Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat ligt er op jou bord vanavond?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    40E13509-6242-4281-82A5-D4C23BD40E51.jpg

    Comment


      Mediterraanse bouletjes, patatjes en broccoli met Tomme uit de oven, komkommer/schapenkaas/dille/yoghurt salade en brood. (sambal voor mezelf)
      20230410_173332.jpg 20230410_173622.jpg
      Beetje brood en ayran. Lekker alweer.

      Comment


      • Greyvol
        Greyvol commented
        Editing a comment
        Dat ziet er lekker uit! Mooi die balletjes!

      Spitskool omelet met ui, knoflook en paprika. Entrecote met roomsaus en een salade met appel en walnoot..
      filedata/fetch?id=1800947&d=1681143114&type=thumb
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.
      2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
      2016 - Greyvol's buitenkweek
      2017 - Santa Maria van Space Cees

      Comment


      • kelderkastje
        kelderkastje commented
        Editing a comment
        Ook erg smakelijk lijkt me.

      Vandaag even de vegetarier uithangen. Een couscous met wat eitjes😋
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.

      Comment


      • Rietslang
        Rietslang commented
        Editing a comment
        Een ei is vloeibaar vlees dus close maar toch niet

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Rietslang nee hoor dat zijn vegans, ik zei de vegetarier uitgangen niet de vegan. Die eieren zijn niet bevrucht dus geen idee waar jij dat haalt van vloeibaar vlees?

        https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Vegetarisme

      Vandaag lekker Turks, rustig ook tijdens de ramadan overdag. Iskender kebab.
      20230413_133746.jpg Met Ayran natuurlijk. Efes schenken ze niet.

      Comment


      • Greyvol
        Greyvol commented
        Editing a comment
        Zit ook al een tijdje te kwijlen.. wist niet wat ik moest zeggen, wou dat het voor me neus stond

      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        ik ga me ne kapsalon in huis halen nu dat ik dit zie😜 !! jup kapsalon word het 👍🏼👍🏼

      • Rietslang
        Rietslang commented
        Editing a comment
        Konijneten deluxe😜 kwijl

      Ok na een weekje vegan en vegatrisch gegeten te hebben, heb ik het er weer heel mee gehad. Tijd om wat LEKKERS te eten in de plaats😋
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.

      Comment


      • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        dan zal ik eens gezond doen !!!

      Kapsalon Kip èé


      IMG_4659.jpg

      Remco.
      🔥 !! Remco's six strains edition thrèé <-> 19-06-2023 !! 🔥

      👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

      Comment


      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Dat ziet er overheerlijk uit met die pepertjes erbij😍. Laat het smaken😉

      Vegan pizza geupgrade met lekkere ham😋
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.

      Comment


        Kipthai met rijst😋
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 1 photos.

        Comment


        • Greyvol
          Greyvol commented
          Editing a comment
          Doe mij maar een grote portie

        Vleesbaconkaasworstjes, patatjes, spinazie.
        20230415_182542.jpg
        Voor mij met mosterd, ketsjup voor de kinderen.

        Comment


        • Greyvol
          Greyvol commented
          Editing a comment
          Lekker, lekker, lekker!

        As patissier begin ik altijd met de dessert he gasten! 😀

        Panna cotta met vanille, rood fruit, crumble van boterkoekskes, gelei van bosbessen en zeste van limoen.

        ​​Astemblieft.
        Attached Files

        Comment


        • NewNoobie
          NewNoobie commented
          Editing a comment
          Hoe laat mag ik afkomen?

        • Hork
          Hork commented
          Editing a comment
          Zo ben zelfs ik voor een toetje als ontbijt te porren, wauw!!

        • Greyvol
          Greyvol commented
          Editing a comment
          Sodeju! Niet normaal hè

        Enkele pizzabakkers uit Napoli zijn van mening dat je pizzadeeg uitsluitend met de hand kneedt. Gisteren heb ik dat advies noodgedwongen opgevolgd omdat een degelijke deegmachine mij domweg te duur is.

        Krijg nou tieten!!

        IMG_9707.jpg Dit deeg heb ik gisteren rond 18u gemaakt. Het bestaat voor 60% uit water. De hoeveelheid water bepaalt hoe hoog de oventemperatuur moet zijn en hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de pizza klaar is. Dat moet je dus al bepalen voordat je het deeg maakt. Een pizza binnen een minuut afbakken resulteert in een zijdezachte bodem en daar is een hoge temperatuur voor nodig van minimaal 480 graden. Deze wijze van bakken noemt men violenta (geweldadig) waarbij sommige ingrediënten zoals sommige kazen en delicate ham post bak of drie kwart bak worden toegevoegd. Neem je een deeg van 70% dan kan je diezelfde zachtheid bereiken door een lagere oventemperatuur van zo'n 400 graden. Dit omdat er meer water te verdampen is dus is een langere baktijd nodig is van twee minuten. 500 graden is te warm om de pizza gaar te krijgen zonder dat je hem zwart bakt dus vandaar een lagere temperatuur. Het deeg is plakkeriger en lastiger om mee te werken. Heb zelf weinig ervaring met 70% deeg omdat ik nog niet overtuigd ben of diezelfde zachtheid wel te bereiken is met meer water en een langere baktijd. Maar ik ben wel geïnteresseerd dat eens te ontdekken. Het valt op dat een bepaalde groep Italiaanse pizzabakkers echt in het kamp van een hoge hydratatie zit van 70% water en zelfs meer. Nadeel is dat je door de plakkerigheid meer semolina nodig hebt om de pizza van de schep te lanceren wat weer een bittere smaak geeft. Edoch is stretchen een wandeling door het park.
        Last edited by Hork; 16 April 2023, 09:35.
        Horks Fototopic 2.0

        Comment


        • Snuitje
          Snuitje commented
          Editing a comment
          De olie inderdaad ook, tijdens het kneden toevoegen, en daarna nog wat als ik me goed herinner. Ben van plan dat filmpje van Vito beetje precies te volgen, ook voor de techniek van het kneden. NY pizza is toch dikke bodem? Ik ben meer van de hele dunne krokante bodem, al gaat iedere soort pizza er goed in😁 Even wat kazen uitgezocht op versafdeling van AH net, niet op prijs gelet, ben blut🤣

        • Hork
          Hork commented
          Editing a comment
          De echte New York style pizza heeft een dunne bodem en lijkt veel op de Napolitaanse. Het is in wezen een geëvolueerde Napolitaanse pizza die ontstaan is in Amerika bij gebrek aan een steenoven. Niet te verwarren met die van de grote ketens, de vieze vette meuk met dikke bodems zijn Amerikaanse pizza's.

        • Snuitje
          Snuitje commented
          Editing a comment
          Ja die had ik in mijn gedachten, 2 voor € 7,99 van zo'n keten via thuisbezorgd, gatver🤢 De keten heet NY pizza, maar dat zijn dus Amerikaanse, kwartje is gevallen!

        De tieten zijn gegroeid maar worden zo gestretcht.

        IMG_9717.jpg Ze zitten vol met lucht, net ballonnen. Als er siliconen in hadden gezeten zou dat vreemd beginnen te ruiken bij 500 graden.
        Horks Fototopic 2.0

        Comment


        • Greyvol
          Greyvol commented
          Editing a comment
          Jammer..

        • JosdeVos
          JosdeVos commented
          Editing a comment
          Degen maken is echt een vak appart he!!

        • Hork
          Hork commented
          Editing a comment
          Absoluut!

        Zuurkool, pompoen schotel met gebakken uitjes, rookworst, dille, thijm en salie..
        filedata/fetch?id=1802322&d=1681662480&type=thumb
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 1 photos.
        Last edited by Greyvol; 16 April 2023, 17:29. Reden: Heb toch liever een paar dikke tieten!
        2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
        2016 - Greyvol's buitenkweek
        2017 - Santa Maria van Space Cees

        Comment


          Spinaziepasta gemaakt.
          20230416_175528.jpg
          Met groene asperges in room/kaas/truffel-saus op wens van de oudste dochter.
          20230416_181206.jpg

          Comment


          • Hork
            Hork commented
            Editing a comment
            Super!!

          • Rietslang
            Rietslang commented
            Editing a comment
            Klasse

          • NewNoobie
            NewNoobie commented
            Editing a comment
            Ziet er lekker uit
        Bezig...
        X