Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kweken met de kids

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Kweken met de kids

    Korting op 420shop
    Wedding Cake by Zamnesia | Opruiming van mijn zaden...

    #2
    Dacht even dat jij kweekte met een Belgische punkband in huis.

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Ik vermoed dat je een belg moet zijn om dat te snappen

    • Ganjax
      Ganjax commented
      Editing a comment

    #3


    Kids

    Comment


    • EasyW
      EasyW commented
      Editing a comment

    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Ik had er nog nooit van gehoord in ieder geval.. Zal wel komen omdat het niet per se mijn genre is

    #4
    Ik heb 2 kinderen, 12 en 15 en die hebben altijd geweten dat ik rook & kweek. Ze weten ook dat niet iedereen dit als normaal ziet dus hebben ze geleerd hun mond te houden. Dit hebben ze tot nu toe ook netjes gedaan.

    Ik kan gewoon niet liegen en ze komen er op een gegeven moment toch achter. Beter dat ze weten dat ze een vriendje niet zomaar mee moeten nemen naar de kelder om wat lekkers uit te zoeken.

    De oudste vindt het verschrikkelijk om in een “drugshuis met sexverslaafde ouders” te moeten wonen maar denk dat dat de puberteit is. De jongste vindt het mooie plantjes en komt afentoe eens kijken als ik aan het verzorgen ben. Hij vroeg ook of hij spacecake mocht proberen als hij 18 wordt.

    Je kan zeggen over deze vrije opvoeding wat je wilt maar feit is dat mijn kinderen niet roken, drinken, drugs gebruiken of het bed in duiken met Jan en alleman, iets wat ik bij sommige leeftijdsgenootjes wel zie. Heb ik het dan slecht gedaan ? Ze komen niks tekort, hoef ze niks te onthouden door mijn blowgedrag en het zijn nette, beleefde kinderen. Lijkt mij dat het goed moet komen.

    Ieder moet voor zichzelf weten hoe en wat hij zijn kinderen vertelt, ik ben open naar ze toe, net zoals ik dat bij mijn ouders was mbt mijn drugsgebruik.
    Een dag zonder wiet kent Flip niet.

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Pubertijd... zo ver zijn ze dan nog niet maar ze krijgen al wel aardig door dat wat ik doe niet iets is wat iedereen normaal vind (hun moeder vind het al 19 jaar een probleem). Gelukkig zijn we hier heel open over de meeste dingen en ben dan ook zeker niet van plan om er over te liegen maar ik ben nog wel op zoek naar een methode die voor alle partijen acceptabel is. Mijn dochter is nog steeds van mening dat ik honing aan mijn kont heb dus gaat overal heen waar ik heen ga en is er daarmee automatisch ook meer mee bezig. Wel leuk hoe je oudste erover denkt . Ik gok dat zij er straks net zo over denkt. Van Mijn oudste verwacht ik eigenlijk dat hij het straks wil perfectioneren en dan uiteindelijk met de ingeving komt om er niet 4 maar eerder 400 neer te zetten. Die moet ik dan dus nog even duidelijk maken dat dat niet de bedoeling is van een hobby (hij ziet overal handel in en vergeet soms wel eens dat er ook andere redenen zijn waarom iets leuk is).

    • Jamzieman
      Jamzieman commented
      Editing a comment
      Ik kan jou helemaal volgen Flip liegen tegen je kids doe je niet,je kan idd beter pas echt vertellen hoe of wat als ze er klaar voor zijn zoals Q zei.
      Men oudste 11 jaar maar volop aan het puberen die is vragen komen stellen na het zien van de serie EIGEN KWEEK en open internet pagina.Ja pa je planten zien er hetzelfde uit wat is dat en mag dat en waarom doe je dat.Dan heb ik ook eerlijk gezegd hoe ofwat.
      Voor men 2 andere dochters8 en 7 zijn het soort van bloemen,ik kweek nog andere dingen in de tent en binnen dus voorlopig nog geloofbare content voor hun
      .Mijn zoon van 2 wil alleen de blaadjes plukken van alleswat groen en bloemen heeft dus die komt niet in de buurt.
      Verbergen kan je niet en het is van nieuwsgierigheid dat ze vragen gaan stellen aan anderen als jij hun vragen niet beantwoorden wil dus ik ben ook voor openheid.

    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Het begon bij mijn zoon. Die zei ineens, zo'n blaadje is toch een wietblaadje? Mag ik die hebben (ging over een sleutelhanger). Toen ik nee zei vond mijn ex het nodig om te zeggen...ja maar daar heeft papa al een hele kast vol van Waarop ik haar later onder 4 ogen even heb gevraagd of ze dat nou heel slim vond. Dat vond ze niet en vandaar dus mijn vraag.

    #5
    Als ik dus ooit gepakt wordt zal het wel door de kids komen wat dan mijn eigen schuld is.
    Dat dus.

    Je kunt het je kinderen alleen vertellen als ze ook begrijpen dat ze er nooit iets over kunnen zeggen tegen anderen. (mijn mening)
    Zelfs mijn kinderen weten van niks, alleen dat er 's zomers weleens 1 of 2 planten (zichtbaar) in de tuin staan, dat is alles.
    Ik wil ze daar verder niet mee belasten.
    Als ze er meer over willen weten staat het ze vrij om te vragen.
    Mijn kids zijn 18+
    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Als ze 18+ zijn maak ik me ook niet meer druk. Gaat meer om de aankomende 15 jaar

    #6
    Zelf geen kinderen, dus of ik er iets nuttigs over kan zeggen valt te betwijfelen.

    Maar ik weet nog wel hoe ik als jong kind mijn eerste aanraking met wiet had. (ook al wist ik toen niet dat het wiet was).

    Ik was 6 jaar oud, (ongeveer) en ik de tuin van mijn ouders groeide een verdwaalde wietplant. Hoe die daar was gekomen is een raadsel. vermoedelijk hebben de bovenburen destijds een zaadje naar beneden gegooid ofzo.

    Tegenwoordig praat ik met mijn ouders openlijk over wiet en het kweken daarvan. En hij beweert nog steeds dat hij niet weet hoe die plant daar kwam..


    Maargoed:
    Mijn ouders blowen of roken zelf niet. Maar hebben er ook niet echt iets op tegen.
    Een goeie vriend van mijn vader is fanatiek gebruiker.
    Het zoontje van die vriend van hem was dan weer een vriendje van mij, die ik nog steeds regelmatig spreek.

    Maar die vriend van mijn vader kwam regelmatig langs om naar de plant in onze tuin kijken..
    Ik weet nog heel goed dat mijn vader samen met zijn kameraad de plant ging oogsten. De hele tafel in de woonkamer lag vol met dienbladen met allemaal groen erop.

    Ik als klein kind wist niet wat het was, maar ik weet nu nog steeds dat ik het machtig mooi vond.
    Dat ik het heerlijk vond ruiken, en dat ik het maar raar vond dat papa boos werd als ik te dicht bij de tafel kwam.

    Het is een van mijn weinige herrineringen van toen ik zo jong was. Op de een of andere manier heeft het dus echt indruk gemaakt.

    Een jaar of 5 later viel pas het kwartje. De herrinering schoot weer een keer naar boven en ik legde direct de link. "DAT WAS WIET" Toen was ik dus een jaar of 11.

    Ik wil niet vast pinnen dat het hier iets mee te maken heeft, maar ik ben al vanaf een jaar of 12 erg niewschierig geweest naar wiet, en rook op mijn 14e mijn eerste jointje bij de buurman..
    15e de eerste plant.. (met vader) etc..

    Wat ik dus probeer te zeggen is: ook als je kinderen nog geen besef hebben van wat het is, het kan zeker wel iets uit maken.

    (Oh en een beetje offtopic. Mag ik een vriendelijk verzoekje in dienen aan Voor het eerst om in het vervolg wat meer gebruik je maken van de enter toets tijdens het typen van een topic of reactie?
    Zodat het er allemaal iets netter uit ziet enzo.. ruimte tussen de regels etc.. Dat leest namelijk echt 10 keer makkelijker Persoonlijk heb ik best wel moeite om het zo te lezen)
    Last edited by Nederhigh; 6 February 2020, 22:10.
    Howto foto's in je berichten plaatsen | Belangrijk: Topic Titels
    Veel gestelde vragen over het forum | Hoe Quoten / Citeren

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Ik zal er aan proberen te denken. Ik type veel lange teksten en probeer deze meestal zo min mogelijk ruimte in te laten nemen. Gewoonte. Ik erger me persoonlijk juist vaak aan teksten waar er na iedere zin een lege regel staat terwijl het onderwerp ongewijzigd is

    #7

    Comment


      #8
      vergeet vooral verzwarende omstandigheden niet bij -18jarigen als er ooit bezoek komt.

      Comment


        #9

        Comment


          #10
          Ik denk dat ik liever aan de juf uitleg dat ik plantjes heb staan als dat mijn dochter mijn leuter verzorgd heeft Veilig Thuis komt hier wel voor minder dan dat... Maar goed ik ben dan ook niet bang dat ze doelbewust vertellen dat ik plantjes heb, ik ben inderdaad bang dat ze erover gaan opscheppen. Met name mijn zoon heeft daar nog wel een handje van (hij heeft zelfs een filmpje gemaakt vorig jaar van mijn auto met een uitgebreide instructie wat die allemaal automatisch kan. Ik ben ergens blij dat ze nog geen mobieltjes hebben, anders had mijn kweekruimte ongetwijfeld op YouTube gestaan.
          Wedding Cake by Zamnesia | Opruiming van mijn zaden...

          Comment


          • Voor het eerst
            Voor het eerst commented
            Editing a comment
            Als vaders daadwerkelijk met hun zwembroek onder de douche gaan vraag ik me af wat hun tekort geschoten zijn in de opvoeding. Kijk mijn kinderen hoeven echt mijn leuter niet te wassen maar het kan ook zeker niet zo zijn dat ze schrikken als ik de badkamer op loop. Ik ga zelf regelmatig naar de sauna en kan me dan ook niet indenken dat mijn kinderen dit raar zouden vinden.

          • kelderkastje
            kelderkastje commented
            Editing a comment
            Off topic. Mijn schuld. 6jarige Kinderen kunnen gewoon heerlijk ongeleid en complexloos zaken benoemen en dat kan fout begrepen worden. Ik ben voor anekdotes.

          • Voor het eerst
            Voor het eerst commented
            Editing a comment
            Dat is helemaal waar kelderkastje. Het probleem zit hem dan ook maar zelden in de kinderen maar meestal in de omgeving. Kijk maar eens hoe eenvoudig kinderen soms een oplossing aandragen voor een in de ogen van volwassenen complex probleem. Ik kan soms minutenlang naar mijn kids kijken als ze met iets eenvoudigs als een wc-rolletje aan het spelen zijn. Ze hebben enorm veel lol, het kost niets en niemand die hun wijs maakt dat het eigenlijk geen robot is. Soms zou ik graag terugkeren naar die tijd.

          #11
          als je in huis zou roken , ruiken de 'kiddies' ernaar zonder je het doorhebt , zelfde als je gaat knippen en je huis niet genoeg verlucht.

          straffen in belgie zijn niet mals voor kweek , en met minderjarigen erbij krijg je extra gezeik...
          je mag wel 30flessen wiskey hebben staan op de kast , maar de rest...

          Comment


          • Voor het eerst
            Voor het eerst commented
            Editing a comment
            Ja, maar ik rook in principe geen wiet in huis als de kinderen in huis zijn

          #12
          Wij proberen open en eerlijk te communiceren in alles. Maar we begrenzen ook duidelijk. Als ik lieg mogen mijn kinderen (+/- 13jaar.oud) dat ook. Onze mannen krijgen alles mee met die oortjes dus bij het voorbereiden van mijn eerste kast kwamen de vragen. Ook als je stiekem doet, ze weten het toch wel. En als zij het weten en jij denkt van niet, heb je een groter probleem.


          Op vragen hebben we het gehad over de voors- en tegens van cannabis, harddrugs, alcohol en andere beschikbare medicijnen. Het zijn leuke gesprekken die ze ook voorbereiden op de toekomst en zelf keuze leren maken. Ons compromis is wel dat ik niet rook. Enige uitzondering is een festival.

          Dus ja het is een risico om dit met je kinderen te bepraten, wellicht ook jong om die verantwoordelijkheid te krijgen, te moeten zwijgen. Maar op school komen ze er sneller mee in aanraking dus ook hier voor mij beter opvoeden dat het niet bijzonder is (wiet/alcohol) er zo de spannende kantjes vanaf halen.

          Comment


            #13
            Ik ben ook van mening dat ik juist het risico verkleind heb door er open over te zijn. Er kwamen vragen waarom er een sigaret gedeeld werd onder meerdere mensen en ook werd er gevraagd wat ik in de kelder aan het bouwen was. Als ik daar over had gelogen of gezwegen dan zouden ze alleen maar nieuwsgieriger zijn geworden.

            Nu heb ik alles eerlijk verteld en uitgelegd en hun op het hart gedrukt te zwijgen. Dat doen ze dan ook netjes. Ze vinden het ook totaal niet interessant, de oudste is zelfs zwaar anti. Denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt ook al zal niet iedereen het ermee eens zijn.
            Een dag zonder wiet kent Flip niet.

            Comment


            • groot
              groot commented
              Editing a comment
              En lekker in gesprek blijven..
          Bezig...
          X