Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

De start van een leuke hobby

Collapse

Als je wilt gaan beginnen om je eigen planten te gaan kweken ga je voor een aantal keuzes komen te staan waar je vooraf misschien niet aan gedacht hebt.

  • Wat voor verlichting wil je bijvoorbeeld?
  • En welke ventilatie past daar dan het beste bij?
  • Ga je met grond kweken of toch hydro?
  • Wil je een kweektent of kweekkast?
  • Oof als je handig genoeg bent kan je zelf een kweekhok bouwen en waar moet je dan op letten?

Voordat je het eerste zaadje in de grond doet adviseer ik je om eerst een goed plan te hebben.

Stel jezelf eerst de vraag wat je wil bereiken. Wil je bijvoorbeeld zelfvoorzienend zijn of deel je ook met vrienden? Wil je 1 keer in de zoveel tijd een ronde kweken of vaker? De antwoorden op deze vragen hebben ook invloed van de producten die je aan wilt gaan schaffen.

Kijk hier op het forum eens goed naar de wat andere members hebben en stel zo nodig vragen. Stel je vragen ook gewoon bij de (online)shop die kweekspullen verkoopt.

Bij een goeie shop hebben ze wel de kennis van producten en nemen ze wel de tijd om je mailtje of telefoontje te beantwoorden.
Denk dus van te voren goed na wat je wilt voordat je dingen aanschaft die achteraf niet nodig waren. Je kan je geld maar 1 keer uitgeven.

Met handleiding willen we bij Jointje Draaien je wat verder helpen door duidelijkheid te scheppen en je door de bomen het bos te laten zien.

De kweekruimte

Collapse

Er zijn drie opties. Je kan een kweektent of kweekkast kopen of zelf een kweekhok bouwen.


Kweektent

Een kweektent wordt het vaakst gebruikt. Deze zijn in heel veel soorten en maten verkrijgbaar. Makkelijk op te zetten en handig in gebruikt. Ga niet voor de goedkoopste tent, maar kies voor kwaliteit. Je wilt niet dat bijvoorbeeld de rits al na 2 maanden stuk gaat. Kies voor een maat die bij jouw en de ruimte waar je de tent wilt zetten goed past.

Kijk ook even of de afmeting die je graag wil bij de verlichting die je wil goed past. Als je een tent van 60 x 60 x 150cm neemt kan daar geen 400W lamp in. Dat gaat dan veel te warm worden.

Kijk ook even of de afmeting die je graag wil bij de verlichting die je wil goed past. Als je bijvoorbeeld een tent van 60 x 60 x 150cm neemt kan daar geen 400W lamp in. Dat gaat dan veel te warm worden. De inhoud van de tent moet goed afgestemd worden op de verlichting. Kijk goed bij de specificaties en advies die de fabrikant geeft. Doe dit vooral op de website van de desbetreffende fabrikant. Vaak is het zo dat ze veranderingen of aanpassingen doen aan hun product maar dat niet doorgeven aan hun verkooppunten.

Kweekkast kopen, waar houdt je rekening mee?

Collapse

Bonanza Kweektent

Voor een kweekkast is er eigenlijk maar één merk namelijk G-Tools. Persoonlijk ben ik ben ik behoorlijk te spreken over deze kweekkasten Je kan ze compleet ingericht kopen met HPS of Led. Je kan ook een lege kast kopen en die naar eigen idee inrichten. Ben je al in bezit van een ventilatie of verlichting set? Dan kan je die gewoon gebruiken om in deze kast te monteren. Ook zijn er uitbreidingsmodules voor te koop die de kast met 56cm verhogen, en je kan de kast met een uitbreidingsmodule verbreden. Dan zijn er nog speciaal voor deze kweekkasten een hydrosysteem en irrigatiesysteem op maat gemaakt. De mogelijkheden zijn legio.

Er zijn redelijk wat voordelen van een Bonaza kweekkast: Veilig en degelijk Alle elektrische componenten zijn gekeurd en gezekerd. Snel zonder gereedschap op te zetten en af te breken (net zo snel als een tent) De complete kweekast is plug en play met maar 1 snoer met stekker. Past in ieder interieur Brandwerend Heel handig in gebruik Heb je dus wat meer te besteden en wil je kwaliteit dan is een kweekkast van G-Tools een hele goeie optie.

Zelf een kweekhok maken

Collapse

Kweektent

Je kan natuurlijk zelf ook een kweekhok bouwen. Dan kan je helemaal los gaan met je eigen ideeën van een kweekruimte. Je kan het dan aanpassen op de ruimte die je daarvoor wilt gebruiken. Ook dan is het van belang dat je van te voren bedenkt welke verlichting je wilt gebruiken en daar de boel op aanpast. Kijk dan even bij kweektenten of kweekkasten wat de afmetingen daarvan zijn en welke verlichting daar dan in past.

Kijk ook heel goed hoe je de ventilatie in je kweekhok wilt maken. Koude lucht val dus zorg ervoor dat je luchtinlaten bovenaan zitten. G-Tools heeft hele handige luchtinlaat * die is zo gemaakt dat ze de lucht wel doorlaten en niet het licht. Zorg er ook voor dat de ruimte 100% lichtdicht is. Gebruik goeie materialen die ook wel tegen een wat hogere luchtvochtigheid kunnen. Onbehandelde mdf is dan geen goeie optie. Denk aan dat de wanden goed reflecteren. Denk ook goed na over de veiligheid. Sluit alles goed aan zonder gepruts en werk alle elektriciteitsdraden netjes weg. Je hebt met het bouwen van een kweekhok dus meer dingen om over na te denken. Ga niet een kweekhok bouwen om geld te besparen. Als je alles bij elkaar optelt ben je hoogstwaarschijnlijk duurder uit dan dat je een kweektent koopt. Een eigen kweekhok bouwen geeft je wel de ruimte om het naar eigen idee te maken en aan de ruimte waar je het bouwt aan te passen.

Is het maken van je eigen kweekhok niet voor jou weggelegd? Kijk voor kweektenten en diverse benodigdheden eens op Nomercyshop.nl

Bezig...
X