de samenstelling van het regenwater serieus veranderd was, naar mijn mening te wijten aan de aanhoudende zuiderwind (vervuiling uit het binnenland).
      Zelf merkte ik op dat de pH moeilijker onder controle te krijgen was, de bladpuntjes wat verbranden, zaagtandjes wit kleurden en hier en daar een bladrand naar boven begon te krullen. Ook de veel te warme temperaturen van de afgelopen week hebben de plantjes parten gespeeld.

      Ik ging er gelukkig niet ver over en was er vroeg bij maar goed… das jammer maar kheb er weer heel wat uit geleerd en tgaf me een nieuwe drive om me terug meer bezig te gaan houden met water.
      Nog een kopzorg, jammer genoeg geen nieuwe voor mij, is dat samen met de zuiderwind ook de insecten sneller een weg vinden naar mn hok. Opnieuw constateerd ik tripsen in mn hok, verziekt de buurt zienderogen en heb ik nog een nieuwe vijand kunnen identificeren. Beiden jammer genoeg vectoren voor ziektes die ik maar al te goed ken. The battle continues...”

      pTrips.jpg (uienthrips)

      DSC06522.JPG (cicade - three banded leafhopper)

      DSC06589.JPG Cheeseamnesia: dat kleine buitenplantje van enkele posts terug

      Grtz $iR
      Attached Files
      sigpic

      Comment


        #63
        Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

        nice buds dude schapau een top verslag denk dat vele hier hun licht kunnen gaan opsteken meer dan een dikke pluim sir nu de laatste loodjes nog man en je hebt een klasse 1a kweek en verslag neergezet, diep respect.

        Grtz Monty

        Comment


          #64
          Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

          ik hou het wat simpeler ook met sucses ma nice work gelukkig zin er nog mensen die de tijd willen nemen om andere te helpen.

          Comment


            #65
            Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

            Yo JDz,

            Hehe, nu dacht ik even dat bassassin terug de kop had opgestoken. Thnx voor het compliment en ik blijf gewoon lekker doorgaan tot alles rookklaar is
            De laatste loodjes komen eraan maar kunnen zoals het spreekwoord luidt vaak het zwaarst wegen, @ monty.



            04.08.2010: 66e dag bloei:

            "Reeds een kleine week geleden merkte ik op dat de plantjes zichzelf stilaan leeg begonnen te zuigen (vergelen) langs onder. De stelen begonnen serieus door te buigen door de zwaarder wordende toppen en de haartjes waren al voor meer dan 80% bruin. Puur op de haartjes zou ik eigenlijk al geoogst hebben, maar dat zou veel te vroeg geweest zijn...
            Het werd dus maar eens tijd om de toppen onder de loep te nemen en op zoek te gaan naar de amber trichomes (zie verder). Tot mijn grote verbazing zaten de plantjes al veel verder dan ik had verwacht en ging ik halfweg week 9 over tot spoelen van het merendeel. Enkele toppen aan de zijkant zijn nog verre van klaar door lichtgebrek. Een uitgeschoten buur, naast de natuurlijke genen, kunnen er ook voor zorgen dat het bij de een wat langer duurt dan bij de ander. Mooi op schema en zoals beloofd door de breeder, nice job!!!
            De sporen van de overvoeding zijn hier en daar nog op te merken maar stilstand heb ik tot op heden bij deze plantjes niet opgemerkt. Daarbij zijn sommige wratten uitgegroeid tot armpjes vol dikke, keiharde wratten van pistels en trichomes die zich naar het licht toe strekken. De dames gaan nog steeds iets sneller dan ik gewoon ben en verassen me keer op keer. Ik ben tamelijk laat beginnen aftellen met bloeidagen maar toen ik gisteren (bloeidag 66) door de microscoop keek was dit het algemene beeld:

            Cheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - 0106.jpg Cheeseamnesia: algemeen beeld trichomes op bloeidag 66

            Trichomes, mn werkwijze ivm spoelen en dergelijke komen in volgende post(s) aan bod. Enjoy the budporn want ik denk dat het voor dit verslag de laatsten zullen zijn wanneer ze nog aan de plant vasthangen YES!!!"

            Grtz $iR
            Attached Files
            Last edited by SirSmokeAllot; 6 August 2010, 03:43.
            sigpic

            Comment


              #66
              Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

              NIJS!Ik moet minimaal 6 letters typen van het forum maar met
              NIJS! Is alles wel gezegd pz

              Comment


                #67
                Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

                @$IR

                Las dat je den eerste 2 weken op 12/12 je ec liet oplopen tot 1.0, Hoe zit je nu?

                p.s: laat ze je smaken

                Grtz.

                Comment


                  #68
                  Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

                  Vette toppen $ir!

                  Grtz Trix
                  sigpic
                  Trixters kweekje

                  Comment


                    #69
                    Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

                    nou nou ziet er goed uit

                    Comment


                      #70
                      Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

                      dikke shit!ziet er zeer mooi uit!
                      with compliments
                      grtz

                      Comment


                        #71
                        Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

                        De toppen zien er weer akelijk lekker uit $ir,

                        Dus die Plagron is wel een super middeltje? Ik gebruik zelf booster van Canna, maar als ik dat zo lees ga ik toch eens die green sensation kopen als vergelijking.

                        Gtrz

                        THC Dude

                        Comment


                          #72
                          Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

                          Yo peeps,



                          @ Poffertje: op het eind van week 2 tijdens de overschakeling op 12/12 zat ik idd al met de ec in de buurt van de 1. Ik kreeg deze tip van een collega en dit heeft me wederom geen windeieren gelegd. Jammer genoeg gebruik ik geen meter maar heb wel met behulp van dezelfde persoon tabellen opgesteld voor mn voeding in regenwater. Door de pH te meten kan ik inschatten op hoeveel de ec ongeveer staat.
                          Ook voor het eind hetzelfde probleem, geen meter. Echter heb ik in de cijfergegevens kunnen vaststellen dat 1ml/liter van mn plagron voeding de ec met ongeveer 0,2 doet stijgen (green sensation met 0,4). Vandaar ook de lichte overvoeding toen het regenwater totaal andere waardes ging aannemen
                          Wekelijks werd de ec, in theorie, opgevoerd met 0,1. De 0,2 die altijd wordt gepromoot is hier keer op keer te veel. Door de lichte overvoeding moest deze terug afgebouwd worden en schat ik dat ik op het eind ongeveer 1,8-1,9 gaf, wat zonder overvoeding ongeveer op een max van 2,0 zou uitkomen (10 x 0,1).
                          Ik heb ook uit ervaring dat de ec slechts een richtlijn is en ze voor elke grow kan verschillen (afhankelijk van de vele variabele omgevingsfactoren). Je plantjes hun vingertopjes en dergelijke goed in het oog houden en alles wat noteren voor een eventuele volgende ronde is zeker noodzakelijk!!!
                          Omdat dit waarschijnlijk een van de laatste aardegrows is en ik opnieuw een meter nodig heb voor mn aquarium zal de aankoop niet lang meer op zich laten wachten.

                          @ THC:
                          Ook in mn regenwater overschreed ik ver de voorgeschreven dosis en dreef ze op tot 1,5ml per liter. Met de cannaboost vond ik de invloed minder, maar hou er bij green sensation wel rekening mee dat ze je pH doet stijgen door aanwezigheid van het element K en de toevoeging van carbonaten aan je gietwater.

                          Grtz $iR
                          Last edited by SirSmokeAllot; 28 June 2011, 16:29.
                          sigpic

                          Comment


                            #73
                            Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

                            Keep on cruisin’…


                            6. Eindelijk, oogst:

                            ● Algemeen

                            De psychoactieve stoffen aanwezig in onze plantjes die ons het gewenste effect geven zijn complexe verbindingen die zich bevinden in de “kristallen” aanwezig overal op de toppen. De vakterm voor deze zeer bijzondere cellen is trichomes/trichomen. Vaak wordt geopperd te oogsten wanneer de haartjes voor minstens 80% bruin zijn maar na een trichomesjacht kun je soms wel eens voor een verassing komen te staan. Een hobbygrower die vooral kwaliteit prefereert boven kwantiteit zou zich dus op deze trichomes moeten focussen voor het nagenoeg ideale oogstmoment. Ook de weken meegegeven door de breeder kunnen vaak misleidend zijn…

                            When_To_Harvest.jpg

                            Omdat op jointjedraaien.nl en het www reeds voldoende info aanwezig is over trichomes of het verhogen van trichomesproductie probeer ik ook hier vanuit de praktijk er een beter licht op te werpen voor een beginnend hobbyist. Daarnaast wordt tevens aandacht besteed aan de volledige afronding van een grow.

                            ● Trichomes

                            Cristals are a growers best friend… Trichomes zeggen een doorsnee roker vaak helemaal niets maar over de kristallen wordt heel wat verteld. Niet alleen de hoeveelheid maar ook de kwaliteit (lees als combinatie van actieve stoffen) ervan zijn zeer belangrijk en worden grotendeels bepaald door het oogstmoment. Eenmaal men er zich op toelegt ontdekt men wouden vol op paddenstoel lijkende, uitstulpende cellen die zich naar het licht strekken. Een vaak zeer boeiende zoektocht die toch, indien men niet over het nodige materiaal beschikt, heel wat tijd in beslag kan nemen. Die oogstkoorts toch he

                            Over de functie van trichomes kan kort worden gezegd dat ze werken als een soort van afweer, de plant beschermen tegen overdreven hitte of kou, uitdroging, insecten en helpen bij het afrijpen van de vrucht. Om niet te ver in detail te treden post ik hieronder een foto van hoe een trichomes is opgebouwd. Ook bestaan er verschillende soorten trichomes maar diegene die voor ons belangrijk zijn dragen bovenaan een harsbol. Om niet te ver in detail te hoeven treden post ik hieronder een schets van hoe een trichomes is opgebouwd.

                            sp4r500w.jpg

                            Bovenaan kun je duidelijk de harsbol waarnemen met onderin de gele cellen. Deze harsbol fungeert als een soort vergrootglas die het licht focussed en uit het aangeboden zonlicht het UVB licht gebruikt om het THC proces op gang te brengen.

                            Persoonlijk vind ik een vergroting van 90x tot 120x ideaal om trichomes te bestuderen. Op deze manier krijg je een duidelijk zicht op de trichomes en duurt een algemene inschatting van de stand van zaken niet al te lang. Een (USB) microscoop is hierbij een handig instrument maar eventueel een degelijk fototoestel of een goede loep om een foto doorheen te nemen kunnen voldoen, echter vergroot de arbeidsintensiteit hierdoor danig.



                            De eerste keer, en eigenlijk ook de keren daarop, gebeurt het vaak dat een grower zich onzeker voelt over het oogsttijdstip, de verkleuring en dergelijke meer. Na het opdoen van wat ervaring gaat dit vanzelf en dus is geduld ook hier een mooie zaak… Om alles wat eenvoudiger te maken herhaal ik nog vlug even de theorie adhv picca’s van de cheeseamnesia op bloeidag 66.

                            - clear trichomes Cheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - clear tricho.jpg
                            Op foto zie je duidelijk 2 nog doorzichtige tricho's met onderaan eentje die al amber verkleurt. Merk op dat de linkse reeds vanaf de voet milky begint te kleuren.

                            - milky trichomes Cheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - milky tricho's.jpgCheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - tricho milky.jpgCheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - milky trichomes 1.jpgCheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - milky trichomes.jpg
                            Eenmaal de trichomes milky beginnen kleuren kan de grower zich gaan verblijden en eventueel al gaan nadenken over hoe te oogsten en waar te gaan drogen. De wit aandoende verkleuring begint typisch onderaan de voet van de trichomes en kruipt omhoog richting harsbol. Echter, afhankelijk van soort en omstandigheden kan het nog tot 3 weken duren voor de tricho’s optimaal gaan amber kleuren/afrijpen. Nu oogsten kan nog een effect opleveren maar staat garant voor een slechte smaak.

                            - aanvang amber verkleuring Cheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - tricho begin amberverkleuring.jpg
                            Dit is de reden waarom een vergroting van ongeveer 100x noodzakelijk is volgens mij. Uit ervaring heb ik dat de amberverkleuring begint onderaan de bol, de gele cellen op de schets hierboven, en niet vanonder uit de voet. Eenmaal deze vorm van amberkleuring begint aan te vangen is dat voor mij het signaal om over te gaan tot spoelen (zie verder).

                            OPM: Een trichomes die klaar is krijgt een kenmerkende knik in de voet waardoor de harsbol niet meer mooi naar boven gaat wijzen. De eerste amberverkleuring is ongeveer het moment waarop dit gebeurd.

                            - amber trichomes Cheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - tricho amber.jpgCheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - tricho amber 2.jpgCheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - tricho amber 3.jpg
                            Na het aanvangen van de amberverkleuring onderaan de harsbol kan het vaak heel snel gaan. Binnen de week zit je ongeveer op 50/50 milky amber, in mijn ogen het beste oogsttijdstip wat gecombineerd gaat met een ideale smaak, geur en uitzicht.

                            - overrijpe trichomes Cheeseamnesia - 62 bloei - 31.07 - overrijpe tricho.jpgCheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - overrijpe tricho 2.jpgCheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - overrijpe tricho.jpg
                            Eenmaal de thc productie stagneert verkleuren de amber harsbollen snel tot donker bruine bollen. De thc productie is gestopt en de trichomes bevat hoofdzakelijk CBN, in principe een afbraakstof die niet gewenst is (combi CBD, THC en CBN is belangrijk). Indien deze tricho’s gaan overheersen werden de plantjes jammer genoeg te laat geoogst wat nadelig is voor de potentie.

                            Cheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - trichos vergelijk.JPGCheeseamnesia - 66 bloei - 04.08 - trichos vergelijk 1.jpg (milky is rood, amber is roze en overrijp kreeg een groene kleur)


                            Hierbij nog een reeks van de mooiste trichokiekjes van 04.08.2010: 66e dag bloei. Zoals je zelf kunt zien beginnen onderaan de harsbol de trichomes al aardig amber te kleuren en zet ik de laatste week in, te beginnen bij spoelen (zie volgende posts).”

                            Grtz $iR
                            Last edited by SirSmokeAllot; 10 August 2010, 15:32.
                            sigpic

                            Comment


                              #74
                              Re: telen op aarde met $iR - Cheese/Amnesia

                              Thnx fore info, mijn eerste kweekje moet goed komen met dit topic als voorbeeld.

                              Start over +/- 3 weken, proefplantje bijna klaar, dag 1 verduistering.

                              Open wel een verslag als ik zo ver ben.

                              p.s.: heb mijn meters op e-bay besteld, voor 29,51euro op de deurmat.

                              Grtz.

                              Comment

                              Bezig...
                              X