Oorspronkelijk geplaatst door noordlicht
Mag ik 1 dingetje opmerken bij het al dan niet toevoegen van een zoekmachine zoals Google?
Privacy... helaas is dit dagelijkse realiteit.

Alle keuzes die we maken balanceren tussen "comfort" en "veiligheid". Willen we onze kinderen snel op school afzetten (met de fiets op de snelweg is nog steeds sneller dan te voet), of willen we dit zonder gevaar doen, en nemen we de dorpskern?
Als we weten dat onze zoektermen (trichomen, plagron,...) bij google geregistreerd worden in een database bij de n-s-@, of onze n@tion@le veiligheid, zouden we dan nog overwegen om dit te gebruiken? Ik weet wel, welke haan kraait ernaar? Wel,... 1 lijkt me voldoende. Uit (positieve) ervaring weet ik dat men bij die diensten beroep doet op pientere analisten.
Mij lijkt beter voorkomen: Netwerken trachten af te scheiden, en zeker ook een robots.txt bestand plaatsen. Als men dan nog altijd wil, geraakt men nog binnen hoor, maar je zet dan tenminste niet de kat bij de melk...
Sorry; Ik weet dat dit niet het beoogde doel van het topic is, dit is enkel een knipoog naar iets om mogelijk rekening mee te houden tijdens de verbeteringswerken...

En ook sorry voor het jargon. Ik weet dat mijn beeldspraak beter kan.
(en voor wie mijn post gisteren gelezen had: Ik had een baaldag )


Groetjes,

noordlicht
Maar zit er dan vershil tussen zoekbalk van google in jointje draaien
met zoeken op www.google.nl ?