Allereerst zal ik beginnen met een aantal ideeŽn die al een tijdje in mijn hoofd zitten.
Hiervoor heb ik feedback nodig van jullie!

Ik zal beginnen met wat historie, het is tenslotte een blog die ik wat interresanter wil maken dan een opsomming van enkel wat punten...

In den beginne...
Toen we overschakelde van een gratis forum software als phpbb naar vbulletin (3.6) was het al een hele stap vooruit.
Daarna kwam vbulletin 4.0 uit, het zag er veel belovend uit met nieuwe functies als een CMS. De extra korting die vbulletin aanbood tijdens de presale greep ik met beide handen aan.
Toen de nieuwe versie gereleased was begon het testen. Een aardig klusje met al die bestaande en nieuwe opties! Met deze nieuwe functies kwamen, jawel... nieuwe bugs
Het CMS zat eigenlijk vol met bugs en was eigenlijk nog niet geschikt om gereleased te worden. Maar goed vbulletin was overgenomen en er moest natuurlijk geld in het laatje komen.
vBulletin and it's new parent company Internet Brands was sold to private equity firm Hellman & Friedman. Poor vBulletin, it's being tossed around like a hot potato.
Vervolgens gaan er 2 developers bij vbulletin weg en starten hun eigen bedrijf en maken "Xenforo" waarna ze verwikkeld raken in een rechtzaak met vbulletin.
Door de gang van zaken zijn er een aanzienlijk deel actieve leden van de vbulletin community vertrokken, waaronder mensen die hun expertise en hulp aan de community gaven in de vorm van vragen beantwoorden en custom modules te maken. Dit is natuurlijk jammer maar gelukkig waren er nog genoeg actieve leden die hun modules gratis beschikbaar stellen.

Ondertussen was vbulletin verder aan het werken om hun product 4.0 waardig te maken (Naar mijn mening was versie 4.1.3 daar dicht in de buurt).
Inmiddels zijn we een aantal versies en maanden/jaren verder Maar we komen er wel... Het is een mooi product dat vbulletin dat nog niet af is en ook nooit zal komen denk ik.
Je koopt immers een levenslange licentie voor vbulletin 4, en zodra versie 5 uit komt (is al aangekondigd) kan je weer beuren.
Dat de zoekfunctie aangepast gaat worden wordt ik wel blij van Dit is immers iets wat ik zelf niet krijg verbeterd met de huidige tools.
New core architecture for improved search, better performance and easier modifications
Maar goed aangezien ik geen ster ben ik ben in het schrijven van teksten zal ik even samenvatten waar ik naartoe wil.
Afgezien dat de forum software nog verbeterd wordt zijn er nog genoeg dingen die aan het forum verbeterd kunnen worden.
Ik sta voor elke suggestie open, mits deze uitvoerbaar, redelijk en gewild is

1. Artikelen op de voorpagina
Wat ik heb proberen te doen met wietzaden ontkiemen en wiet oogsten en drogen en de guerilla farming gids van janleuri, is een veel gevraagd onderwerp te gieten in een handige tutorial met tips en verwijzingen naar bestaande topics op het forum. Op die manier wilde ik de rest van de CMS pagina gaan inrichten. Helaas is het niet echt verder ontwikkeld.
Mede doordat ik in het begin niet echt wist wat ik er mee aan moest, geen goede indeling / invulling kon geven aan het CMS gedeelte, de bugs in het CMS, gebrek aan tijd en mijn uitzonderlijke kwaliteit om een boeiende tekst te schrijven Is de voorpagina nog geen succes. Dit zou ik graag willen veranderen door het CMS open te stellen voor leden die het leuk vinden interessante artikelen samen te stellen.
Dus voel je geroepen! Reageer op de blog met jou visie over het CMS gedeelte.


2. Herziening van informatie-indeling.
Dat de boards ooit op deze manier zijn ingedeeld wil niet zeggen dat het perfect is.
Ik denk dat we dit kunnen verbeteren door wat kleine veranderingen zoals: de boards beter benoemen / beschrijven, wat extra prefixen toevoegen, en de boards weer eens grondig opschonen.
Hiervoor zijn suggesties en hulp meer dan welkom.

3. Nieuwe leden
Voor nieuwe leden is het vaak nog even zoeken naar het juiste board.
Sommigen hebben al moeite om de button "nieuwe discussie" te vinden, vervolgens zien ze de pm functie aan voor de juiste plek om hun vragen te dumpen.
Natuurlijk heet ik ze welkom en verwijs ik ze door naar het forum. Maar hoe kunnen we het forum beter bewegwijzeren, (is godver nog een woord ook!) en ze zo snel mogelijk naar de juiste plaats wijzen?
Het updaten van de FAQ zal ook weer eens moeten gebeuren. Daarnaast zit ik al een tijdje met het idee om een soort checklist te maken voor nieuwe leden die ze stapsgewijs kunnen afwerken.
Wellicht dat de huidige notities ook een oplossing kunnen bieden. Wederom suggesties welkom!

4. Special members.
Toen ik samen met chriske in 2007 het jointjedraaien.nl forum oprichte waren we met zijn tweeŽn. Drie maanden later waren het er al honderd. Mede dankzij de moderators en actieve leden destijds (waarvan er een aantal al met "pensioen" zijn is jointjedraaien.nl gegroeid tot wat het is, eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat er zoveel volk zou komen en dat ook nog eens zo betrokken was met de community.
Ongeveer 3 of 4 maanden na de oprichting kwam growshop alien als eerste sponsor. Dankzij de prijzen die ze sponsorde werd de loterij in het leven geroepen.
Daarnaast zorgde dit weer voor een aanvoer prettig gestoord volk bukake.

Dankzij de leden die de special member werden d.m.v. een donatie en de sponsors was het mogelijk dat de prijzen van de lotto verzonden werden, en aanstekers en later tipjes met JD opdruk gemaakt konden worden.
Bedankt hiervoor! Dit heeft een hoop bijgedragen aan het forum. Whats next? Vloei!? is wel prijzig maar staat in het lijstje.

Special members op de schop.
Nee ze verdwijnen niet, maar er gaan wel een paar dingen veranderen. Het komt er op neer dat je enkel special member kunt worden door enkele manieren die hier staan uitgelegd.
Je kan inmiddels al geen donatie meer maken via paypal en de overige methode zullen ook verdwijnen. Er zijn genoeg manieren om het forum te steunen, naast het gewoon aanwezig zijn en mensen helpen maak je me veel blijer met de aankoop van een doosje tips of aanstekers die je vervolgens kan uitdelen aan vrienden, onbekenden of allemaal lekker zelf houden omdat er weleens een kapot gaat (kut vuursteentje vast ofzo je kent het wel).
De huidige aanstekers zijn al stukken beter dan die we daarvoor hadden, maar toch het is geen bic (maar unilite, kwa prijs/kwaliteit verhouding zeker niet slecht).
Overigens heb ik het van de week nog met een bic aansteker gehad dat het vuursteentje bleef hangen.

Maar goed, ik denk dat ik maar op het knopje Post Now ga drukken want ik wordt tureluur van al dat gezever.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties. De eerste 3 reageerders maak ik special member!