Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

funny financials

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #61
    Re: funny financials

    Dat soort kostenverspilling vindt niet alleen plaats in de zorg. Enige tijd geleden liet aan glaszetter een metalen steunpaal van zo'n rek tegen mijn auto vallen: zijraampje stuk, klein deukje en wat lakschade. Dat heb ik provisorisch gerepareerd met een stukje triplex en wat duck-tape en mijn verzekeraar ingelicht. Schade-expert op de stoep, glasbedrijf neemt auto mee, maar plaatst eerst een noodruitje (schijnt verzekeringstechnisch te moeten) en er wordt een vervangende auto aan huis bezorgd. Na 3 dagen krijg ik de auto met een nieuwe ruit terug, alleen moest de lakschade nog hersteld worden. De autospuiter snijdt het nieuwe ruitje er uit, herstelt de lakschade en bestelt op zijn beurt ook weer een nieuw ruitje. Ook hier krijg ik een tijdelijke auto. Dat "kutruitje" heeft dus een vermogen aan reparatie en arbeidsloon gekost.

    Comment


      #62
      Re: funny financials

      je zou bijna denken dat al die lui familie van mekaar zijn...
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


        #63
        Re: funny financials

        Funny financials to the next level > beleggingsadvies deel II -en bedenk : het enige wat ikzelf beleg is m'n boterham-

        ---------dit is een gedeeltelijk vertaald, en gedeeltelijk geinterpreteerd bericht wat ik vandaag vond op een technisch georienteerd olieforum, zie link voor het origineel--------

        Want de olieprijs gaat zakken. Flink zakken -?- heb ik weer gezopen? pizza al psilofunghi gehad ? kopje gegeven aan een langskomende intercity ?
        Je zou denken "Iran op hol, problemen rond de straat van Hormuz, aantrekkende wereldeconomie volgens de mainstreammedia -wat een falikante leugen is-, gestaag groeiende vraag vanuit de BRICS, Piekolie, winter voor de deur. Prijs omhoog is logisch".

        Ja inderdaad, dat KLINKT logisch. En op korte termijn is er ook wel een piekje te verwachten mocht dat zeestraatje echt toneel worden van vuurwerk. Maar echt pieken (in de zin van $150++) no way. Laten we dat eens nader bekijken.

        Olie is een grondstof. En de grondstoffenmarkt is populair geworden door de versgedrukte QE-dollars sinds 2008. Alleen speculatie op het gebied van olie is wat anders dan bijv speculeren op koper. Want als je een kopercontract aangaat, je betaald de initiele kosten en je wacht af tot het geleverd gaat worden dan wordt dat contract(als alles is betaald) omgezet in een soort tegoedbon > je kan je bergje koper gaan ophalen in dat en dat pakhuis. Maar olie > nee dat is afgeschermd. Er is een clubje wat checkt of de aangegane contracten geleverd gaan worden aan een speculant of aan een echte marktpartij, lees een raffinaderij ofzo. Als je nou alleen maar zit te wedden op olieprijzen moet je verplicht je contract ontbinden voordat het geleverd wordt. Niet raar, want het zou toch wat onhandig zijn om ineens met 600.000vaten olie opgescheept te zitten in je achtertuin. Right. Olie is ook nog eens anders dan andere grondstoffen omdat een heel groot gedeelte van de contracten al van te voren is afgedekt, en helemaal niet mee doen in het beursspelletje van dalen en stijgen. De olieprijs die we via media en beursberichten zien is meer een afspiegeling van de financiele bedenksels die gekoppeld zijn aan olie. En dat zijn er nogal wat, want zakenbanken en oliebedrijven spelen onder een hoedje natuurlijk, en hebben met die financiele bedenksels een hardstikke leuke bron van inkomsten aangeboord. Oliebedrijven door gratis leningen, banken door het maken en managen van oliegerelateerde fondsen, ze hoeven er niet eens zelf aan mee te doen om er poen aan te verdienen zeg maar. Maar natuurlijk doen ze wel mee, want die banken en oliebedrijven zitten op de eerste rang als het om informatie over die markt gaat. En wie als eerste de juiste informatie heeft(of zelfs beheerd), dat is degene die de meeste poen maakt in de investeringswereld.

        Maar waarom gaat de prijs nou zakken dan ? Als volgt :
        Met al die gratis dollars die de banken sinds 2008 toegestopt hebben gekregen zijn ze in oliecontracten gaan zitten Geen "echte"oliecontracten natuurlijk, maar financiele bedenksels die olie als het ware "huren" van producenten, en dan vlak voor het geleverd wordt verkocht worden en opnieuw worden uitgezet in nieuwe huur- of leasecontracten. De olie die daarmee gemoeid is (dat daadwerkelijke zwarte spul), wordt -omdat het eigenlijk al verkocht is- niet meegenomen in de bepaling van de huidige of toekomstige olieprijs! Sinds enige tijd is die gratis stroom dollars gestopt, zijn er nieuwe problemen aan de horizon gekomen (Europese staatsschulden) en zijn investeerders massaal uit die oliebedenksels gestapt. De contracten zijn ontbonden, er worden steeds minder nieuwe aangegaan dus de prijs van die contracten gaat naar beneden. En omdat die contracten over toekomstige leveringen gaan is de "toekomstige" olieprijs gezakt onder de prijs zoals we die nu op dit moment kennen als "de olieprijs". Alleen -en dit is cruciaal- gaat het hier om financiele produkten over olie, en niet om het daadwerkelijke spelletje tussen huidig gebruik en verwachting over toekomstig gebruik van olie. Heel veel investeerders interpreteren dit verkeerd, en denken dat het daadwerkelijke oliegebruik op dit moment hoog is, dat daarom de prijs NU hoog is en straks (die toekomstige olieprijs) laag is omdat de echte gebruikers NU levering willen, en niet straks. En daarom gaan ze inzetten op een olieprijsstijging, ze shorten olie, want nu levering willen betekend dat er straks nog veel meer geleverd moet gaan worden. Neenee, het olieverbuik is nu niet anders dan anders, alleen zijn door sterke vermindering van financiele spelletjes met olie de toekomstige oliecontracten goedkoper geworden.

        Goed, verschil dus tussen de financiele oliemarkt en de daadwerkelijke fysieke olieleveringen. In november 2011 is er een absolute piek geweest in olieleveranties. Want heel veel van die contracten zijn ontbonden, geen "gratis" geld meer voor producenten, ze moeten gewoon weer leveren willen ze poen krijgen. Als er veel geleverd wordt is er veel -duh!- dus geen tekort, dus geen opwaartse druk op de olieprijs. Maar omdat hele landen hun inkomsten grotendeels uit olie halen (Mexico bijvoorbeeld), en ze dat voornamelijk doen op basis van de toekomstige olieprijs -die dus lager is dan de huidige- willen ze liever dat die toekomstige olieprijs omhoog gaat. Vandaar dat er nu veel berichten zijn dat de olievoorraden laag zijn, er fiks vraag is vanuit India en China, en dat er weinig geleverd wordt. Met die info denken investeerders dat de toekomstige olieprijs omhoog gaat, kopen ze nu olie in om dat straks hopelijk duurder te verkopen, en gaat de toekomstige olieprijs weer omhoog, in elk geval voor zo lang het sprookje in stand gehouden kan worden. MAAR : we hebben last van een financiele "uitdaging" die er de komende maanden niet minder uitdagend op gaat worden, olievoorraden zijn laag omdat banken hun poen voor andere doeleinden moeten gebruiken nu, en echte oliehandelaars(de raffinaderijen enzo) zien nu geen heil in grote voorraden omdat de prijs nu hoger is dan de prijs voor toekomstige echte olieleveringen. Ze krijgen trouwens ook nog eens minder krediet van banken voor olie-aankoop, want banken hebben hun poen voor andere dingen nodig nu. Daarnaast zijn er raffinaderijen die produktie gedeeltelijk aan het stopzetten zijn (het zwitserse Petroplus bijvoorbeeld), en dat doen ze alleen maar als er verminderde vraag is.
        En Iran dan ? als ze die straat daar sluiten is er toch minder olie beschikbaar ? Tsja, er is al verminderde vraag> er is een recessie in europa dus minder verbruik dus mindere vraag, en als Iran z'n olie niet kwijt kan via officiele weg doen ze het via een achterdeur, en tegen lagere prijzen. Dat zet nog meer druk op de olieprijs. Naar beneden wel te verstaan.

        Waarom dan al die media-bangmakerij over de verwachting dat olieprijzen de pan uitstijgen ? Wat zou jij doen, als je afhankelijk bent van de toekomstige olieprijs, of van investeringen in financiele oliefondsen ? Dan wil je juist dat zoveel mogelijk mensen denken dat de olieprijs op korte termijn gaat stijgen, nu olie gaan inkopen waardoor die toekomstige olieprijs nu nog even omhoog gaat. En heel even zal die prijs wel gaan pieken als het echt gaat knallen daar, maar dan komen ze erachter dan er hardstikke weinig vraag is...En dan de zondvloed, dan raken al die investeerders netjes hun poen kwijt.
        Last edited by moreweed; 12 January 2012, 02:28. Reden: aanvulling
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


          #64
          Re: funny financials

          Compleet mental, die moreweed... wat een onzin hierboven zeg. Maar lekker laten staan, kunnen we allemaal genieten van de afgang
          (ik noteer : eerst dieper inlezen op futures contracten, dan onzinnige verhalen vertellen. Alhoewel ik natuurlijk gewoon bij de voorspelling blijf)

          Poen was het, daar ging het toch over ? of nog een vage voorspelling ? ook leuk natuurlijk. of nee..beide!

          Eerst de poen maar effe : citigroup roept dat de totale omvang van het aanbod aan de banken van de ECB ("lenen jongens, tegen elk onderpand wat je maar kan bedenken, we accepteren zelfs de schoenen van oma") kan oplopen tot 10 triljard. 10.000.000.000.000 euro. Dat hebben ze toch helemaal niet ? hebben ze er wel 1 eigenlijk ? 1 zo'n triljard-ding ? Het kostte toch al wat moeite om boven de 200miljard te komen met hun leuke reddingsfondsjes ? En nu Frankrijk niet meer tot de braafste kredietjongetjes van de klas behoort staat de rating van die fondsjes ook op de tocht.
          De banken doen die poen trouwens gewoon bij de ECB laten staan, in alsmaar grotere hoeveelheden. Het is nu niet eens meer nieuws als het alweer gestegen is...


          Maar als je denkt dat het bij ons puinhoop is... nee de States doen het leuk. Alweer een verzoek van Obahahama om het schuldenplafond te verhogen, en welliswaar weer voor een triljardje ofzo, de projectie is dat die extra bestedingsruimte ongeveer zal meegaan tot nou... september ? Niet erg slim met de verkiezingen voor de deur, en misschien wel een tegenkandidaat die daar al jaren op loopt te hameren. Ja, Ron Paul heeft een goed verhaal, maar ergens... ergens... even heel erg speculatief nu, maar wat ik eerder postte..dat zou hem toch bekend moeten zijn zou ik denken. En als dat bekend is, waarom dan zo doordrammen op de FED. Hij zou toch niet ook...?

          Maar goed, daar gaat het hier niet om. We moeten namelijk nog even kijken naar de ontwikkelingen mbt amerikaanse staatsschulden. Fijn spul denkt iedereen nu, uit die aandelen en in die "superveilige" amerikaanse schuldenberg. Althans.. Zerohedge maakt melding van de 6e achtereenvolgende week van recordverkoop van amerikaanse schuldpapieren door buitenlandse investeerders. Maar tegelijkertijd loopt het koersverschil tussen de euro en de dollar terug, de euro zwakker dus, en de dollar sterker.

          Tijd voor de volgende vage voorspelling dus ... (al is dit nauwelijks een voorspelling te noemen)
          aangezien :
          --Amerika staat er duidelijk slechter voor dan Europa maar probeert dat zoveel mogelijk onder de pet te houden
          --Rusland, China, Japan, India en trouwens ook Iran(hoe vreemd) allemaal afgelopen tijd afspraakjes hebben gemaakt om NIET meer via de dollar te handelen maar gewoon lekker in hun eigen muntjes
          --Er dus een zwellende golf aan staatsleningen teruggeruild worden voor dollars vanuit de oneindige zakken van de FED
          --En Obahama inmiddels al meer dan 5 triljard heeft toegevoegd aan het toch al surrealistische staatsschuldgetalletje van 15 triljard (da's dan ex afspraken met eigen bevolking)
          >>>>>zou het zomaar eens kunnen wezen dat de dollar komende tijd stijgt (tot zeg de zomer) en dan -BAM- tegen een heel erg harde betonnen muur opknalt. En begint te zakken. Ben benieuwd wat er dan gaat gebeuren,. en of China en Japan dat echt gaan laten gebeuren.

          Nog even over die olie-onzin : Ruwe olie mag dan heel msschien gaan zakken.. benzineprijzen gaan omhoog. Want steeds meer raffinaderijen staan ofwel te koop, danwel stoppen een gedeelte van de produktie. Of dat logisch is laat ik maar in het midden, dat mag je helemaal zelf uitzoeken. Ik ga namelijk een dikke stick draaien nu, en eens rustig overdenken of dit topic niet afgesloten moet gaan worden. Want alhoewel altijd goed gemutst, dit kan je geen "funny financials" meer noemen.




          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

          Comment


            #65
            Re: funny financials

            Oja, en nou gaan ze dat olie-verhaal wel overnemen... staat het dus morgen alsnog op zerohedge, en ben ik minder idioot dan ikzelf denk. beetje jammer
            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

            Comment


              #66
              Re: funny financials

              Wat een nitwit-verdrag komt er weer aan zeg...-en zonder daar de bevolking mee lastig te vallen- ...

              Europese landen die zich niet aan de al veeeeeeeel eerder gestelde begrotingseisen houden kunnen in dat nieuwe verdrag een boete krijgen. Right. Hoe zat het ook alweer ? EU-landen mogen maximaal 60% van het BNP in het rood staan, en 3% begrotingstekort hebben. Dat was het uitgangspunt op weg naar de euro. De eerste die ovr de schreef ging was ...Duitsland, het paradepaardje van de eurolanden. Nu zullen die getallen wel wat opgerekt zijn want zowat de enige die binnen die limiet blijft is Finland -nee ook nederland blijft er niet binnen!

              Okee, dus even kortweg : als je problemen hebt met je begroting of staatsschuld krijg je een boete. Van max 0,1% van je BNP (voor NL is dat 0,1% van pakembeet 700miljard = 700 miljoen > Katsjing! ). Maar als er sprake is van speciale omstandigheden kan je daar onderuit komen. En die speciale omstandigheden zijn er zowiezo altijd want we leven in een keynesiaans model waarin groei natuurlijk is, en krimp niet. Wij noteren : een wassen neus dus.

              En dan nog wat : Je hebt al problemen met je begroting/schuld, daar zal een stevige boete nu niet direct op een positieve manier aan bijdragen lijkt me toch ? Puihoop, waarom maken we Bassie niet Minister President ?
              Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

              Comment


                #67
                Re: funny financials

                Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                Comment


                  #68
                  Re: funny financials

                  grappige analogie op zerohedge over staatsschulden maar dan in de vorm van drinkgedrag :

                  Helga is the proprietor of a bar.
                  She realizes that virtually all of her customers are unemployed alcoholics and, as such, can no longer afford to patronize her bar.
                  To solve this problem, she comes up with a new marketing plan that allows her customers to drink now, but pay later.
                  Helga keeps track of the drinks consumed on a ledger (thereby granting the customers’ loans).
                  Word gets around about Helga’s “drink now, pay later” marketing strategy and, as a result, increasing numbers of customers flood into Helga’s bar. Soon she has the largest sales volume for any bar in town.
                  By providing her customers freedom from immediate payment demands, Helga gets no resistance when, at regular intervals, she substantially increases her prices for wine and beer, the most consumed beverages. Consequently, Helga’s gross sales volume increases massively.
                  A young and dynamic vice-president at the local bank recognizes that these customer debts constitute valuable future assets and increases Helga’s borrowing limit.
                  He sees no reason for any undue concern, since he has the debts of the unemployed alcoholics as collateral!!!
                  At the bank’s corporate headquarters, expert traders figure a way to make huge commissions, and transform these customer loans into DRINKBONDS.These “securities” then are bundled and traded on international securities markets.
                  Naive investors don’t really understand that the securities being sold to them as “AA” “Secured Bonds” really are debts of unemployed alcoholics.
                  Nevertheless, the bond prices continuously climb!!!, and the securities soon become the hottest-selling items for some of the nation’s leading brokerage houses.
                  One day, even though the bond prices still are climbing, a risk manager at the original local bank decides that the time has come to demand payment on the debts incurred by the drinkers at Helga’s bar.
                  He so informs Helga.
                  Helga then demands payment from her alcoholic patrons, but being unemployed alcoholics they cannot pay back their drinking debts.
                  Since Helga cannot fulfil her loan obligations she is forced into bankruptcy.
                  The bar closes and Helga’s 11 employees lose their jobs.
                  Overnight, DRINKBOND prices drop by 90%. The collapsed bond asset value destroys the bank’s liquidity and prevents it from issuing new loans, thus freezing credit and economic activity in the community.
                  The suppliers of Helga’s bar had granted her generous payment extensions and had invested their firms’ pension funds in the BOND securities. They find they are now faced with having to write off her bad debt and with losing over 90% of the presumed value of the bonds.
                  Her wine supplier also claims bankruptcy, closing the doors on a family business that had endured for three generations, her beer supplier is taken over by a competitor, who immediately closes the local plant and lays off 150 workers. Fortunately though, the bank, the brokerage houses and their respective executives are saved and bailed out by a multibillion dollar no-strings attached cash infusion from the government.
                  The funds required for this bailout are obtained by new taxes levied on employed, middle-class, non-drinkers who have never been in Helga’s bar.
                  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                  Comment


                    #69
                    Re: funny financials

                    eigenlijk is dit helemaal niet leuk meer...

                    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                    Comment


                      #70
                      Re: funny financials

                      en het is nog de werkelijkheid ook

                      Comment


                        #71
                        Re: funny financials

                        oud nieuws is ook nieuws (en best grappig) : http://www.thedailymash.co.uk/news/business/standard-%26-poor's-upgrades-itself-201201174778/

                        Standard & Poor's upgrades itself

                        17-01-12

                        CREDIT rating agency Standard & Poor's has upgraded itself to Triple-A Plus Super Fantastic.



                        The new rating means the agency gets the best table at The Ivy, can jump any queue at Alton Towers and gets Sky HD with all the sport and movie channels at the introductory price forever.

                        S&P analyst Wayne Hayes said: "It's about time the superb work done by this first-class - actually, better than first-class, what can we invent that's above it? - financial institution was recognised with a string of letters.

                        "Our upgrade means I can requisition models direct from the Paris catwalk, take home one painting from the National Gallery per visit, and snort Peruvian flake off a policeman's riot shield without fear of arrest. It is awesome."

                        Hayes added: "Nobody outside S&P could understand or indeed be allowed to examine our rating criteria, but let me assure you they're 100 per cent accurate. In fact, make that 150 per cent.

                        "Critics have pointed to our high ratings of the securitised credit instruments which caused the global financial crash as a serious mistake which calls our credibility into question, but actually we've downgraded that to a trivial mistake which had no bearing on the credit crunch.

                        "The privileges of S&P's credit rating, which as of right now include a 12-inch cybernetic penis, infinite lives and the Batmobile, must be earned with a programme of austerity.

                        "Dance for us, you whores."

                        Rival credit agency Moody's immediately downgraded S&P's rating to triple-Z minus in a bucket of guts.


                        ---------------------edit--toevoeging-----------------

                        deze is ook hilarisch : Facebook initiele aandelenverkoop mislulkt omdat niemand de "koop" knop kan vinden
                        Last edited by moreweed; 2 February 2012, 14:35.
                        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                        Comment


                          #72
                          Amerika denkt er een nieuwe bron van poen bij te hebben
                          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                          Comment


                            #73
                            Re: funny financials

                            Soms is het goed om de basics nog even aan te halen :



                            zo'n centrale bank kan dus nuttig zijn maar dan moet het dagelijkse speeluurtje niet in dezelde ruimte plaatsvinden als waar de centjes liggen..

                            En dan moeten ze al helemaal niet met dit soort dingen aan komen
                            -kijksuggestie voor het volgende filmpje: niet proberen mee te lezen maar rustig achterover in de stoel dit verhaal afluisteren.

                            ow, ik kan geen twee filmpjes linken ? ...nou, dan toch zo > x x x x >>HIERO<< x x x x klikken moet je toch
                            Het kan teveel info ineens zijn want elke zin van dit filmpje is een citaat uit beschikbare openbare bron, en overal is een plaatje bij. Het is de moeite waard helaas
                            Last edited by moreweed; 5 February 2012, 22:28.
                            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                            Comment


                              #74
                              Re: funny financials

                              BTW : is het jullie ook opgevallen dat er een krasje op de nieuws-plaat zit ? Al weken horen we dat "de griekse deal er uiterlijk morgen is, heel misschien overmorgen maar echt snel nu". EN die grieken maken er een feestje van : "yep, je mag ons geld lenen maar we betalen je heel misschien terug, en dan maximaal 30% van wat je ons geleend hebt. ja, en dat krijg je dan terug in de vorm van nieuwe tegoedbonnen die je over 30 jaar pas mag komen incasseren en wij zetten van te voren alvast even het rentepercentage op eum... nou doe es raar... 2% ? Ik wil later ook griekenland worden
                              De rijke Grieken hebben nog wat meer tijd nodig om hun kapitaal weg te halen, voor dat het land naar de klote gaat.

                              Het 2de filmpje vond ik aardig radicaal voor jouw doen MW, maar ik ga hier volledig in mee....

                              Grtz.

                              Comment


                                #75
                                Re: funny financials

                                stevige kost inderdaad Poffert.. ik volg dat clubje (marketskeptics) al een tijdje omdat ze anderhalf jaar geleden met een oersaaie maar haarscherpe analyse manipulatie en voorkennis in de zilvermarkt aantoonden. Dat riep iedereen wel, maar niemand had bewijs.

                                Ik dacht wel een aardig beeld van de situatie te hebben tot ik dat 2e filmpje zag, en heb er ook wat bronnen van na gelopen. Te bizar voor woorden (maar niet volledig onverwacht meer, zolangzamerhand weten we dat we alles kunnen verwachten).
                                Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                                Comment

                                Bezig...
                                X